Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνα κενά στην ΕΜΥ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Αμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με αποτέλεσμα τα κενά που υπάρχουν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, θέτει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.

"Την εβδομάδα που μας πέρασε, τονίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα κατά τον απόπλου των πλοίων προς και από τα νησιά του Αιγαίου, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή ναυτικών και επιβατών, εξαιτίας της μη έγκαιρης έκδοσης μετεωρολογικού δελτίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Το συμβάν δεν είναι το μοναδικό και όπως και στο παρελθόν έχουν καταγγείλει οι σύλλογοι πολιτικών υπαλλήλων της ΕΜΥ, παρόμοια φαινόμενα έχουν τη ρίζα τους στον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας, η οποία λόγω της μακροχρόνιας υπαγωγής της στο ΓΕΑ και λόγω της πολιτικής της λιτότητας έχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και μέσων, δε διαθέτει οργανωτικό σχήμα και το δίκτυο των σταθμών της έχει διαλυθεί".

Η Ερώτηση καταλήγει: "Με δεδομένο ότι η ζωή και οι περιουσίες ανθρώπων εξαρτώνται από τη σωστή λειτουργία της ΕΜΥ, ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί εάν προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων σ' αυτήν, ώστε να γίνει μια σύγχρονη, ανεξάρτητη και ευέλικτη υπηρεσία που να επιτελεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά το έργο της;"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ