ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
Νέο ΝΑΤΟικό φονικό στο Σουρντούλιτσα
  • Το 1/3 της κωμόπολης Σουρντούλιτσα κατέστρεψαν χτες πάνω από 16 ΝΑΤΟικοί πύραυλοι και βόμβες, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 17 αθώων αμάχων (στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα), τον τραυματισμό 11, ενώ αγνοείται η τύχη αρκετών...
  • Το ΝΑΤΟ ξανακάνει λόγο "για λάθος στο σύστημα τηλεκατεύθυνσης βόμβας με ακτίνες λέιζερ", ενώ κλιμακώνει τις φονικές επιδρομές σε πλειάδα γιουγκοσλαβικών πόλεων και επαρχιών

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Μετά το Αλέξινατς, το πένθος τυλίγει από χτες και την κωμόπολη Σουρντούλιτσα, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Ο βάρβαρος ΝΑΤΟικός βομβαρδισμός προκάλεσε αργά το βράδυ της Τρίτης το θάνατο τουλάχιστον 17 ατόμων, εκ των οποίων πολλοί είναι γυναίκες και παιδιά. Οι πρώτες έρευνες ανέφεραν τον τραυματισμό τουλάχιστον 11 αμάχων. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν φόβους για αύξηση των θυμάτων, καθώς τα σωστικά συνεργεία παλεύουν να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες. Η φονική βροχή τουλάχιστον 16 ΝΑΤΟικών πυραύλων στις κατοικημένες περιοχές του Σουρντούλιτσα κατέστρεψε ολοσχερώς τουλάχιστον πενήντα οικίες, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν άλλα 600 κτίρια! Λίγες ώρες μετά τη σφαγή των αθώων αμάχων, το ΝΑΤΟ επιβεβαίωνε το φονικό, αποδίδοντας και αυτό το τραγικό γεγονός σε "τεχνολογικό λάθος"... ΝΑΤΟικές επιδρομές έγιναν σε δεκάδες ακόμη γιουγκοσλαβικές πόλεις και χωριά, μεταξύ των οποίων ο βομβαρδισμός του διυλιστηρίου πετρελαίου στο Νόβι Σαντ (χτες γύρω στις 2.30 το μεσημέρι) και περιοχών μέσα και έξω από την πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα.

Ο ανηλεής βομβαρδισμός του Σουρντούλιτσα

Εικόνες γεμάτες θάνατο και καταστροφή αντίκρισαν οι πρώτοι δημοσιογράφοι που προσέγγισαν τις πληγείσες περιοχές του Σουρντούλιτσα. Ακουσαν αξιωματούχους τοπικών αρχών να εκφράζουν φόβους για δραματική αύξηση των θυμάτων, να αναφέρουν ότι τουλάχιστον 300 οικογένειες έμειναν άστεγες και ότι καταστράφηκε ολοσχερώς το 1/3 της κωμόπολης! Ομως, όλα αυτά ήταν μάλλον περιττά, καθώς το θανατικό που έσπειραν οι ΝΑΤΟικές βόμβες μιλούσε από μόνο του...

"Δεν άκουσα αεροπλάνα να πλησιάζουν", είπε ο 42χρονος Αντρίτσα Κρετάνοβιτες σε δημοσιογράφο του "Ασοσιέιτεντ Πρες", προσθέτοντας: "Ο ουρανός ήταν κατασκότεινος, όταν ξαφνικά άκουσα μία ισχυρότατη έκρηξη"! Και η Τζελένα Αντζέλκοβιτς, 65 χρόνων, συμπληρώνει: "Ημασταν σε ένα κελάρι την ώρα της τρομακτικής έκρηξης. Το επόμενο πράγμα που είδα ήταν αποπνικτικά κύματα σκόνης. Ούτε καν ξέρω πού είναι ο γιος μου... ".

Στο προάστιο Πρισκαβίτσα της ίδιας κωμόπολης έβλεπε κανείς αντί για δρόμους κρατήρες, βάθους πέντε μέτρων. Στο ίδιο σημείο ήταν κάποτε μαγαζιά και σπίτια... Ομως, χτες το πρωί φαίνονταν να έχουν ισοπεδωθεί κάτω από τόνους συντριμμιών.

Σε ένα κελάρι, όπου είχαν καταφύγει 11 άτομα μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, δεν είχε απομείνει παρά μόνον αποκαϊδια και κομμάτια καμένης σάρκας.

Κάτοικοι της πόλης είπαν ότι ο στρατώνας, που ήταν στην περιοχή τους, είχε εκκενωθεί εδώ και ένα μήνα. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ έριξε τις βόμβες, λέγοντας πως είχε στόχο την καταστροφή... στρατιωτικής βάσης, ενώ αργότερα έκανε λόγο"για κατά λάθος ρίψη βόμβας που κατευθυνόταν με λέιζερ"...

ΝΑΤΟ: "Γράψτε λάθος... η τεχνολογία δεν είναι τέλεια! "

"Κατά την επίθεση ένα τηλεκατευθυνόμενο όπλο... ακριβείας (! ) (τηλεκατευθυνόμενη βόμβα ακτίνων λέιζερ) απέτυχε να κατευθυνθεί ακριβώς στον προκαθορισμένο στόχο του και προσέκρουσε περίπου 200 έως 300 μέτρα πέραν του στρατοπέδου σε μία μικρή κατοικημένη περιοχή", περιορίστηκε να πει ο ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος, Τζέιμι Σι, λες και αναφερόταν στον "τυχαίο" βομβαρδισμό έρημης περιοχής. Λες και το - δήθεν ή όντως... - "λάθος" δεν αποδεκάτισε άμαχο πληθυσμό ή δεν ισοπέδωσε το 1/3 μιας κατοικημένης περιοχής.

Με ακόμη πιο κυνικό τρόπο, ο Σι "ξεπέταξε" το φονικό που προκάλεσαν αργά το βράδυ της Τρίτης τα ΝΑΤΟικά όπλα, προσθέτοντας πως... "το κέντρο εκπαίδευσης" (δηλαδή ο εκκενωμένος εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα στρατώνας... ) καταστράφηκε κατά την επιδρομή. Το μεγαλύτερο ψέμα, όμως, ο Τζέιμι Σι το είπε μετά, όταν δήλωνε πως το "ΝΑΤΟ ποτέ, μα ποτέ, δε βάζει στο στόχαστρο πολίτες" και πως "λαμβάνει κάθε πρόληψη ώστε να αποφεύγονται οι απώλειες μεταξύ των αμάχων, αλλά η τεχνολογία δεν είναι τέλεια"!

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε νωρίτερα και ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Τζορτζ Ρόμπερτσον, που εξέφρασε τη λύπη του για τις απώλειες αμάχων. Ομως, η "λύπη" του Ρόμπερτσον δεν μπορεί να αναστήσει τους αδικοσκοτωμένους πολίτες, ούτε μπορεί να ημερέψει τις ψυχές τους...

"Νομίζω ότι υπάρχει μία πιθανότητα να έγινε επίθεση εναντίον μιας στρατιωτικής εγκατάστασης στην περιοχή αυτή και κάποιες βόμβες να ξέφυγαν από τους στόχους τους" δήλωσε ο Ρόμπερτσον στην τηλεόραση του BBC, προσθέτοντας πως καταβάλλονται προσπάθειες για αποφυγή πληγμάτων κατά πολιτών... Το άκρον άωτον της δήλωσής του ήταν το ακόλουθο: "Ομως, οι Σέρβοι βάζουν στο στόχαστρο άμαχους ανθρώπους"...

Οι υπόλοιπες σφοδρές επιδρομές

Η μαρτυρική κωμόπολη Σουρντούλιτσα δεν ήταν η μόνη που δέχτηκε τις επιδρομές των ΝΑΤΟικών αεροσκαφών. Δεκάδες επιθέσεις έγιναν σε διάφορα χρονικά διαστήματα μέσα και γύρω από το Βελιγράδι, παρά την κακοκαιρία και τα πυρά της γιουγκοσλαβικής αεράμυνας.

Ετσι, βομβάρδισαν τα προάστια του Βελιγραδίου, Σέντζακ, Ρέσνικ, Ρακόβιτσα και Τόπσιντερ. ΝΑΤΟικά αεροσκάφη έπληξαν δεξαμενές καυσίμων της κρατικής εταιρίας "Γιουγκοπετρόλ", κοντά στην πόλη Πότζεγκα, στην κεντρική Σερβία, ενώ στις 2.30 χτες το μεσημέρι βομβάρδισαν για πολλοστή φορά το διυλιστήριο πετρελαίου στην πόλη Νόβι Σαντ.

Αλλοι τρεις ΝΑΤΟικοί πύραυλοι κατέστρεψαν μέρα μεσημέρι περιοχές της βορειοδυτικής σερβικής πόλης Παρατσίν, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και σε εργοστάσιο υαλικών. Το πρακτορείο "Τανγιούνγκ" δε μετέδωσε εάν απ' αυτές τις επιδρομές σημειώθηκαν θύματα μεταξύ αμάχων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο "ΒΕΤΑ", τα ξημερώματα βομβαρδίστηκε αποθήκη καυσίμων στη νοτιοδυτική σερβική πόλη Πότζεγκα, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά.

Βροχή φονικών ΝΑΤΟικών όπλων δέχτηκε, σε διάφορα χρονικά διαστήματα, το πολυβομβαρδισμένο πλέον Κοσσυφοπέδιο και δη η πρωτεύουσά του Πρίστινα.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς χτες (για πρώτη φορά μετά από 10 μέρες) και στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα. Αυτόπτες μάρτυρες στο λιμάνι του Μαυροβουνίου Μπαρ είπαν πως πολεμικά γιουγκοσλαβικά πλοία έριχναν πυρά κατά ΝΑΤΟικών αεροσκαφών.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗΣ
Σέρβοι βουλευτές κατέθεσαν στοιχεία για τις ΝΑΤΟικές επιδρομές

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. -

Τον τραγικό απολογισμό, σε εκατοντάδες αδικοχαμένες ζωές και υλικές καταστροφές, από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία μετέφεραν, πριν λίγες μέρες στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, πέντε Σέρβοι βουλευτές, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γιουγκοσλαβίας. Η αντιπροσωπεία των Γιουγκοσλάβων βουλευτών απηύθυνε έκκληση για άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών και για εξεύρεση πολιτικής λύσης, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αποστολής ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο.

Οι αναφορές τους, για τα αποτελέσματα των εγκληματικών, όπως τις χαρακτήρισαν, ενεργειών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, εναντίον αμάχων εργαζομένων και παιδιών, προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στους ξένους δημοσιογράφους, που κλήθηκαν από το Συμβούλιο της Ευρώπης, να παρακολουθήσουν την απρογραμμάτιστη, αυτή, συνέντευξη.

Οι Λιουμπίσα Ρίστιτς, Ντούσαν Μάκτιτς, Μίλαν Μπόσιτς, Ντιουρίκοβιτς - Τούβιτς και Νέντα Κλούσεβιτς τόνισαν ότι οι επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία αποτελούν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, της σταθερότητας και της ειρήνης και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι και των βασικών διεθνών κανόνων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υστερα, προχώρησαν στη λεπτομερή καταγραφή των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές, που προκάλεσαν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι: - Πάνω από 1.000 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους, εξαιτίας των βομβαρδισμών σε πολιτικούς στόχους, οι μισοί των οποίων είναι παιδιά.

- Οι σοβαρά τραυματισμένοι φτάνουν τις 5.000 και οι περισσότεροι απ' αυτούς θα μείνουν ανάπηροι για την υπόλοιπη ζωή τους.

- Οι 400 περίπου απ' αυτούς που σκοτώθηκαν στη Γιουγκοσλαβία ήταν κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου και ειδικά της Πρίστινα, Τζακόβιτσα, Πρίζρεν, Ουρόσεβατς, Κοσόφσκα - Μιτρόβιτσα.

- Εχουν καταστραφεί ακόμη 30 στρατηγικής σημασίας γέφυρες, οι περισσότερες των οποίων είχαν ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική σημασία. Συνέπεια αυτών των καταστροφών είναι να έχει ημερήσια ζημιά 20 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα η ευρωπαϊκή ναυτιλία.

- Στις πόλεις Πάντσεβο, Νις, Βράνια ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται μέρα με τη μέρα εξαιτίας των συνεχιζομένων βομβαρδισμών σε χημικές και γεωργικές βιομηχανίες.

Προσδιορίζοντας το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που έχει υποστεί η χώρα,οι εκπρόσωποι του Σέρβικου Κοινοβουλίου είπαν ότι αποτιμάται σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη καταστραφεί βιομηχανίες, εταιρίες παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Εξαιτίας αυτών των καταστροφών οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τις 500.000, ενώ 2.000.000 Γιουγκοσλάβοι δεν έχουν αυτή τη στιγμή κανέναν πόρο εισοδήματος.

Οι εκπρόσωποι του Σερβικού Κοινοβουλίου στηλίτευσαν το βομβαρδισμό της κατοικίας του Προέδρου Μιλόσεβιτς και την επιλεκτική καταστροφή της Γιουγκοσλαβικής τηλεόρασης και τοπικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, υπογραμμίζοντας ότι, μ' αυτό τον τρόπο, το ΝΑΤΟ, φιμώνει τη δυνατότητα έκφρασης της χώρας. "Παρ' όλα αυτά" τόνισαν "αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Βελιγράδι γύρω στους 900 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, μεταδίδοντας τα γεγονότα όπως αυτοί τα αντιλαμβάνονται".

Οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί, τόνισαν οι εκπρόσωποι του Σέρβικου Κοινοβουλίου, στα διυλιστήρια του Πάντσεβο και του Νόβισαντ και της χημικής βιομηχανίας στο Μπάριτς και στο Πάντσεβο, ενδέχεται να έχουν σοβαρές οικολογικές επιπτώσεις στο Αιγαίο, την Αδριατική, τη Μαύρη Θάλασσα και σ' ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε, είπαν, καμία στρατιωτική παρουσία στο γιουγκοσλαβικό έδαφος, ακόμη και αν σ' αυτή συμμετέχουν και ρωσικά στρατεύματα. Ζητάμε να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και να βρεθεί μια πολιτική βιώσιμη λύση στα πλαίσια των διεθνών κανόνων δικαίου,όπως αυτοί εφαρμόζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ι. Ρουγκόβα με τον Μ. Μιλουτίνοβιτς
Ερείπια μετά τους βομβαρδισμούς στη Σουρντούλιτσα
ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒΙΤΣ - ΡΟΥΓΚΟΒΑ
Συμφώνησαν σε συγκρότηση κυβέρνησης Κοσσυφοπεδίου και συνομιλίες!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Κοινή ανακοίνωση με στόχο τη συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης στο Κοσσυφοπέδιο και την επανέναρξη απευθείας συνομιλιών ανάμεσα σε σερβική κυβέρνηση και Κοσσοβάρους πολιτικούς ηγέτες υπέγραψαν χτες το απόγευμα στο Βελιγράδι ο Σέρβος Πρόεδρος Μίλαν Μιλουτίνοβιτς και ο ηγέτης του "Δημοκρατικού Συνδέσμου Κοσσυφοπεδίου" Ιμπραϊμ Ρουγκόβα.

Σύμφωνα με το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων "ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ", οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χτες για τουλάχιστον δύο ώρες στην Πρίστινα, συμφωνώντας στην "ανάγκη συγκρότησης ενός Προσωρινού Εκτελεστικού Συμβουλίου" στο Κοσσυφοπέδιο. Η ίδια πηγή, πρόσθεσε, πως το "Προσωρινό Εκτελεστικό Συμβούλιο" θα είναι ουσιαστικά μία προσωρινή κυβέρνηση.

Το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης Μιλουτίνοβιτς - Ρουγκόβα κάνει λόγο για άμεση επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών ανάμεσα σε σερβική κυβέρνηση και πολιτικούς ηγέτες των Κοσσοβάρων Αλβανών με στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης που θα παρέχει στο Κοσσυφοπέδιο "καθεστώς ευρείας αυτοδιοίκησης", που θα εγγυάται πλήρη ισότητα σε όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, με σεβασμό στην εδαφική οντότητα και την ανεξαρτησία Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η παρουσία εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας - με την ιδιότητα του "προσκεκλημένου" - θα συμφωνηθεί αμοιβαία σ' αυτές της συμφωνίες. Η ίδια κοινή ανακοίνωση Μιλουτίνοβιτς - Ρουγκόβα καταλήγει σημειώνοντας πως το Προσωρινό Εκτελεστικό Συμβούλιο θα λάβει υπόψη του "τις αλλαγμένες σημερινές συνθήκες και τα υπάρχοντα προβλήματα" στο Κοσσυφοπέδιο.

ΟΗΕ
"Αποχωρούν" οι Σέρβοι στρατιώτες από το Πρέβλακα

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-

Οι Γιουγκοσλάβοι στρατιώτες που είχαν εισχωρήσει την περασμένη βδομάδα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Πρέβλακα, στο νότο της Κροατίας, έχουν αρχίσει να υποχωρούν, ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, (Γάλλος πρεσβευτής), Αλέν Ντεζαμέ, οι περίπου 20 στρατιώτες αποχωρούν σταδιακά από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που βρίσκεται πάνω στα σύνορα της Κροατίας με τη Βοσνία και το Μαυροβούνιο.

Ο Ντεζαμέ πρόσθεσε πως με την αποχώρηση των στρατιωτών ανέκτησαν εκ νέου ελευθερία κινήσεων οι περίπου 30 παρατηρητές του ΟΗΕ που σταθμεύουν στην Πρέβλακα με εντολή να ελέγχουν την περιοχή.

Από τη χερσόνησο της Πρέβλακα ελέγχεται η είσοδος στον κόλπο του Κοτόρ, όπου βρίσκεται μια σημαντική ναυτική βάση της Γιουγκοσλαβίας. Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία χαρακτηρίζουν την περιοχή "μήλον της έριδας" μεταξύ Βελιγραδίου και Ζάγκρεμπ από την εποχή της διάσπασης της Γιουγκοσλαβίας.

Ιστορικό των "κατά λάθος" ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών αμάχων

Η κωμόπολη Σουρντούλιτσα δεν είναι, όπως είναι γνωστό, το μόνο τραγικό θύμα "κατά λάθος" ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών που βυθίζεται στο πένθος. Από τις αρχές του μήνα είχαν προηγηθεί παρόμοια τέτοια χτυπήματα, με θύματα αθώους άμαχους πολίτες.

5 Απρίλη 1999: Ο τάχα "κατά λάθος" βομβαρδισμός σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης Αλέξινατς προκαλεί το θάνατο 17 ατόμων, τον τραυματισμό αρκετών άλλων. Ενα 24ωρο μετά η πόλη αντικρίζει εκτεταμένες σοβαρότερες καταστροφές και βυθίζεται στο πένθος.

12 Απρίλη: ΝΑΤΟικός πύραυλος πέφτει (και αυτός κατά... λάθος!) σε γέφυρα της Νοτιοανατολικής Σερβίας, όπου περνά επιβατικό τρένο. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 17, πολλοί εκ των οποίων απανθρακώθηκαν και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να κατονομαστούν.

14 Απρίλη: Το μεσημέρι αυτής της μέρας, ΝΑΤΟικό αεροπλάνο με αμερικανό πιλότο παίρνει δήθεν τις αυτοκινητοπομπές προσφυγικών τρακτέρ και φορτηγών για άρματα μάχης και βομβαρδίζει την Τζακόβιτσα, προκαλώντας το θάνατο 75 Κοσσοβάρων Αλβανών προσφύγων που επέστρεφαν στις εστίες τους.

23 Απρίλη: Τουλάχιστον 16 δημοσιογράφοι και τεχνικοί της σερβικής ραδιοτηλεόρασης βρίσκουν οικτρό θάνατο από τον πρωτοφανή βομβαρδισμό του κτιρίου την ώρα της εργασίας τους. Το ΝΑΤΟ δεν έκανε λόγο για "λάθος" αλλά για καταφορά πλήγματος "στη μηχανή προπαγάνδας" του Μιλόσεβιτς!

27 Απρίλη: Βόμβες του ΝΑΤΟ πλήττουν κατοικημένες περιοχές της κωμόπολης Σουρντούλιτσα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 17 αμάχων (στην πλειοψηφία τους γυναίκες και... παιδιά!), τον τραυματισμό αρκετών άλλων και ολικές καταστροφές σε 50 σπίτια και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα 600.

Αλλη μια βομβαρδισμένη γέφυρα στο χωριό Μιλόσεβο 5 χιλιόμετρα από την

Αλλη μια βομβαρδισμένη γέφυρα στο χωριό Μιλόσεβο, 5 χιλιόμετρα από την Πρίστινα

πτώματα από τους δολοφονημένους αμάχους σωρεύονται στο νοσοκομείο του

Πτώματα από τους δολοφονημένους αμάχους σωρεύονται στο νοσοκομείο του χωριού Σουρντούλιτσα



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ