Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
"Παρών" στην Ευρώπη των μονοπωλίων

"Παρών" τόσο με την ψήφο του, όσο και επί της ουσίας στις διαδικασίες της καπιταλιστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης, που εκφράζεται μέσω της Συνθήκης του Αμστερνταμ δήλωσε χτες ο ΣΥΝ στη Βουλή. Διά στόματος της εισηγήτριάς του,Μαρίας Δαμανάκη για μια ακόμα φορά δήλωσε ότι δε θα καταψηφίσει τη συνθήκη ενώ ταυτόχρονα, η βουλευτής του ΣΥΝ τόνισε ότι "η Ελλάδα ωφελήθηκε από την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση". Ασκησε, μάλιστα, και κριτική στην Αριστερά, λέγοντας ότι "δε θέλω επίσης να αρνηθώ τις ευθύνες της Αριστεράς που στάθηκε αρνητικά απέναντι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα"!

Οσον αφορά το θέμα του δημοψηφίσματος, σε αναθεώρηση της θέσης του υπό την πίεση της σημερινής κατάστασης, προχώρησε ο Συνασπισμός αφού η εισηγήτριά του ξεκίνησε την ομιλία της, λέγοντας ότι τάσσεται υπέρ τη διενέργειας δημοψηφίσματος, σαν προϋποθεση πολιτικοποίησης του διαλόγου για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Παράλληλα, λίγο πιο πριν από το Γραφείο Τύπου του Κόμματος είχε εκδοθεί και διαμοιραστεί ανακοίνωση που ανέφερε ακριβώς το ίδιο.

Αναφερόμενη στη μέχρι τώρα πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ η Μαρία Δαμανάκη σημείωσε ότι αν και υπήρχαν περιθώρια ωφέλειας "σπατάλησε πόρους με ευθύνη των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν τη χώρα ιδιαίτερα μετά τη μεταπολίτευση. Η Ελλάδα για χρόνια αφέθηκε να κολυμπήσει στα ευρωπαϊκά νερά χωρίς κανείς να φροντίσει να της μάθει κολύμπι". Συνολικά, πάντως, αναφέρθηκε στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, χαρακτηρίζοντάς την "πρόκληση", ενώ υποστήριξε ότι "στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Συνθήκη του Αμστερνταμ έκανε περισσότερα βήματα", καθώς και ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει άμεσα κινήσεις, αφού "βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ΟΝΕ, γεγονός που είναι πολύ θετικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ