- Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το ΚΚΕ αύριο Πέμπτη, 18 Μάρτη, στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους,με ομιλητή τον Δ. Γόντικα,βρίσκονται... - 1999-03-17 00:00:00.0"/> - Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το ΚΚΕ αύριο Πέμπτη, 18 Μάρτη, στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους,με ομιλητή τον Δ. Γόντικα,βρίσκονται... - 1999-03-17 00:00:00.0" /> Αντιπολεμικό ΟΧΙ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιπολεμικό ΟΧΙ
  • Αύριο, στις 8 το βράδυ, η συγκέντρωση που οργανώνει το ΚΚΕ με ομιλητή τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος
  • Εξετάσεις ραγιαδισμού έδωσαν χτες οι "επιφανείς άνδρες" της πόλης, που έσπευσαν να φιλήσουν την ποδιά της γυναίκας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το ΚΚΕ αύριο Πέμπτη, 18 Μάρτη, στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους,με ομιλητή τον Δ. Γόντικα,βρίσκονται από χτες οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της περιοχής, με δεκάδες εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συνοικίες. Με την προκήρυξή της η ΚΟΘ καλεί κάθε Ελληνα πατριώτη, δημοκράτη, φίλο της ειρήνης με τη μαζική του συμμετοχή στο συλλαλητήριο να εκφράσει την αντίθεσή του στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο πολέμου, στην εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών έξω από την Ελλάδα.

Οι εθελόδουλοι

Την ίδια ώρα διάφοροι παράγοντες της δημόσιας ζωής, που όφειλαν να αντιδράσουν για όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, έπαιρναν θέση θεραπαινίδας, ως "τιμητική επιτροπή", στο πλευρό της "grant tsatsa", της γυναίκας του Αμερικανού αντιπροέδρου Αλ. Γκορ, Τίμπερ. Της κυρίας που αφού πέρασε από το Σαράγεβο για να συγχαρεί τους μόνιμα εγκαταστημένους εκεί μακελάρηδες της Βοσνίας και πριν πάει στην Κρήτη για διακοπές, σταμάτησε χτες και στη Θεσσαλονίκη για να παραδώσει μαθήματα εθελοντικής υποταγής στα δεδομένα της εποχής του ιμπεριαλισμού.

Σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η είδηση της άφιξης της κ. Γκορ συνοδευόταν από εικόνες αμερικανικών αεροσκαφών που εξορμούσαν από αεροπλανοφόρα σε δοκιμαστικές πτήσεις για την επικείμενη επίθεση στο Κόσσοβο.

Ταυτόχρονα συνεχιζόταν στο λιμάνι η άφιξη και προώθηση στο βορρά κατοχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, γεγονός, όμως, που δεν αναφέρεται πλέον στα δελτία ειδήσεων, στα πλαίσια της σιωπής που έχει επιβληθεί για το ρόλο που παίζει η χώρα μας σαν ορμητήριο για τη ΝΑΤΟική εισβολή.

Ολα έχουν ένα όριο...

Με αφορμή την επίσκεψη της Τίμπερ Γκορ, η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, σημειώνει: "Οι αμερικανικοί πύραυλοι μακελεύουν τους λαούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας και συνεχίζουν να δολοφονούν τους αμάχους του Ιράκ. Την ίδια στιγμή, συνεπείς στη γραμμή του επίσημου τρομοκράτη, ετοιμάζουν, μέσω της Θεσσαλονίκης και του Λιτόχωρου, μία τεράστια μηχανή θανάτου, για να επιβάλλουν στην περιοχή την επικυριαρχία τους.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κ. Γκορ, το "ανθρώπινο πρόσωπο" του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, παραδίδει σήμερα στην πόλη μας μαθήματα για την "ιδέα του εθελοντισμού ως παράγοντα ανάπτυξης της κοινωνίας".

Αυτοί όμως που όφειλαν, από στοιχειώδες πατριωτικό καθήκον, να διαμαρτύρονται, για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο συνεχίζουν να σιωπούν, αλλά αποτελούν μαζί με τον ανθύπατο Μπερνς την "τιμητική" της κουστωδία. Τα ονόματά τους "κοσμούν" το σημερινό Τύπο (σσ πρόκειται για τους υπουργούς Βενιζέλο και Μαγκριώτη, το νομάρχη Παπαδόπουλο, το δήμαρχο Παπαγεωργόπουλο κ.ά.).

Επιτέλους, η εθελοδουλία έχει και τα όριά της!!!".

Η εξόρμηση

Με συγκέντρωση στην Καλαμαριά, περιοδεία στο μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση στην Εδεσσα συνεχίστηκε χτες η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στην ευρύτερη περιοχή.

Στην Καλαμαριά ο γραμματέας της ΚΟΘ Χρήστος Κόφφας σημείωσε χαρακτηριστικά: "Αφήστε τους σύγχρονους μαυραγορίτες να συνεχίσουν την παράδοσή τους, να πλουτίζουν απ' τον πόλεμο. Εμείς συνεχίζουμε με το λαό και την αξιοπρέπειά του. Στις 25 Μάρτη, όταν αυτοί θα βγάζουν πύρινους λόγους, πείτε στους μαθητές να μη γυρίσουν το κεφάλι δεξιά. Στην εξέδρα δε θα βρίσκεται ο Υψηλάντης, αλλά ο Μαυροκορδάτος...".

Ο επικεφαλής του κλιμακίου που επισκέφθηκε το μηχανουργείο, Σ. Βαρδαλής,κατήγγειλε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την εθνική κυριαρχία της χώρας. Μια πολιτική, είπε, που έχει φτάσει στο απόγειό της με την παράδοση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αλλά και την παράδοση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και του Λιτόχωρου στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας το χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας σε γέφυρα πολέμου ενάντια σε ένα φίλο γειτονικό λαό.

Κάλεσμα στους κατοίκους της Εδεσσας να ξεσηκωθούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ απηύθυνε χτες το βράδυ η βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Μπόσκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ