Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταδικάστηκε η κυβερνητική πρακτική

Ο κεντρικός πεζόδρομος της Καλαμαριάς και οι γύρω δρόμοι αντήχησαν χτες το βράδυ από τη σεντόρεια φωνή των αγωνιστών της δημοκρατίας και της προόδου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟΘ και πραγματοποίησαν μια μαχητική πικετοφορία, με βασικό αίτημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο λαός για την αποδοχή ή όχι της Συνθήκης του Αμστερνταμ.

Με την πικετοφορία καταδικάστηκε η στάση της κυβέρνησης, που υπακούοντας στα κελεύσματα των Βρυξελλών επιχειρεί να πετύχει την επικύρωση της εν λόγω Συνθήκης, που αποτελεί ένα από τα αντιδραστικότερα εργαλεία χειραγώγησης του λαού, ερήμην του λαού, με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή.

Το σύνθημα που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της πικετοφορίας ήταν "Αμστερνταμ σημαίνει Ελλάδα πουλημένη". Στο κάλεσμά του στο λαό της Καλαμαριάς να συμπαραταχτεί με το ΚΚΕ και να παλέψει ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και την ίδια τη Συνθήκη Αμστερνταμ, ο γραμματέας της ΚΟ Καλαμαριάς Μ. Νικολαϊδης τόνισε: "Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για την επικύρωση της συνθήκης. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση περιφρονεί το λαό και εν αγνοία του αποφασίζει γι' αυτόν χωρίς να τον ρωτήσει. Αγνοώντας ακόμα και την επιταγή του Συντάγματος για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε κρίσιμα εθνικά θέματα που καθορίζουν το μέλλον της χώρας".

Με τη στάση της αυτή η κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί το ογκούμενο λαϊκό αίσθημα και το παλλαϊκό σχεδόν αίτημα για να δοθεί η ευκαιρία στο λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα την τύχη της Συνθήκης, που εκφράζεται από ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα, οργανώσεις του μαζικού λαϊκού κινήματος και προσωπικότητες της δημόσιας ζωής.

Ενα σημαντικό στοιχείο που προβλήθηκε έντονα στη διάρκεια της πικετοφορίας ήταν το γεγονός ότι η ενσωμάτωση της Συμφωνίας Σένγκεν στη Συνθήκη του Αμστερνταμ αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους διεθνούς αστυνόμευσης και ηλεκτρονικού φακελώματος του λαϊκού κινήματος των χωρών της Ευρώπης.

Το συστηματικό αυτό φακέλωμα των εργαζομένων των χωρών της ΕΕ είναι σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια επιβολής της δικτατορίας των μονοπωλίων για τη χειραγώγηση των λαών και τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής.

Οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης με ομόφωνη απόφασή του καταγγέλλει την άρνηση της κυβέρνησης στο αίτημα για πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ.

Οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης ζητούν την κατάργηση της εν λόγω Συνθήκης και ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους:

"Με τη Συνθήκη του Αμστερνταμ πολλαπλασιάζεται η ασυδοσία των πολυεθνικών με καινούριους πανίσχυρους και αντιδραστικούς μηχανισμούς που σκοπό και στόχο έχουν να τσακίσουν και να αφανίσουν το λαϊκό κίνημα σε κάθε μορφή αντίστασης και αμφισβήτησής τους.

Η ενσωμάτωση της Συμφωνίας ΣΕΝΓΚΕΝ στη Συνθήκη του Αμστερνταμ είναι ένα από τα πιο αντιδραστικά βήματα στην πορεία της ΕΕ. Το φακέλωμα των εργαζομένων των κρατών - μελών της ΕΕ αποτελεί σημαντικότατο στοιχείο για τη δράση της "δικτατορίας" των μονοπωλίων για τη χειραγώγηση και την υποταγή κάθε αντίθετης φωνής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ