Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΙΛΙΟΥ
Σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα

Σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα χαρακτηρίζουν τις ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου. Σε ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζουν: «Ισως κάτω από διαφορετικές συνθήκες να χαρακτηρίζαμε το σίριαλ των μηνύσεων και αγωγών του Ε. Γιαννόπουλου σαν τα καμώματα του τρελού του χωριού. Οταν, όμως, έχεις να κάνει με θύτη - υπουργό Δικαιοσύνης, όταν τα θύματα είναι πολιτικά πρόσωπα και έντυπα που "τόλμησαν" να εκφράσουν τη γνώμη τους ή να ενημερώσουν το αναγνωστικό τους κοινό, όταν ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, δηλώνει ότι δεν έχει νόημα η συνάντησή του με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τότε είναι καθαρό ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα».

Οπως τονίζει το σωματείο, το όλο ζήτημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός ότι διανύουμε ήδη προεκλογική περίοδο, αφού αφορά την ίδια την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα έκφρασης αντίθετης γνώμης, ενώ δεν έχει να κάνει μόνο με το «Ρ», αλλά με το σύνολο του ελληνικού λαού. Τέλος, προειδοποιεί τους εμπνευστές και καθοδηγητές αυτής της επίθεσης ότι πολύ πριν απ' αυτούς άλλοι αξιότεροι είχαν κάνει ανάλογες προσπάθειες χωρίς επιτυχία.

Το κείμενο υπογράφουν οι: Τριανταφύλλου Νίκος, Σταματόπουλος Γιώργος, Ματαφιάς Τιμόθεος και Τζανάκης Γιάννης από τη «Δημοκρατική Ενότητα Ιλίου». Επίσης, οι Καρφής Πέτρος και Ηλιοπούλου Μαρία από τη «Δημοτική Ανασυγκρότηση Ιλίου». Οι Χριστόπουλος Κώστας, Καρδαμάκης Γιώργος και Κοτσίρης Γιώργος από τη «Δημοτική Ενότητα Ιλίου» και οι Μπεζαΐτης Γιώργος και Αντωνοπούλου Γεωργία από τη «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση Ιλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ