Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΟΠΗ
Σύσφιξη σχέσεων με... αιτία
  • Προσκεκλημένος του νομάρχη Ροδόπης επισκέπτεται την Κομοτηνή ο νομάρχης Ανδριανούπολης
  • Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει το ΥΠΕΞ

Οι σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ανάγκη προσεταιρισμού των ψήφων των σκληρά δοκιμαζόμενων από την κυβερνητική πολιτική κατοίκων της μουσουλμανικής μειονότητας, υπαγορεύουν στους αιρετούς άρχοντες της Θράκης να επιδεικνύουν ένα "πρόσωπο" που θα "συγκινήσει" τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους. Παράλληλα οι οικονομικοί παράγοντες της περιοχής έχουν με σαφήνεια κάνει γνωστό από το παρελθόν ότι "ευλογούν" προσπάθειες δημιουργίας "κλίματος κοινής επιχειρηματικής δράσης" με τους πέραν από τον Εβρο Τούρκους ομολόγους τους. Ετσι ερμηνεύεται η πρόσκληση του νομάρχη Ανδριανούπολης από το νομάρχη Ροδόπης για τριήμερη επίσκεψη στην Κομοτηνή, ενέργεια που έγινε χωρίς τον αναγκαίο συντονισμό με το ελληνικό ΥΠΕΞ, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που το τελευταίο εξέδωσε χτες.

"Η επίσκεψη στην Κομοτηνή του νομάρχη Ανδριανούπολης, αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, ρυθμίστηκε απ' ευθείας μεταξύ των Νομαρχιών Ροδόπης και Ανδριανούπολης. Το ΥΠΕΞ, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, δεν είχε καμία ανάμειξη".

Η ανακοίνωση, προσθέτει ότι το ΥΠΕΞ θεωρεί πως "για ανταλλαγές επισκέψεων αιρετών παραγόντων πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά ο χρόνος της επίσκεψης και να προηγείται επαρκής προετοιμασία σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ. Επισημαίνεται - καταλήγει η ανακοίνωση - ότι ο νομάρχης Ανδριανούπολης δεν είναι αιρετός άρχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά διορισμένος ανώτερος υπάλληλος του τουρκικού κράτους. Επισκέψεις Τούρκων ανωτέρων υπαλλήλων δεν προσθέτουν τίποτε στις επαφές μεταξύ παραγόντων της ΤΑ, ούτε στην προσέγγιση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών".

Ο νομάρχης Ανδριανούπολης, Μεχμέτ Τζάνσεβεν,ξεκίνησε χτες το πρωί την τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου θα επισκεφθεί το Νομό Ροδόπης, καλεσμένος του νομάρχη Στέργιου Σταυρόπουλου.

Τον Τούρκο νομάρχη συνοδεύουν ο δήμαρχος Ανδριανούπολης, Χαμντί Σεντεφτσί, και οι πρόεδροι του Βιομηχανικού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης. Ξεκινώντας για το ταξίδι, ο Τζάνσεβεν ανέφερε ότι, τον περασμένο Οκτώβρη είχε επισκεφθεί την Ανδριανούπολη ο νομάρχης Ροδόπης και είπε ότι "υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη της συνεργασίας, σε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά θέματα".

Να σημειώσουμε ακόμη ότι ο νομάρχης Ροδόπης είναι ο εκλεχτός του ΠΑΣΟΚ και για τις ερχόμενες εκλογές, ενώ οι τέτοιου είδους δραστηριότητές του επικροτούνται από τους τοπικούς επιχειρηματίες, είτε αυτοί βρίσκονται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είτε στο χώρο της ΝΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις προκαλεί δήλωση του Γ. Γιακίς (2006-06-17 00:00:00.0)
Μετατρέπουν την ΤΑ σε όργανο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων (1999-08-20 00:00:00.0)
Νομάρχες σε ρόλο "μπάτσου"; (1998-12-08 00:00:00.0)
Θέλουν και πολιτική συμφωνία για την υποταγή τους (1998-05-22 00:00:00.0)
"Να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον" (1997-04-10 00:00:00.0)
Προβληματική επέτειος (1996-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ