Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδικαιολόγητη επίθεση

Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε, απλά και μόνο, με τη λαϊκή παροιμία «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», αλλά δεν το κάνουμε. Για τον Δ. Τσοβόλα μιλάμε, ο οποίος, ισχυριζόμενος ότι σε φυλλάδιο του ΚΚΕ κατηγορείται το ΔΗΚΚΙ, πως εκφράζει την πλουτοκρατία, προχώρησε σε νέα επίθεση ενάντια στο Κόμμα, μιλώντας για «ανιστόρητη ηγεσία», ότι «δε μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», κλπ.

Περιοριζόμαστε, λοιπόν, στην αναφορά, που κάνει στο ΔΗΚΚΙ η Εκλογική Διακήρυξη του ΚΚΕ: «Το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, παρά την κριτική που ασκεί κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των δυο μεγάλων κομμάτων, δεν προβάλλει πολιτική εναλλακτική λύση, που να οριοθετείται από τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό, από τον ταξικό χαρακτήρα της ΕΕ. Αποφεύγει να προσδιορίσει την κατεύθυνση και τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασής του για "προοδευτική κυβέρνηση".

Ουσιαστικά, το ΔΗΚΚΙ, με τη θέση του για πρόταξη της πολιτικής ενοποίησης έναντι της νομισματικής, τάσσεται υπέρ της ΟΝΕ. Ενώ ασκεί κριτική στο ΝΑΤΟ, αποφεύγει να υιοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις και στόχους εναντίον της συμμετοχής της χώρας μας στις ΝΑΤΟικές πολυεθνικές δυνάμεις, στο στρατό κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο, στη Βοσνία, στο πλιάτσικο που προωθείται στα Βαλκάνια με τις ληστρικές επενδύσεις του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου στην περιοχή. Δε δεσμεύεται πως θα αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα οι βάσεις του θανάτου και γενικότερα οι βαρύτατες δεσμεύσεις, που εμποδίζουν τη χώρα μας να δρα ως ανεξάρτητη και φιλειρηνική δύναμη στην περιοχή».

Αυτά λέει η Εκλογική Διακήρυξη του ΚΚΕ. Ας εξηγήσει, λοιπόν, ο κ. Τσοβόλας, πού βρήκε τα όσα ισχυρίζεται και γιατί επιτίθεται ενάντια στο Κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ