Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Ενέργεια αποσταθεροποίησης

Ως προβοκατόρικη ενέργεια που χωρίς καμία αμφιβολία αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Θράκης, χαρακτηρίζεται η τοποθέτηση βόμβας προχθές το βράδυ κοντά στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Η βόμβα εξερράγη στις 11.30 μ.μ. στην προσπάθεια εξουδετέρωσής της από ειδικό πυροτεχνουργό, ο οποίος και τραυματίστηκε ελαφρά. Είχε προηγηθεί σχετικό τηλεφώνημα. Η ελληνική κυβέρνηση με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών καταδικάζει την ενέργεια και επισημαίνει ότι η επιδίωξη των δραστών ήταν να πλήξουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους χαρακτηρίζει "όργανα κύκλων που έχουν στόχο τη δημιουργία ανωμαλίας".

Από την πλευρά της η Τουρκία με αφορμή τη βομβιστική απόπειρα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι "ακολουθεί μια εχθρική πολιτική" εναντίον της. Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου και του ζητήθηκε η σύλληψη των δραστών της βομβιστικής απόπειρας. Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό κανάλι απέδωσε την ενέργεια σε φασιστική οργάνωση που δρα στη Θράκη. Ενώ ο Τούρκος γενικός πρόξενος της Κομοτηνής, Σακίρ Οζκαντορουνλάρ χαρακτήρισε "θλιβερό" το επεισόδιο.

Η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ

Η Νομαρχική Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει την προβοκατόρικη, όπως τη χαρακτηρίζει, ενέργεια τοποθέτησης βόμβας κοντά στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τονίζει: "Πίσω από την ενέργεια αυτή βρίσκονται οι κύκλοι εκείνοι που επιθυμούν την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και κύρια την καλλιέργεια του εθνικισμού και σοβινισμού ανάμεσα στους δύο λαούς και τη δημιουργία έντασης στην περιοχή της Θράκης. Τα σενάρια αποσταθεροποίησης στην περιοχή των Βαλκανίων, που εκπονήθηκαν στα γραφεία των ιμπεριαλιστών βρίσκονται σε εξέλιξη".

Η ΝΕ Ροδόπης τονίζει: "Η κυβέρνηση έχει καθοριστικές ευθύνες γιατί εφαρμόζει τις εντολές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την αποδοχή της πρότασης να συμμετέχει ελληνικό εκστρατευτικό σώμα σε ενδεχόμενη επέμβαση στο Κόσσοβο και έτσι δεν είναι δυνατό να προβεί σε ενέργειες που θα αποκαλύψουν το χέρι εκείνο που, καθοδηγούμενο από τους ιμπεριαλιστές, βάζει τη βόμβα". Και καταλήγει: "Καλούμε το φιλειρηνικό λαό του νομού να καταδικάσει αυτές τις προβοκατόρικες ενέργειες και να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να τις αποκρούσει και να στρατευτεί στο μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό αγώνα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατηγορίες για «ενεργούμενα» του τουρκικού προξενείου(2023-06-07 00:00:00.0)
Σεμινάριο για τη «διαφορετικότητα» στην Κομοτηνή(2013-04-26 00:00:00.0)
Διάβημα του ΥΠΕΞ για τον Τούρκο πρόξενο(2012-10-26 00:00:00.0)
Αντιδράσεις προκαλεί δήλωση του Γ. Γιακίς(2006-06-17 00:00:00.0)
Τίμησαν τον βάρδο της ελευθερίας(2002-03-12 00:00:00.0)
Σύσφιξη σχέσεων με... αιτία(1998-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ