ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Και μαθηματικά πρώτος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλό του και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι - οφ. Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος της Β φάσης, επικράτησε στο Φάληρο της ρωσικής Σαμάρα με 85 - 63 και στο επόμενο διάστημα θα περιμένει απλώς να μάθει τον αντίπαλό του στον Α γύρο των πλέι - οφ. Ποιος θα είναι αυτός. Το σίγουρο είναι ότι θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο του ΣΤ ομίλου. Τη θέση διεκδικούν με ίσες πιθανότητες Βαρέζε, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ταουγκρές. Εφόσον προκριθεί, κατά 99% θα βρει στο δρόμο του το νικητή της συνάντησης Εφές Πίλσεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την προϋπόθεση ότι οι δυο ομάδες θα περάσουν στο Β γύρο των πλέι - οφ.

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου κράτησαν πέραν του δέοντος και ο ΠΑΟΚ προδόθηκε από δυνάμεις στο καθοριστικό παιχνίδι με την Κίντερ, στην Μπολόνια. Οι Ιταλοί χωρίς ξένους έκαναν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τους, όμως κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά στο τελευταίο πεντάλεπτο και να φτάσουν στη νίκη με 78 - 56. Για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ στα πλέι - οφ, θα πρέπει στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να νικήσει τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο και την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και ταυτόχρονα να ηττηθεί η Τιμσίστεμ από Κίντερ και Ολυμπιακό. Μια από τις δύο ομάδες, ΠΑΟΚ ή Τιμσίστεμ, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον Α γύρο των πλέι - οφ.

Ολυμπιακός -Σαμάρα 85-63

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόμαζετς 19 (1), Γκολντγουάιρ 9 (1), Βούκσεβιτς 4 (1), Παπανικολάου 6, Αντέ Μενσά 5, Σούλης 6, Φασούλας 6, Τάρλατς 15, Ομπέρτο 11, Ρότζερς 4. ΣΑΜΑΡΑ: Εβανς 15, Σάβκιν 11, Ντανκόφ, Ντολόπτσι 7, Γιάιλο 10, Γκρατσόφ 14, Μάλτσεφ 6, Κίσελεφ, Σαϊτάν.

Τιμσίστεμ -ΠΑΟΚ 78-56

ΤΙΜΣΙΣΤΕΜ: Κρίπα 1, Αμπιο 13 (1), Νεστέροβιτς 15, Ρουίνι, Σκονοκίνι 11, Μπινέλι 2, Φροζίνι 4, ΟΣάλιβαν 2, Ριγκοντό 27 (3), Πανίκι. ΠΑΟΚ: Κολντεμπέλα 2, Νικολαϊδης 3, Μπέρι 11, Μασλαρινός, Μπαλογιάννης 10 (2), Κινγκ 10, Μοράλες 4, Γιαννούλης 16.

Ε ΟΜΙΛΟΣ: Φενερμπαχτσέ - Μανρέσα 76 - 66, Ορτέζ - Τσιμπόνα 76 - 79, Ζαλγκίρις - Ερ. Αστέρας 91 - 65. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ζαλγκίρις 25, Φενερμπαχτσέ 22, Ορτέζ 21, Τσιμπόνα 20, Ερ. Αστέρας 18, Μανρέσα 18.

ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός - Σαράτοφ 86 - 76, Εφές Πίλσεν - Βαρέζε 83 - 72, Μακάμπι - Ταουγκρές 104 - 64. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 28, Εφές Πίλσεν 24, Βαρέζε 20, Μακάμπι 20, Ταουγκρές 20, Σαράτοφ 16.

Ζ ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός - Σαμάρα 85 - 63, ΤΣΣΚΑ - Τιμσίστεμ 69 - 67, Κίντερ - ΠΑΟΚ 78 - 56. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 25, Κίντερ 23, ΤΣΣΚΑ 22, Τιμσίστεμ 21, ΠΑΟΚ 20, Σαμάρα 15.

Η ΟΜΙΛΟΣ: Ρεάλ - Ούλκερ 72 - 85, Βιλερμπάν - Ζαντάρ 69 - 61, Ολύμπια - Αλμπα 66 - 59. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολύμπια 25, Βιλερμπάν 23, Ρεάλ 22, Ούλκερ 20, Ζαντάρ 18, Αλμπα 18.

ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Μποντίρογκα - Ντάνιελς κρίνουν το ντέρμπι

Κρίσιμη αναμέτρηση ΠΑΟ - ΑΕΚ σήμερα στο Μαρούσι

Στην Ευρώπη είναι αήττητος επί δεκατέσσερις αγωνιστικές. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει όμως εξαντλήσει τα περιθώρια απωλειών. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό, που υποδέχεται την ΑΕΚ και κινδυνεύει να χάσει την επαφή με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, σε περίπτωση αποτυχίας. Οι "πράσινοι" αν και θα στερηθούν των υπηρεσιών του Μ. Κοχ, παραμένουν φαβορί για τη νίκη. Το κλίμα στην ΑΕΚ δεν είναι το καλύτερο, μετά την άσχημη εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Αγγ. Κορωνιός βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής. Ο Κ. Πολίτης μη έχοντας εναλλακτική λύση στηρίζει ψυχολογικά τον πλέι - μέικερ της ομάδας του κι ελπίζει ότι στο σημερινό παιχνίδι θα επαναλάβει την εμφάνιση του αγώνα με τον Αρη. Απέναντι στον Τζεντίλε και τον Παταβούκα, σίγουρα το έργο του θα είναι ευκολότερο. Το ζητούμενο για τον προπονητή της ΑΕΚ είναι η απόδοση του Ντάνιελς. Ο Αμερικανός θα επωμιστεί λογικά την άμυνα πάνω στον Μποντίρογκα κι απ' τη μονομαχία των δύο ίσως κριθεί ο νικητής της αναμέτρησης.

Χωρίς προβλήματα και με τον Τόμιτς να επανέρχεται στη δωδεκάδα, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται αύριο στο Περιστέρι με την τοπική ομάδα. Εκτός των άλλων οι Πειραιώτες έχουν με το μέρος τους την παράδοση, που τους θέλει να αποδίδουν και καλό μπάσκετ στο γήπεδο του Περιστερίου.

Στην Καισαριανή δοκιμάζεται αύριο ο ΠΑΟΚ, απέναντι στη φιλόδοξη φέτος Νήαρ Ηστ. Η κούραση που έδειξαν οι Θεσσαλονικείς στο παιχνίδι με την Κίντερ Μπολόνια και ο ελάχιστος χρόνος που είχαν για ξεκούραση, είναι το μοναδικό πρόβλημα που καλείται να ξεπεράσει με την τακτική του ο Κ. Φλεβαράκης.

Χωρίς τον Ουάιτ θα αγωνιστεί ο Αρης στο Αλεξάνδρειο, με αντίπαλο το Ηράκλειο. Ο Αμερικανός είναι τιμωρημένος από το 1994, όταν δημιούργησε επεισόδιο σε βάρος διαιτητή σε αγώνα του Περιστερίου και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αντίθετα, θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Εσθονός Μιούσερπ.

Με την "πλάτη στον τοίχο" υποδέχεται ο Απόλλωνας τον Ηρακλή. Η ομάδα της Πάτρας αν χάσει... χάνεται. Την ίδια ώρα το Μαρούσι αντιμετωπίζει στην έδρα του τον Παπάγου, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την ύστατη προσπάθεια να κρατηθούν στην κατηγορία. Στη Ν. Σμύρνη και χωρίς φιλάθλους στην εξέδρα, ο Πανιώνιος υποδέχεται το Σπόρτιγκ.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σε δέσμη προτάσεων που θα κατατεθούν στη ΦΙΜΠΑ, κατέληξαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Γερμανίας. "Για ευνόητους λόγους οι προτάσεις δεν κοινοποιούνται αυτήν τη στιγμή. Προσωπικά εκφράζω για άλλη μια φορά την αισιοδοξία μου, ότι η απόφαση της ΦΙΜΠΑ για κατάργηση των συνόρων, τελικά δε θα εφαρμοστεί", δήλωσε ο Γ. Βασιλακόπουλος.

ΠΑΛΗ

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ελληνορωμαϊκής πάλης ανδρών και ελευθέρας γυναικών διεξάγονται σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Δροσούπολης στα Ανω Λιόσια. Οι αγώνες θα αρχίζουν στις 9.30 το πρωί και στις 5 το απόγευμα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α 1 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

(20ή αγωνιστική)

Σ Α Β Β Α Τ Ο

Ο.Α.Κ.Α.19.00: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (TV)

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ. 17.00: Μαρούσι - Παπάγου

ΑΠΟΛΛΩΝΑ... 17.00: Απόλλωνας - Ηρακλής

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ 17.00: Αρης - Ηράκλειο

Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ. 17.00: Πανιώνιος - Σπόρτιγκ

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

ΝΗΑΡ ΗΣΤ... 18.00:Νήαρ Ηστ - ΠΑΟΚ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 19.00: Περιστέρι - Ολυμπιακός (TV)

A2 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(14η αγωνιστική)

Σ Α Β Β Α Τ Ο

ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.. 17.30: Εσπερος - Φίλιππος

ΝΕΑΠΟΛΗΣ... 17.30: Μακεδονικός - Μίλωνας

ΛΑΡΙΣΑΣ.... 17.30: Ολύμπια - Δάφνη

ΠΕΙΡΑΙΑ.... 17.30: Πειραϊκός - Αρίωνας

ΡΕΣΤΕΙΟ.... 17.30: Π. Φάληρο - Ηλυσιακός

Α 1 Γ Υ Ν Α Ι Κ Ω Ν

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

(15η αγωνιστική)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

ΣΠΟΡΤΙΓΚ... 12.00: Σπόρτιγκ - ΜΕΝΤ

ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ.. 12.00: Ηρακλής - Καλαμαριά

ΜΙΚΡΑΣ..... 12.00: Μ. Αλέξανδρος - Θρίαμβος

ΒΟΛΟΥ...... 12.00: Ολυμπιακός Β. - Τρίπολη

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.12.00: Ακαδημία - Εσπερίδες

ΠΑΝΑΘ/ΚΟΥ.12.00: Παναθηναϊκός - Πτολεμαϊδα

Ο Μποντίρογκα θα είναι σήμερα μια μόνιμη απειλή για το καλάθι της ΑΕΚ
"Αθλητικό απόγευμα"

Παρακολουθήστε σήμερα 6 Φλεβάρη, την εκπομπή "Αθλητικό απόγευμα", στις 15.30. Η Αθλητική ομάδα του "902", σας παρουσιάζει:

Την ποδοσφαιρική ομάδα Ατρόμητος Περιστερίου, τον εθνικό προπονητή στίβου Οδυσσέα Παπατώλη να μας μιλάει για τον κλασικό αθλητισμό, τους νέους παίκτες της ΑΕΚ, την πρωτοπόρα ομάδα ποδοσφαίρου ΓΣ Κερατσινίου και την ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ανοιξε, χθες, η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας ανδρών, με το Κιλκίς να κερδίζει το δεύτερο Πανελλήνιο με 20-16. Η γηπεδούχος ομάδα με περισσότερο πάθος για τη νίκη και με τον Ασλανίδη κάτω από τα δοκάρια να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση, κατόρθωσε να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ, που το κράτησε μέχρι το τέλος.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τους εξής αγώνες: (Μενιδίου 16:30) Σχολές Ξυνή - Αθηναϊκός, (Μετς 17:00) ΣΑΚΑ - Αρχέλαος, (Ζηρίνειο 18:30) Δούκας - ΒΑΟ, (Βεροίας 19:00) ΓΕ Βεροίας - Ιωνικός ΝΦ και (Μίκρας 18:00) Τρίτων - Φίλιππος Β.

ΣΤΙΒΟΣ
Πρώτη της Ξάνθου

Αρκετά από τα αστέρια του ελληνικού στίβου, με επικεφαλής την Νίκη Ξάνθου, θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στον κλειστό στίβο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εκτός από την Ξάνθου εκτός συναγωνισμού θα αγωνιστούν σήμερα και αύριο οι Τερζιάν (60μ.), Αλεξόπουλος, Σμπώκος (200μ.), Παπούλιας, Τσιαμήτα (τριπλούν), Ιακωβίδου, Τσιλιγγίρη (επί κοντώ). Οι τελικοί αρχίζουν σήμερα στις 4 το απόγευμα και αύριο στις 3.15μμ. Παράλληλα διεξάγεται σήμερα και αύριο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων.

ΒΟΛΕΪ
Η "επιστροφή" του Ζελιάσκοφ

Σήμερα με τον Ολυμπιακό στην Ορεστιάδα κόντρα στην πρώην ομάδα του

Ο Νίκι Ζελιάσκοφ για τρία χρόνια ήταν ο αγαπημένος ξένος παίκτης στην Ορεστιάδα. Σήμερα θα βρεθεί πάλι στο κλειστό της ακριτικής πόλης, αυτή τη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο ίδιος ο Βούλγαρος διεθνής δεν ανησυχεί γι' αυτή την επιστροφή του. "Εχω πολλούς φίλους στην Ορεστιάδα. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάτι εναντίον μου".

Το παιχνίδι βέβαια Ορεστιάδας - Ολυμπιακού αναμένεται ιδιαίτερο θερμό, όχι μόνο λόγω της περσινής σύγκρουσης στον τελικό, αλλά και γιατί είναι κρίσιμο για τη μάχη του τίτλου. Ο Ολυμπιακός μετά το τέλος του α' γύρου είναι πρώτος και αήττητος με 22β., ενώ η Ορεστιάδα τον ακολουθεί με 20β. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5.15μμ και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-1.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Α1 των ανδρών είναι: (ΜΕΝΤ 20:30) ΠΑΟΚ - Φιλία, (Καραμπίνη 18:30) Ιωνικός Ν. - ΑΕΚ, (Χαλκίδας 18:00) Παναθηναϊκός - Κομοτηνή, (Παιανίας 19:00), Κτησιφών - Ηρακλής και (Μίκρας 18:00) Αρης - Ηφαιστος.

Σήμερα για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών θα παίξουν: (Χαλανδρίου 14:45) Βριλήσια - Βύρωνας, (Ιωνικού 17:30) Ιωνικός ΝΦ - Αγ. Σώστης, (Πειραιά 13:00) Ολυμπιακός - Φιλαθλητικός και (Παναθηναϊκού 17:00) Παναθηναϊκός - Ηλιούπολη, ενώ αύριο θα αναμετρηθούν Αρης - Πανελλήνιος (Χαριλάου 13:00) και ΕΑ Λαρίσης - Νίκη Αλεξ. (Νεάπολης 12:00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ