ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η φωνή του Κόμματος να φτάσει παντού

Συνεχίζεται η μεγάλη Πολιτική και Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, ενόψει των ευρωεκλογών και τα στελέχη και τα μέλη του Κόμματος μεταφέρουν σε όλη την Ελλάδα την ξεκάθαρη φιλολαϊκή και ανατρεπτική φωνή του, που με τις θέσεις και προτάσεις του αποτελεί το μόνο δρόμο διεξόδου για τα λαϊκά στρώματα.

Στις πόλεις, τις συνοικίες και τους χώρους δουλιάς πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις, συσκέψεις και συζητήσεις που βάζουν επί τάπητος το ζήτημα της λαϊκής συσπείρωσης, της συμμαχίας των λαϊκών δυνάμεων, για να ανατραπούν όχι μόνο οι φορείς, αλλά και η ίδια αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική, που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Η μεγάλη προσπάθεια των κομμουνιστών και κομμουνιστριών λοιπόν συνεχίζεται και η αισιοδοξία από την ανταπόκριση του λαού, τους "ανοίγει" ακόμα παραπέρα τα "φτερά".

Τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες ανά περιοχή:

ΑΘΗΝΑ

  • Αύριο Πέμπτη 18/3:

- Σε συγκέντρωση των εργατών του Δήμου Καισαριανής θα μιλήσει στις 7.00 π.μ. ο Γ. Σκιαδιώτης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Περιοδεία στον ΟΤΕ Γ Σεπτεμβρίου στις 7.30 π.μ. θα κάνει ο Γιάννης Σταυρόπουλος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Περιοδεία στο Νοσοκομείο "Αγία Σοφία" στις 9.00 π.μ. θα κάνει ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

  • Παρασκευή 19/3:

- Περιοδεία στο Κέντρο Διαλογής Αθηνών των ΕΛΤΑ στις 9.00 π.μ. θα κάνει ο Παναγιώτης Σοφός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Κλιμάκιο του Κόμματος θα περιοδεύσει στα μαγαζιά του κέντρου Χαϊδαρίου στις 6.30 μ.μ..

  • Σάββατο 20/3:

- Περιοδεία στα μαγαζιά των Αγ. Αναργύρων στις 10.00 π.μ. θα κάνει κλιμάκιο με επικεφαλής τον Τ. Φέτση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Σήμερα Τετάρτη 18/3:

- Κλιμάκιο της ΚΟ Θεσσαλονίκης περιοδεύει στις 10.00 π.μ. στο Ιδρυμα Αγιος Στυλιανός.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Αύριο Πέμπτη 18/3:

- Περιοδεία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας,στις 10.00 π.μ. θα κάνει κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Μαυρίκο,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα έχει συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων και τη διοίκηση της Εταιρίας.

- Περιοδεία στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου στις 9.00 π.μ. θα κάνει κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Νίκο Γκατζή,βουλευτή, και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση, το Σωματείο, ενώ θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

- Σύσκεψη οπαδών και φίλων πραγματοποιεί η ΚΟ Μάνδρας,όπου θα μιλήσει ο Νίκος Αγγελόπουλος,μέλος της ΝΕ Αττικής.

  • Παρασκευή 19/3:

- Σε σύσκεψη οπαδών και φίλων Κόμματος στον Ασπρόπυργο,στο Πνευματικό Κέντρο στις 6.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Δ. Κουμπούρης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ

  • Σήμερα Τετάρτη 17/3:

- Περιοδεία στις επιχειρήσεις "Μηχανική" (πρώην Τσαούσογλου) και "Σάμπο" θα κάνει κλιμάκιο της ΝΕ Εύβοιας, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γ. Σταυρόπουλο.

- Περιοδεία στο ΓΣ Θήβας στις 7.00 π.μ. θα κάνει ο Π. Μπακόλας,μέλος της ΕΠ.

  • Αύριο Πέμπτη 18/3:

- Περιοδεία στο Νοσοκομείο Θήβας και στις τράπεζες,στις 7.00 π.μ. θα κάνουν οι Π. Μπακόλας και Β. Γκιόκα,μέλη της ΕΠ.

- Περιοδεία στο εργοστάσιο Τάπερ στις 9.30 π.μ. θα κάνει ο Β. Κολοβός,μέλος της ΝΕ.

  • Σάββατο 20/3:

- Περιοδεία στον Αγ. Γεώργιο στις 7.00 π.μ. θα κάνει ο Σ. Καλέας,μέλος της ΕΠ.

- Περιοδεία στην Αγία Τριάδα - Αγ. Αννα στις 7.00 μ.μ. θα κάνει ο Ν. Κοτσικώνας,μέλος της ΝΕ.

- Περιοδεία στη Λεύκτρα στις 7.00 μ.μ. θα κάνει ο Τ. Παπιώτης,μέλος της ΝΕ.

- Περιοδεία στην Ασωπία - Καλλιθέα - Τανάγρα στις 7.00 μ.μ. θα κάνει ο Π. Μπακόλας,μέλος του ΓΠ.

- Περιοδεία στο Λεοντάρι - Βάγια θα κάνουν ο Σ. Τόγιας,μέλος της ΕΠ και Λ. Μπαμπούλας,μέλος της ΝΕ.

- Περιοδεία στον Αγ. Θωμά - Κλειδί στις 7.00 μ.μ. θα κάνει η Β. Γκιόκα,μέλος ΕΠ.

ΛΑΚΩΝΙΑ

  • Σήμερα Τετάρτη 17/3:

- Στη Σπάρτη στις 7.00 μ.μ.,στο ξενοδοχείο "SPARTA INN", θα μιλήσει ο Δ. Αρβανιτάκης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΛΑΡΙΣΑ

  • Αύριο Πέμπτη 18/3:

- Σε σύσκεψη φίλων και οπαδών στα γραφεία του Κόμματος στη Φαλάνη,στις 7.00 μ.μ. θα μιλήσει η Ευαγγελία Ούντρια.

- Σε σύσκεψη φίλων και οπαδών στο ουζερί "Μουράγιο" στις 7.00 μ.μ. στη Γιαννούλη θα μιλήσει ο Αντ. Σκυλλάκος.

- Σε σύσκεψη στη Νίκαια στο ουζερί του "Κουλιόπουλου" στις 7.00 μ.μ. θα μιλήσει ο Β. Ζωγράφος.

  • Παρασκευή 19/3:

- Στο Αργυροπούλι στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Αντ. Σκυλλάκος.

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των ΚΟ

Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Μεσσήνιων Αττικής του ΚΚΕ καλεί τους Μεσσήνιους σε συγκέντρωση - συζήτηση σήμερα Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6.00 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).

  • Η ΚΟ Νέας Αρτάκης διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση σήμερα Τετάρτη 17/3 στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα "Ακτή" με θέμα: "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ - ΕΕ και η μάχη των Ευρωεκλογών".Θα μιλήσει ο Γιάννης Ποσοτίδης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟ Κολιάτσου του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση στα γραφεία της, Πατησίων 280, το Σάββατο 20/3 στις 6.00 μ.μ. με οπαδούς και φίλους, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις Ευρωεκλογές.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιπολεμικό ΟΧΙ
  • Αύριο, στις 8 το βράδυ, η συγκέντρωση που οργανώνει το ΚΚΕ με ομιλητή τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος
  • Εξετάσεις ραγιαδισμού έδωσαν χτες οι "επιφανείς άνδρες" της πόλης, που έσπευσαν να φιλήσουν την ποδιά της γυναίκας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το ΚΚΕ αύριο Πέμπτη, 18 Μάρτη, στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους,με ομιλητή τον Δ. Γόντικα,βρίσκονται από χτες οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της περιοχής, με δεκάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συνοικίες. Με την προκήρυξή της η ΚΟΘ καλεί κάθε Ελληνα πατριώτη, δημοκράτη, φίλο της ειρήνης με τη μαζική του συμμετοχή στο συλλαλητήριο να εκφράσει την αντίθεσή του στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο πολέμου, στην εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών έξω από την Ελλάδα.

Οι εθελόδουλοι

Την ίδια ώρα διάφοροι παράγοντες της δημόσιας ζωής, που όφειλαν να αντιδράσουν για όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, έπαιρναν θέση θεραπαινίδας, ως "τιμητική επιτροπή", στο πλευρό της "grant tsatsa", της γυναίκας του Αμερικανού αντιπροέδρου Αλ. Γκορ, Τίμπερ. Της κυρίας που αφού πέρασε από το Σαράγεβο για να συγχαρεί τους μόνιμα εγκαταστημένους εκεί μακελάρηδες της Βοσνίας και πριν πάει στην Κρήτη για διακοπές, σταμάτησε χτες και στη Θεσσαλονίκη για να παραδώσει μαθήματα εθελοντικής υποταγής στα δεδομένα της εποχής του ιμπεριαλισμού.

Σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η είδηση της άφιξης της κ. Γκορ συνοδευόταν από εικόνες αμερικανικών αεροσκαφών που εξορμούσαν από αεροπλανοφόρα σε δοκιμαστικές πτήσεις για την επικείμενη επίθεση στο Κόσσοβο.

Ταυτόχρονα συνεχιζόταν στο λιμάνι η άφιξη και προώθηση στο βορρά κατοχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, γεγονός, όμως, που δεν αναφέρεται πλέον στα δελτία ειδήσεων, στα πλαίσια της σιωπής που έχει επιβληθεί για το ρόλο που παίζει η χώρα μας σαν ορμητήριο για τη ΝΑΤΟική εισβολή.

Ολα έχουν ένα όριο...

Με αφορμή την επίσκεψη της Τίμπερ Γκορ, η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, σημειώνει: "Οι αμερικανικοί πύραυλοι μακελεύουν τους λαούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας και συνεχίζουν να δολοφονούν τους αμάχους του Ιράκ. Την ίδια στιγμή, συνεπείς στη γραμμή του επίσημου τρομοκράτη, ετοιμάζουν, μέσω της Θεσσαλονίκης και του Λιτόχωρου, μία τεράστια μηχανή θανάτου, για να επιβάλλουν στην περιοχή την επικυριαρχία τους.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κ. Γκορ, το "ανθρώπινο πρόσωπο" του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, παραδίδει σήμερα στην πόλη μας μαθήματα για την "ιδέα του εθελοντισμού ως παράγοντα ανάπτυξης της κοινωνίας".

Αυτοί όμως που όφειλαν, από στοιχειώδες πατριωτικό καθήκον, να διαμαρτύρονται, για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο συνεχίζουν να σιωπούν, αλλά αποτελούν μαζί με τον ανθύπατο Μπερνς την "τιμητική" της κουστωδία. Τα ονόματά τους "κοσμούν" το σημερινό Τύπο (σσ πρόκειται για τους υπουργούς Βενιζέλο και Μαγκριώτη, το νομάρχη Παπαδόπουλο, το δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο κ.ά.).

Επιτέλους, η εθελοδουλία έχει και τα όριά της!!!".

Η εξόρμηση

Με συγκέντρωση στην Καλαμαριά, περιοδεία στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση στην Εδεσσα συνεχίστηκε χτες η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στην ευρύτερη περιοχή.

Στην Καλαμαριά ο γραμματέας της ΚΟΘ Χρήστος Κόφφας σημείωσε χαρακτηριστικά: "Αφήστε τους σύγχρονους μαυραγορίτες να συνεχίσουν την παράδοσή τους, να πλουτίζουν απ' τον πόλεμο. Εμείς συνεχίζουμε με το λαό και την αξιοπρέπειά του. Στις 25 Μάρτη, όταν αυτοί θα βγάζουν πύρινους λόγους, πείτε στους μαθητές να μη γυρίσουν το κεφάλι δεξιά. Στην εξέδρα δε θα βρίσκεται ο Υψηλάντης, αλλά ο Μαυροκορδάτος...".

Ο επικεφαλής του κλιμακίου που επισκέφθηκε το μηχανουργείο, Σ. Βαρδαλής,κατήγγειλε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την εθνική κυριαρχία της χώρας. Μια πολιτική, είπε, που έχει φτάσει στο απόγειό της με την παράδοση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αλλά και την παράδοση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και του Λιτόχωρου στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας το χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας σε γέφυρα πολέμου ενάντια σε ένα φίλο γειτονικό λαό.

Κάλεσμα στους κατοίκους της Εδεσσας να ξεσηκωθούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ απηύθυνε χτες το βράδυ η βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Μπόσκου.

Προθεσμίες για ετεροδημότες

Μέχρι και τις 31 Μάρτη, πρέπει οι ετεροδημότες, που επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους στις Ευρωεκλογές, να υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση. Η δήλωση υποβάλλεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο στον οικείο δήμο ή κοινότητα, μαζί με φωτοαντίγραφο του εκλογικού βιβλιαρίου. Οσοι διαμένουν σε πρωτεύουσες νομών υποβάλλουν τη δήλωση στην οικεία Νομαρχία. Στη δήλωση ο ετεροδημότης πρέπει να δηλώσει: Το νομό, δήμο ή κοινότητα και ενορία, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι γραμμένος. Το νομό, το δήμο ή κοινότητα, το δημοτικό διαμέρισμα, την ενορία και διεύθυνση διαμονής. Επίσης πρέπει να προσδιορίσει αν διαμένει μόνιμα ή προσωρινά στον τόπο όπου επιθυμεί να ψηφίσει.

Οσοι διαμένουν στο Δήμο Αθήνας μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, από τις 3 έως τις 7μμ., στα παρακάτω κέντρα της Νομαρχίας: Παγκράτι,1ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία (Σπύρου Μερκούρη 20). Λόφος Σκουζέ,144ο και 163ο Δημοτικά Σχολεία (Μετοχίτη και Χατζηαποστόλου.Κυψέλη,27ο και 30ο Δημοτικά Σχολεία (Χιλιανδρίου και Κασταλλίας). Κέντρο Αθήνας,στην Υπηρεσία Διαβατηρίων της Νομαρχίας Αθηνών (Σολωμού 43 και Πατησίων). Κεντρικό Κατάστημα Νομαρχίας Αθηνών,(Κηφισίας 125 - 127).

  • Για περισσότερες πληροφορίες, οι ετεροδημότες που μένουν στην Αττική, μπορούν να επικοινωνούν με την ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ, στα τηλέφωνα 52.82.544 - 5.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ