Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκληματίες οι... φοιτητές!

Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί χθες στη Βουλή από τον Γ. Ανθόπουλο κατά των φοιτητών της εστίας Ζωγράφου. Να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΕΙΝ, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης

Την οδό της συκοφαντίας σε βάρος των φοιτητών που διαμένουν στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου, επέλεξε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος,προκειμένου να αποσείσει από πάνω του τις πολιτικές ευθύνες για τα πάμπολλα προβλήματα του Ιδρύματος, που οδηγούν τους φοιτητές σε κινητοποιήσεις με αίτημα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Απαντώντας χθες στη Βουλή σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη,ο Γ. Ανθόπουλος μίλησε χαρακτηριστικά για "κάποιους" "οι οποίοι έχουν επιβάλλει την εσωτερική κυριαρχία τους, δε λένε να φύγουν και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των φοιτητικών - σπουδαστικών εστιών", καθώς και για "έκτροπα, δηλαδή κατάληψη της φοιτητικής εστίας και πυρκαγιά", όπως και για "καταγγελίες από τον πρόεδρο της φοιτητικής νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας ότι διακινούνται ναρκωτικά και υπάρχει εισαγόμενο έγκλημα στις φοιτητικές εστίες"! Επί της ουσίας, δηλαδή για τα προβλήματα διαβίωσης των φοιτητών, ο υφυπουργός Παιδείας επέλεξε τη σιωπή.

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ προκάλεσαν οι παραπάνω δηλώσεις και σημείωσε ότι "ο κύριος υφυπουργός, συνεχίζει τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, μια τακτική διαστρέβλωσης, δημιουργίας εντυπώσεων και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Θα το πω έτσι ωμά". Τόνισε μάλιστα ότι οι κινητοποιήσεις που έγιναν στη φοιτητική εστία ήταν με βάση τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των φοιτητών. Σημείωσε ότι είναι "δωρεάν και δημόσιος ο χαρακτήρας της φοίτησης εκεί. Πρέπει να δει τι θα κάνει η κυβέρνηση". Ζήτησε επίσης την άρση των διώξεων που ασκούνται σε 13 φοιτητές της Εστίας για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, που επιβλέπει τη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου, τονίζοντας ότι "υπάρχει μείζον θέμα παραίτησης του προέδρου", αφού "ευθύνεται προσωπικά για την κατάσταση και το σημείο που έχει φτάσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ