Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απλώνεται η συμπαράσταση

Συνεχίζουν να φθάνουν στην εφημερίδα μας ανακοινώσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης στον Κούρδο ηγέτη και αλληλεγγύης στον αγώνα του κουρδικού λαού.

  • Το ΔΣ του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των εκπαιδευτικών του νομού, εκφράζει τα αισθήματα ντροπής και οδύνης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς που κατέληξαν στην παράδοση του Οτσαλάν. Καταγγέλλει, επίσης, την υποκρισία και την αναλγησία της ΕΕ και των ΗΠΑ, συμπαραστέκεται στους αγωνιζόμενους Κούρδους τονίζοντας πως: Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί. Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές, οι οργανισμοί και οι κυβερνήσεις τους.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα καταγγέλλει την παράδοση του Οτσαλάν από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης. Καταδικάζουν την άρνηση παροχής ασύλου στον ηγέτη του κουρδικού λαού, στον οποίο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους.
  • Την αλληλεγγύη του στον κουρδικό λαό εκδηλώνει ο Δήμος Καλλιθέας, με τη συμμετοχή του στο γιορτασμό της παραδοσιακής γιορτής των Κούρδων, που γίνεται στο γήπεδο της Δάφνης στις 20 Μάρτη με τη συμμετοχή κουρδικών πολιτικών κομμάτων από Τουρκία, Ιράν, Συρία και του Συλλόγου Κούρδων Φοιτητών.
  • Το ΔΣ του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πάτρας εκφράζει την αγανάκτησή του για την καταδίωξη του Οτσαλάν, ηγέτη του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος του κουρδικού λαού. Βαριές ευθύνες αποδίδονται στις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, που αρνήθηκαν να παράσχουν άσυλο στον Οτσαλάν και στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία συνέπλευσε με αυτή τη λογική που κατέληξε στην παράδοση του Οτσαλάν. Συμπαραστέκεται ολόψυχα στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και στο αίτημά του για διεθνοποίηση του κουρδικού ζητήματος και εξεύρεση πολιτικής λύσης, που να ικανοποιεί τα αιτήματα του κουρδικού λαού.
  • Με ψήφισμά της, η συνέλευση του Συλλόγου Καθηγητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών "Ο ΒΥΡΩΝ",αφού επισημαίνει την τεράστια ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης για την παράδοση του Οτσαλάν, που λειτούργησε ως πειθήνιο όργανο, όπως αναφέρεται, ζητά απελευθέρωση του ηγέτη των Κούρδων, λευτεριά στο Κουρδιστάν, χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όλους τους πρόσφυγες, την παραίτηση της κυβέρνησης Σημίτη, κατάργηση της Συνθήκης του Σένγκεν, καμιά επέμβαση στο Κόσσοβο.
  • Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ηρακλείου Αττικής διαπιστώνει με ανησυχία ότι η χώρα όλο και περισσότερο εμπλέκεται στα ΝΑΤΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που με σύμπραξη και της ΕΕ στοχεύουν στην αλλαγή των συνόρων στην περιοχή μας, καταπνίγοντας κάθε λαϊκή αντίσταση και ποδοπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενα τέτοιο σχέδιο αναπτύσσεται με πρόσχημα το Κοσσυφοπέδιο για την ολοκληρωτική διάλυση της ΝΟ Γιουγκοσλαβίας, με κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στα Βαλκάνια. Στο σχέδιο αυτό, συμβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, αφού επιτρέπει τη χρησιμοποίηση της Θεσσαλονίκης και άλλων λιμανιών και περιοχών για το πέρασμα των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων επέμβασης. Αυτή η υποτελής στάση οδήγησε σε υποχωρήσεις τύπου ΙΜΙΑ, "S -300" και την παράδοση του Α. Οτσαλάν στην Τουρκία, που θίγει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ