Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πήρε φόρα ο Πάγκαλος...

Τώρα, μάλιστα. Πήρε φόρα φαίνεται και δεν τον σταματάει κανένας. Για τον Θ. Πάγκαλο μιλάμε. Αφού, τις προάλλες εκδήλωσε τον... αντιαμερικανισμό του, προχτές άφησε αιχμές και για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε δημόσια ομιλία του, στη διάρκεια παρουσίασης ενός νέου βιβλίου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι αποφάσεις της ΕΕ, σχετικά με το Κόσσοβο, φθάνουν στην παραβίαση της εθνικής ακεραιότητας ενός κράτους (σ. σ. της Γιουγκοσλαβίας), ενώ, σχετικά με το Κουρδικό, σημείωσε πως η ΕΕ εξαντλείται σε ευχές και δέχεται τις τουρκικές θέσεις, πως πρόκειται για πρόβλημα οικονομικό και αναπτυξιακό.

Φαίνεται, πως έχει... ξεχάσει ο Θ. Πάγκαλος, ότι οι αποφάσεις της ΕΕ, για το Κοσσυφοπέδιο, έχουν και τη δική του υπογραφή από κάτω, ως υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Εχει... ξεχάσει, επίσης, ότι ήταν, μέχρι πρότινος, μέλος μιας κυβέρνησης - και τώρα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος - που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και παρέχει κάθε είδους διευκόλυνση στα επεμβατικά και φιλοπόλεμα σχέδιά τους στα Βαλκάνια.

Οσο, για το Κουρδικό, ας μη μιλάει καλύτερα. Η ιστορία έχει γράψει, ήδη, πως ήταν από τους πρωταγωνιστές της παράδοσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους δημίους του. Και δεν ξεγράφεται με τίποτε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ