Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Να γίνει δημοψήφισμα

"Αμορτισέρ των κοινωνικών αντιδράσεων", αποκάλεσε ο εισηγητής του ΔΗΚΚΙ, Γεώργιος Ρόκος,τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, λέγοντας ότι απαρτίζεται από ευχολόγια που δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στα οξυμένα προβλήματα των λαών της Ευρώπης. Υποστήριξε ότι η Συνθήκη σκοπεύει στο να "μπορέσουν οι λαοί να δεχτούν με μεγαλύτερη ευκολία αυτό που είναι "δύσπεπτο" στην πραγματικότητα για την καθημερινή τους διαβίωση". Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για την ενημέρωση, όπως υποστήριξε, της κοινής γνώμης αφού την ίδια στιγμή τεράστια ποσά δαπανώνται από την ΕΕ, που "συνεχίζει καθημερινά μια τεράστια προπαγάνδα προκειμένου να πείσει τους λαούς".

Αναφερόμενος στις πολιτικές για την απασχόληση, ο Γεώργιος Ρόκος υποστήριξε πως, "όταν στον προϋπολογισμό του 1999 προβλέπονται μόνο 150 δισεκατομμύρια ECU, αν αντιστοιχίσει κανείς αυτό το ποσό με τους ήδη 20.000.000 ανέργους στην Ευρώπη, αντιστοιχούν 7,5 δραχμές την ημέρα για τον κάθε άνεργο".

Τέλος, δεν παρέλειψε να θέσει και το κεντρικό επιχείρημα του ΔΗΚΚΙ σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση, λέγοντας πως "με τους πιθανούς συμβιβασμούς μέσα από την αναποτελεσματικότητα της οικονομικής μας πολιτικής φοβάται κανείς το συμβιβασμό σε θέματα άσκησης εξωτερικής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ