Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
Μαζικά στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
  •  Την εκλογική διακήρυξη του ΚΚΕ παρουσίασε σε πλατιά σύσκεψη παραγόντων του νομού Τρικάλων, ο βουλευτής του Κόμματος στο νομό
  •  Εκλέχτηκε εκλογική επιτροπή στήριξης του ΚΚΕ, που προγραμματίζει τη δράση της, ενόψει των επερχόμενων εκλογών

Την εκλογική διακήρυξη του ΚΚΕ παρουσίασε ο βουλευτής Τρικάλων του Κόμματος Αχιλλέας Κανταρτζής, σε πλατιά σύσκεψη παραγόντων του νομού όπου μέσα και από τον πλούσιο και γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, εκφράστηκε η αισιοδοξία για το ποσοστό που θα λάβει το ΚΚΕ, ανοίγοντας το δρόμο για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης. Στη σύσκεψη εκλέχτηκε εκλογική επιτροπή στήριξης του ΚΚΕ, που αποφάσισε τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα.

Παρουσιάζοντας την εκλογική διακήρυξη του ΚΚΕ ο Αχιλλέας Κανταρτζής τόνισε ότι «για άλλη μια φορά διανύουμε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, όπου η λαϊκή αγανάκτηση και δυσαρέσκεια έχουν πάρει πιο έντονα και καθαρά χαρακτηριστικά». «Ο ελληνικός λαός - τόνισε - δεν πρέπει να δώσει ψήφο ανοχής στις επιλογές και στις αποφάσεις της τελευταίας 10ετίας, στο όνομα της ΟΝΕ ή του «του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ» στο όνομα της «παγκοσμιοποίησης» ή στο όνομα του λεγόμενου ρεαλισμού. Τα κέντρα εξουσίας, για να παρεμποδιστεί ο απεγκλωβισμός του λαού από τα διάφορα ψεύτικα διλήμματα και από τα δόκανα της κινδυνολογίας, θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα κάνουν το παν, προκειμένου να ανακοπούν οι θετικές διεργασίες και να παραμείνει ο λαός εγκλωβισμένος στις επιλογές του».

Και συνέχισε: «Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταψηφίσει μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να φέρει στο κατώτατο δυνατό όριο το εκλογικό τους ποσοστό, να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, του κόμματος που προτείνει το δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Είναι αναγκαίο, αλλά και ρεαλιστικό, να ριχτεί μαζικά στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και από κείνους που δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, που διατηρούν τις ιδιαίτερες απόψεις τους».

Η συγκρότηση του Μετώπου

Οσον αφορά στην ανάγκη συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: «Προκειμένου να κτιστεί το μέτωπο, να αντιπαρατάξει στον ισχυρό και επικίνδυνο αντίπαλό του όσο γίνεται πιο πολυάριθμες αγωνιστικές δυνάμεις, το ΚΚΕ δε θέτει ως όρο συμφωνίας την αντίληψή του για το σοσιαλισμό. Τη θέση του αυτή το ΚΚΕ θα την εκθέτει ανοιχτά μπροστά στο λαό. Εχει την πεποίθηση ότι θα γίνει κτήμα και υπόθεση του λαού μέσα από την ίδια του την πείρα. Οτι στην πορεία θα γίνει υπόθεση σημαντικών δυνάμεων που θα δουλεύουν και θα συνεργάζονται στα πλαίσια του Μετώπου.

Προϋπόθεση για να κτιστεί το μέτωπο αποτελεί η θέληση για κοινή δράση, για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια στις βασικές επιλογές και στη λογική του μονόδρομου της πλουτοκρατίας, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που αρνούνται το δικαίωμα του κάθε λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο».

«Το Μέτωπο - υπογράμμισε - δε θα περιορίζεται στην καθημερινή διεκδίκηση. Στοχεύει ν' αναδείξει μια λαϊκή εξουσία που θα κυβερνά για λογαριασμό της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, της μικρομεσαίας αγροτιάς. Θα επιχειρεί διεθνείς συνεργασίες και συσπειρώσεις που θα στρέφονται κατά της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Θα έχει τη θέληση και το σθένος ν' αντισταθεί στα εμπόδια και στις επιθέσεις που θα δεχτεί. Θα δίνει δύναμη στο λαό, στην αναμέτρησή του με την πλουτοκρατία που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα κέρδη της. Θα αξιοποιεί την πείρα των μεγάλων πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιφασιστικών, αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών αγώνων του λαού, την πείρα των επαναστατικών κινημάτων του 20ού αιώνα. Θα απαντά στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της πάλης.

Το ΚΚΕ επιδιώκει να συναντηθεί με όσο γίνεται ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες που θέλουν να ορθώσουν ανάστημα στην πολιτική του μονόδρομου. Εξαρτάται και από μας, αλλά και από όλους εκείνους, που δε θα διστάσουν να συζητήσουν μαζί του και να δράσουν από κοινού».

Και κατέληξε:«Η οικοδόμηση του Μετώπου έτσι κι αλλιώς θ' αποτελέσει μια νέα σελίδα αναγέννησης και ελπίδας για το λαό. Μια νέα σελίδα πολύτιμης σύγχρονης προσπάθειας και εμπειρίας. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό ν' αξιοποιήσει την πείρα του, να συγκρίνει τις υποσχέσεις που άκουσε και την πραγματικότητα που ζει. Να ρίξει το βάρος του στον αγώνα και στη δράση για το Μέτωπο. Να μαυρίσει τα δύο μεγάλα κόμματα που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία και να ψηφίσει το ΚΚΕ, για να πιάσει τόπο η ψήφος. Για το λαό δεν έχει σημασία αν στις επόμενες εκλογές θα έρθει πρώτο το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Αυτό που έχει σημασία είναι και τα δύο κόμματα να πέσουν όσο γίνεται πιο κάτω. Εχει σημασία πόση δύναμη θα έχει το ΚΚΕ, ώστε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις και να ξεκινήσει το κτίσιμο του Μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ