ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη η ανταπόκριση του λαού

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες από όλη την Ελλάδα, όλες οι οργανώσεις του ΚΚΕ, συνεχίζουν τη δραστηριότητα, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη, που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος για το διάστημα Φλεβάρη - Μάρτη. Από την εικόνα που συγκεντρώνεται από τους υπεύθυνους της οικονομικής εξόρμησης προκύπτει ότι σ' όλη τη χώρα γίνεται μεγάλο άνοιγμα και τα μέλη του Κόμματος απευθύνονται πέρα από τον γνωστό κύκλο οπαδών και φίλων, που τους εφοδιάζουν όλους με το κουπόνι της Εξόρμησης, σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο και δημοκράτη. Ολοι μάς περιμένουν για τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από τους πολύμορφους λαϊκούς αγώνες. Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν την υποστήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ και σαν άμεση υποστήριξη του εαυτού τους.

Η άμιλλα μεταξύ μελών και οργανώσεων αρχίζει να φουντώνει, ενώ οργανώνονται συσκέψεις σε σπίτια και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συνοικίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία με τη συμπλήρωση της πρώτης βδομάδας το συνολικό ποσοστό κάλυψης για όλο το Κόμμα βρίσκεται στο 18,64%.

Προσφέρουν για τις ευρωεκλογές
  • Ο Σ. Κ.,για πρώτη δόση, μέσω της ΚΟΒ Χολαργού, 30.000 δρχ.
  • Ο Ιωσήφ Καμινέλης 30.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Χολαργού.
  • Ο Μιχάλης Καλδής,στη μνήμη των γονιών του, 20.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Αμαρουσίου.
  • Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης,από το Ν. Πέλλας, για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη", 10.000 δρχ., μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη της αγαπημένης μας θείας Τασίας Σκορδέλη,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που έφυγε αυτές τις μέρες για πάντα από κοντά μας, αντί για στεφάνι η Μαρία Κάππου 40.000 δρχ.
  • Ο Μπάμπης Λεωνιδάκης,παλαίμαχος αντιστασιακός, 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, με την ευχή το πλάνο να υπερκαλυφθεί.
  • Η Ξένια Δήμητρα στη μνήμη του συζύγου μου Δημήτρη Δήμητρα και του αδελφού μου Βασίλη Ζιάγκο,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων, 10.000 δρχ.
  • Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Ζώη Φίλιππα,ο Γιώργος και η Ζωή Πιπέρη,15.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Γουδιού του ΚΚΕ.
  • Η σ. Αγγέλα Δαρίτση 50.000 δρχ., στην ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας, στη μνήμη του συζύγου της Νικολάου Κονιδά της κουνιάδας της Ελένης Σιδηροπούλου και της αδελφής της Αγλαϊας Δαρίτση.
  • Ο Αρης Ιωαννίδης, μέσω της ΚΟΒ Καμμινίων Πειραιά, σαν πρώτη δόση, το ποσόν των 20.000 δρχ. για την εκλογική μάχη του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στη μνήμη των συντρόφων Ειρήνης Στεφανάτου,Γιάννης Κολιαράκη,Βασίλη Σπανού και Νίκου Απαλόπουλου.
  • Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης του Φαναρίου Καρδίτσης, που έπεσαν στον αγώνα της Αντίστασης, ο Κ. Π. 5.000 δρχ.
  • Ο Κώστας Αλεβίζος,50.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Κάτω Ηλιούπολης, για οικονομική ενίσχυση.
  • Στη μνήμη των αγωνιστών από το χωριό Παλαιόβρυση Λακωνίας, η Αγγέλα Λαγουσάκου - Καρβουνιάρη 65.000 δρχ., μέσω της ΚΟ Βύρωνα.
  • Ο Τάκης Μούτσης, στην ΚΟΒ Λαυρίου, στη μνήμη του σ. Γιάννη Ανδρεσάκη το ποσό των 10.000 δρχ.
  • Ο Γιάννης Παπουτσής 30.000 δρχ., για την οικονομική εξόρμηση των Ευρωεκλογών, στη μνήμη των γονιών του Αθανασίου και Γενοβέφας Παπουτσή,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μέσω ΚΟΒ Παιανίας.
  • Ο Ηλίας Αδαμόπουλος,μέσω της ΚΟΒ Ανω Λιοσίων, 10.000 δρχ. στην οικονομική εξόρμηση για τις Ευρωεκλογές.
  • Ο Βαγγέλης και η Στέλλα Χαλκίδα 50.000 δρχ.
  • Ο Δημήτριος Κουγιούφας 20.000 δρχ. μέσω της ΚΟΒ Πλ. Αττικής - Βικτωρίας στη μνήμη των αδελφών του Γιάννη, Γιώργου και Τασίας.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Ενέργεια αποσταθεροποίησης

Ως προβοκατόρικη ενέργεια που χωρίς καμία αμφιβολία αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Θράκης, χαρακτηρίζεται η τοποθέτηση βόμβας προχθές το βράδυ κοντά στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Η βόμβα εξερράγη στις 11.30 μ.μ. στην προσπάθεια εξουδετέρωσής της από ειδικό πυροτεχνουργό, ο οποίος και τραυματίστηκε ελαφρά. Είχε προηγηθεί σχετικό τηλεφώνημα. Η ελληνική κυβέρνηση με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών καταδικάζει την ενέργεια και επισημαίνει ότι η επιδίωξη των δραστών ήταν να πλήξουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους χαρακτηρίζει "όργανα κύκλων που έχουν στόχο τη δημιουργία ανωμαλίας".

Από την πλευρά της η Τουρκία με αφορμή τη βομβιστική απόπειρα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι "ακολουθεί μια εχθρική πολιτική" εναντίον της. Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου και του ζητήθηκε η σύλληψη των δραστών της βομβιστικής απόπειρας. Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό κανάλι απέδωσε την ενέργεια σε φασιστική οργάνωση που δρα στη Θράκη. Ενώ ο Τούρκος γενικός πρόξενος της Κομοτηνής, Σακίρ Οζκαντορουνλάρ χαρακτήρισε "θλιβερό" το επεισόδιο.

Η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ

Η Νομαρχική Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει την προβοκατόρικη, όπως τη χαρακτηρίζει, ενέργεια τοποθέτησης βόμβας κοντά στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τονίζει: "Πίσω από την ενέργεια αυτή βρίσκονται οι κύκλοι εκείνοι που επιθυμούν την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και κύρια την καλλιέργεια του εθνικισμού και σοβινισμού ανάμεσα στους δύο λαούς και τη δημιουργία έντασης στην περιοχή της Θράκης. Τα σενάρια αποσταθεροποίησης στην περιοχή των Βαλκανίων, που εκπονήθηκαν στα γραφεία των ιμπεριαλιστών βρίσκονται σε εξέλιξη".

Η ΝΕ Ροδόπης τονίζει: "Η κυβέρνηση έχει καθοριστικές ευθύνες γιατί εφαρμόζει τις εντολές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αποδοχή της πρότασης να συμμετέχει ελληνικό εκστρατευτικό σώμα σε ενδεχόμενη επέμβαση στο Κόσσοβο και έτσι δεν είναι δυνατό να προβεί σε ενέργειες που θα αποκαλύψουν το χέρι εκείνο που, καθοδηγούμενο από τους ιμπεριαλιστές, βάζει τη βόμβα". Και καταλήγει: "Καλούμε το φιλειρηνικό λαό του νομού να καταδικάσει αυτές τις προβοκατόρικες ενέργειες και να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να τις αποκρούσει και να στρατευτεί στο μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό αγώνα".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ