Παρασκευή 20 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Μετατρέπουν την ΤΑ σε όργανο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων

Τη νομαρχία Κεφαλλονιάς επισκέφτηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Τη Νομαρχία της Κεφαλλονιάς επισκέφτηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,που πραγματοποιεί τις διακοπές της στο νησί. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο την υποδέχτηκε με επικεφαλής τον νομάρχη Διονύση Γεωργάτο και στη συνέχεια πήρε μέρος σε έκτακτη συνεδρίαση.

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με Δελτίο Τύπου του "οι νομαρχιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι μαζικών φορέων εξέθεσαν στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τα προβλήματα της περιοχής και ζήτησαν τη συνδρομή του ΚΚΕ για την αντιμετώπισή τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε προς τους παρευρισκόμενους ότι η συμπαράσταση του Κόμματος είναι, ούτως ή άλλως, δεδομένη, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής. Απαιτείται η συγκεκριμένη δράση του τοπικού πληθυσμού και μάλιστα, και των τοπικών αρχών".

Επίσης αναφέρεται ότι "η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ιδιαίτερα τρία πράγματα: Πρώτον,τον κίνδυνο υπερβολικής εμπιστοσύνης στη δυνατότητα τοπικών λύσεων για προβλήματα που εξαρτώνται από τη γενική κεντρική πολιτική, δεύτερον την παραπλανητική τακτική της "αποκέντρωσης" που χρησιμοποιείται συχνά σαν αφανής μέθοδος κατανομής μόνο ευθυνών, συχνά μάλιστα ευθυνών που δεν ανήκουν στην Αυτοδιοίκηση και που ο αποχωρισμός τους από τις τοπικές αρχές μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα και τρίτον τη βαθμιαία μετατροπή των δημοτικών και νομαρχιακών αρχών σε όργανα προώθησης συμφερόντων οργανωμένων ιδιωτικών εταιριών ακόμη και χωρίς ή ενάντια στη θέληση των αιρετών αρχόντων.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ακόμη ότι η σημερινή κατάσταση της Κεφαλλονιάς δείχνει ότι είναι εσφαλμένη η τακτική της μονόπλευρης και υπερβολικής στήριξης σε μερικούς μόνο τομείς που είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα ευπαθείς, όπως ο τουρισμός και ότι όπως δείχνει η περίπτωση της Κεφαλλονιάς, αυτό εντείνει - συχνά απειλητικά - τις ήδη υπαρκτές τοπικές ανισορροπίες".

Η Αλέκα Παπαρήγα παραβρέθηκε επίσης στο πολιτικό μνημόσυνο του δικηγόρου και αγωνιστή του ΚΚΕ, Γ. Θεοτοκάτου στο χωριό Ρίφι. Κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου ανακοινώθηκε η μετονομασία πλατείας σε πλατεία Γ. Θεοτοκάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ