ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Μάη 1999
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
ΓΚΑΖΙΕΣ

ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας του TRAFEO GILERA RUNNER. Εκτός των 21 Cilera των 180 κ.εκ., το "παρών" έδωσαν και 15 Piaggio Zip, NRG και Quartz 70. Νικητές στην 1η κατηγορία οι Παπαγεωργίου, Συνιώρης και Μερεμέτης στο πρώτο σκέλος και Παπαγεωργίου, Σταθόπουλος και Συνιώρης στο δεύτερο. Στα open, Φιλίππου, Δράκος και Χατζηστρατής πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις. Εκτός της ηθικής υπήρξε και χρηματική ικανοποίηση, αφού το πριμ της πρωτιάς ήταν 250.000 δρχ., ενώ δεύτερος και τρίτος παίρνουν από 100.000 και 50.000 δρχ. αντίστοιχα. Επόμενος αγώνας στις 30 Μάη και πάλι στα Μέγαρα.

ΜΕ ΘΡΙΑΜΒΟ για την ομάδα της CITROEN συνεχίστηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι, με τον 6ο γύρο που πραγματοποιήθηκε στην Κορσική. Οι Μπουγκάλσκι και Πουράς έκαναν το 1-2 με τα Xsara, αποδεικνύοντας ότι τα δικίνητα είναι για τα καλά στο παιχνίδι. Ο Κάρλος Σάινθ με την Toyota Corolla πήρε την τρίτη θέση, χάρη και σε μια έξοδο του Μακ Ρέι, που τερμάτισε τέταρτος. Οριόλ και Μάκινεν συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα, ενώ ο Τρέλες πήρε τη νίκη στα Ν με το Mitsubishi Lancer Eno. Στη βαθμολογία των οδηγών προηγούνται Μάκινεν 29, Οριόλ 28 και Μακ Ρέι 23 βαθμούς. Στους κατασκευαστές η Toyota προηγείται με 61 βαθμούς, έναντι 38 της Mitsubishi. Επόμενο ραντεβού στο Ακρόπολις.

ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15% επιδοτεί η Toyota τις τιμές των ανταλλακτικών (φίλτρα λαδιού, αέρα και καύσιμου, μπουζί, τακάκια, δίσκοι φρένων, ιμάντες διναμό, συμπλέκτες, αμορτισέρ, υαλοκαθαριστήρες και εξάτμιση) που θα χρειαστούν για να προετοιμάσουν τα αυτοκίνητά τους για το καλοκαίρι. Η έκπτωση ισχύει μέχρι τις 30 Ιούνη σε όλα τα καταστήματα του επίσημου Δικτύου της Toyota. Οσοι προσέλθουν μέσα σε αυτό το διάστημα μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε μια κλήρωση με πρώτο δώρο μια εξατάχυτη Corolla 1.3. Ενώ ακόμη θα μοιραστούν 5 ραδιοκασετόφωνα και 20 συλλεκτικά ρολόγια. Οι εργασίες και τα ανταλλακτικά συνοδεύονται με εγγύηση ενός έτους.

ΣΗΜΕΡΑ στις 10.00 μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας ξεκινά το 6ο Ράλι Αμαζόνων ΦΙΛΠΑ. Οι "αμαζόνες" θα οδηγήσουν τις περίπου 30 αντίκες - η παλαιότερη είναι μια Chevrolet Sports Coupe του 1931 - σε μια διαδρομή στην περιοχή των Μεσογείων και θα τερματίσουν στην πλατεία Ιμίων Βούλας στις 12.30.

ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ των Μεγάρων πραγματοποιείται ο 4ος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσικλετών. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η λέσχη ΠΑΛΑΣ και έχουν δηλώσει - και για τις 7 κατηγορίες - συμμετοχή 101 οδηγοί.

CITROEN BERLINGO MULTISPACE

Νέο "ευρύχωρο"

Το γνωστό μας Berlingo εξόπλισε η Citroen με πλαϊνή συρόμενη πόρτα, στοχεύοντας στην ικανοποίηση των αγοραστών που ζητούν "πολλά σε ένα". Το Multispace δεν προορίζεται για μια συγκεκριμένη χρήση ούτε φυσικά για μια περιορισμένη ομάδα ανθρώπων.

Αν η πλαϊνή συρόμενη πόρτα παραπέμπει αρχικά σε επαγγελματική χρήση, στο Berlingo χρησιμοποιείται για την εύκολη πρόσβαση των επιβατών στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αυτή η πίσω πόρτα ίσως αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη όταν μεταφέρονται παιδιά, αλλά και ηλικιωμένοι, αφού χάρη στο μεγάλο άνοιγμα της πόρτας, αλλά και τη δυνατότητα να τραβηχτεί πίσω κατά 8 εκ. το πίσω κάθισμα, θα βολέψει και τους πιο δυσκίνητους.

Οι πέντε θέσεις και ο χώρος αποσκευών μπορούν να βολέψουν μια χαρά την οικογένεια και σίγουρα θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι οι αποθηκευτικοί χώροι στην οροφή, αλλά και οι θήκες για τις φιάλες 1,5 λίτρου, καθώς και οι μικρές καταπακτές στο πάτωμα. Τώρα που έχει πια καλοκαιριάσει, η ηλεκτρική ηλιοροφή θα είναι το δημοφιλέστερο "εξτρά" και θα συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημιουργία θερινού κλίματος. Αν βέβαια χρειαστεί για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους κάτι παραπάνω από τα 664 λίτρα όγκου του πορτ - μπαγκάζ, μπορείτε να ρίξετε το πίσω διαιρούμενο 60/40 κάθισμα, και να αποκτήσετε 2.800 λίτρα, ώστε να χωράει σχεδόν οτιδήποτε.

Το Berlingo διατίθεται στην ελληνική αγορά με ένα κινητήρα 1.400 κ.εκ. με απόδοση 75 ίππων. Το νέο αδελφάκι της οικογένειας διαθέτει νέα μάσκα και καινούριες πλαϊνές προστατευτικές ταινίες, που γράφουν το όνομά του, δηλαδή Multispace. Οι ζώνες ασφαλείας εμπρός έχουν ενσωματωμένους πυροτεχνικούς προεντατήρες, οι πίσω είναι 3 σημείων, ενώ υπάρχουν και δύο ειδικά σημεία όπου τοποθετούνται παιδικά καθίσματα, χωρίς να χρειάζεται να πιαστούν με τις ζώνες για να κρατηθούν.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται: υδραυλικό τιμόνι, αερόσακος οδηγού, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, ηλεκτρικοί καθρέφτες, ρυθμιζόμενοι από το εσωτερικό, φιμέ τζάμια κ.ά. Το Berlingo Multispace χρειάζεται 17,5 για τα 100 χλμ και επιτυγχάνει τελική 150 χλμ/ώρα. Κοστίζει 4.398.000 δρχ.

HUNDAI VAN H - 1

HUNDAI VAN H-1 Επαγγελματικό με κορεατική τιμή

Κορεατικός δάκτυλος στο χώρο των επαγγελματικών αυτοκινήτων εισήλθε δυναμικά στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ φορτηγό κλειστό τύπου, Το Η - 1 που αποτελεί την πρόταση της HUINDAI. To H-1 εφοδιάζεται με δύο κινητήρες, ένα βενζινοκινητήρα 2.4 lt που αποδίδει 114 ίππους και έναν τουρμποντίζελ 2,5 ltμε απόδοση 85 άλογα.

Το πλεονέκτημα του H-1 - σύμφωνα με την Hiunday - βρίσκεται στο χώρο φόρτωσης που έχει μήκος 2,55 μ. και πλάτος 1,63 μ., ενώ δίδεται και η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εκδόσεις με μονή και διπλή πίσω πόρτα.

Η καμπίνα είναι ανάλογη με επιβατικού αυτοκινήτου, με σχεδιασμό που έχει λάβει ιδιαίτερα υπόψη του τη λειτουργικότητα και την εργονομία. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει υδραυλικό τιμόνι, στροφόμετρο, φιμέ τζάμια, ραδιοκασετόφωνο με δύο ηχεία, μεταλλικό διαχωριστικό καμπίνας επιβατών, γάντζους συγκράτησης φορτίου και πλαϊνές μπάρες στο χώρο φόρτωσης. Η τιμή για το βενζινοκίνητο είναι 4.988.000 δρχ. με μονή πόρτα ή 5.118.000 δρχ. με διπλή και πέφτει κατά 638.208 ή 655.563 δρχ. αντίστοιχα αν αφαιρεθεί ο ΦΠΑ. Για το τουρμποντίζελ, οι τιμές είναι 4.749.313 χωρίς και 5.448.000 δρχ. με ΦΠΑ.

ΣΠ "Ολύμπιος" κεραυνός στον Βωβό

"Ολύμπιος" κεραυνός στον Βωβό Γερμανός ο νικητής

Με κεραυνό κτύπησε ο Δίας του Αρη Βωβό στο 10ο Ράλι Ολύμπιο. Με το ξεκίνημα του αγώνα βγήκε από το δρόμο και η Corolla WRC πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς. Παρηγοριά για την τιμή της εταιρίας η νίκη των Κάχλε - Σεπανχάιμ με ίδιο αυτοκίνητο. Ακολούθησαν οι Παπαδημητρίου - Στεφανής με Σουμπαρού Ιμπρέζα και οι Κύρκος - Σταυρόπουλος με Ford Escort WRC.

Στη βαθμολογία μετά από αυτή την εξέλιξη ο Παπαδημητρίου προηγείται με 160 βαθμούς του Βωβού που ακολουθεί με τους μισούς.

Στο Starlet cup νικητής ο Κοκκίνης που προηγείται με διαφορά 43 βαθμών του Κοντζαβασίσογλου που στο Ολύμπιο ήταν τρίτος πίσω από τον Τανούση. Στον τερματισμό έφθασαν μόλις οι 38 από τους 68 που πήραν εκκίνηση. Νικητές στη F2 οι Στατισίνο - Παυλή με το Ibiza Kit Car και πρώτοι στη Ν οι Δριβάκος - Ζωτιάδης με Lancer EVO V. Επόμενο ραντεβού στο "Ακρόπολις" στις 5 Ιουνίου.

Νίκη για Κριβιγιέ

Νίκη για Κριβιγιέ Πολλαπλά κατάγματα για Ντούχαν

Χαμόγελα και δάκρυα ταυτόχρονα για την HONDA. Στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία και μπροστά σε 100.000 θεατές, ο τοπικός ήρωας Αλεξ Κριβιγιέ πήρε μια νίκη, την πρώτη φέτος για τη HONDA, σκορπώντας χαμόγελα στους συμπατριώτες του και στους υπεύθυνους της ομάδας. Ομως ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω τη σκιά του σοβαρού τραυματισμό του Νικ Ντούχαν. Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έπεσε στα δοκιμαστικά σπάζοντας το δεξί του γόνατο, τον καρπό και την κλείδα του. Ο Αυστραλός, πάντως, δήλωσε ότι δεν ήρθε ακόμη η ώρα να εγκαταλείψει τις πίστες. Στα 500 κ.εκ. βάθρο πάτησαν και οι Μαξ Μπιάτζι και ο Σέτε Ζιμπερνάου. Στα 250 κ.εκ. τη νίκη πήρε ο Βαλέντε Ρόσι με Απρίλια, ακολουθούμενος από Ουκάβα και Καπιρόσι και οι δύο με Honda. Στα 125 κυριάρχησαν τα Honda με νικητή τον Αζούμα που απομακρύνεται στη βαθμολογία με Σεσινέλο και Αλγαμόρα δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ