Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα... προβλήματα της πολιτικής

Σίγουρα, θα το 'χετε ακούσει ή θα το 'χετε διαβάσει, σε κάποια εφημερίδα. Είναι ένα από τα σλόγκαν των ημερών. Η οικονομία πηγαίνει καλά, αλλά η πολιτική μένει πίσω, αγκομαχά και δυσκολεύεται να ακολουθήσει, λένε πολλοί.

Αναρωτηθήκατε, άραγε, τι θέλουν να πουν μ' αυτό; Προφανώς, με τον όρο οικονομία, εννοούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών ή τον χρηματιστηριακό τζόγο. Και λέμε, προφανώς, γιατί απ' όσα μπορεί κανείς να συμπεριλάβει στον όρο οικονομία, αυτά πάνε πολύ καλά. Τα υπόλοιπα, αφήστε τα καλύτερα... Με τον όρο πολιτική, εννοούν τις παρεμβάσεις των κομμάτων στη ζωή του τόπου, πρώτα και κύρια της κυβέρνησης και ειδικότερα, πόσο οι παρεμβάσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο, για να πάει ακόμη καλύτερα η "οικονομία", δηλαδή τα κέρδη της ολιγαρχίας. Κι επειδή, κάτι οι εντεινόμενοι συνεχώς λαϊκοί αγώνες, κάτι η υπόθεση Οτσαλάν, κάτι οι ευρωεκλογές, κάτι οι εσωκομματικές τριβές στο κυβερνών κόμμα, κλπ., κλπ., φοβούνται ότι μπορεί να πέσουν οι ρυθμοί των φιλομονοπωλιακών διαρθρωτικών αλλαγών και των άλλων μέτρων υπέρ του κεφαλαίου, παίρνουν τα μέτρα τους οι άνθρωποι...

Μην ανησυχείτε, επομένως, καθόλου. Το αντίθετο, μάλιστα. Οσο περισσότερο φωνάζουν οι προαναφερόμενοι για τα προβλήματα της πολιτικής, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ