ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
Σελ. /48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε Τρίκαλα, Καρδίτσα ο Χαρίλαος Φλωράκης

Τριήμερη περιοδεία στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι την Κυριακή ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης.

Συγκεκριμένα:

- Σήμερα Παρασκευή θα περιοδεύσει στο νομό Καρδίτσας, όπου θα επισκεφτεί την Καρδιτσομαγούλα και το Μακρυχώρι και αύριο Σάββατο 5/6 τη Μαγούλα,το Αγναντερό και το Προάστιο.

- Την Κυριακή 6/6 περιοδεύει στο Νομό Τρικάλων, όπου θα επισκεφτεί την Ελάτη (Τύρνα),το Νεραϊδοχώρι,την Πύλη,την Πήγη και τον Πύργο.

Η ανυπότακτη φωνή του ΚΚΕ αγκαλιάζει την Ελλάδα

Αύριο η μεγάλη συγκέντρωση στην Κέρκυρα

Με μεγάλη επιτυχία δίνουν τη μάχη των ευρωεκλογών τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και οι συνεργαζόμενοι, σε όλη τη χώρα, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και συνεντεύξεις. Σ' αυτές μεταφέρεται η διαφορετική, ανυπότακτη φωνή των κομμουνιστών και απευθύνεται πλατύ κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία, να δοθεί δυνατό μήνυμα ουσιαστικής αντίστασης και προοπτικής.

Αναλυτικά για τις αμέσως επόμενες μέρες, το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 4/6

- Περιοδεία στις εργατικές πολυκατοικίες του Αιγάλεω στις 7.00 μμ.

Αύριο Σάββατο 5/6

- Συνέντευξη Τύπου στην Κέρκυρα στις 10.30 πμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιόνιο Βουλή.

- Συνάντηση με το δήμαρχο της Κέρκυρας στις 11.30 πμ.

- Συζήτηση με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο "Marbella" στη 1.00 μμ.

- Συγκέντρωση στο Πεντοφάναρο της Πάνω Πλατείας στην Κέρκυρα στις 8.30 μμ,όπου εκτός της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα,ομιλητής θα είναι και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Θόδωρος Γουλής.

Κυριακή 6/6

- Επίσκεψη στην Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη στις 11.00 πμ θα πραγματοποιήσει η ΓΓ της ΚΕ. Μαζί της και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές,Γ. Χουρμουζιάδης και Πόπη Μοσκώφ.

Δευτέρα 7/6

- Εκδήλωση καλλιτεχνών στις 9.00 μμ στο Θέατρο Βρετάνια,στην οποία θα παραβρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα και θα μιλήσει ο Στρατής Κόρακας,επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και ο Γ. Χουρμουζιάδης,υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Τρίτη 8/6

- Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στις 8.30 μμ στο Πεδίον του Αρεως.

Πέμπτη 10/6

- Η Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο από τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στις 1.30 μμ.

Αλλες κεντρικές συγκεντρώσεις

Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών, τις επόμενες μέρες, πραγματοποιούνται οι παρακάτω κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/6

- Στη Χαλκίδα στην παραλία (Στρογγυλό) στις 8.30 μμ με τονΚ. Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή και θα χαιρετίσει η Ελένη Γερασιμίδου,υποψήφια ευρωβουλευτής.

- Στον Αυλώνα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στις 8.00 μμ με τον Δ. Κουμπούρη,μέλος της ΚΕ.

- Στο Αγρίνιο στην πλατεία Δημοκρατίας στις 9.00 μμ με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιάννη Θεωνά και Λιάνα Κανέλλη.

- Στη Ρόδο στην πλατεία Κύπρου στις 9.00 μμ με τον Αντώνη Ντρέκο,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στη Φλώρινα στην κεντρική πλατεία στις 8.30 μμ με τον Κώστα Αλυσσανδράκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στην Ικαρία στον Αγιο Κήρυκο,στην πλατεία στις 9.00 μμ με ομιλητή τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στα Βριλήσσια στην πλατεία Αναλήψεως στις 8.00 μμ με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Αλεξάνδρα Μπαλλού και Κώστα Ζουράρι.

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/6

- Στο Πασαλιμάνι σε συγκέντρωση - συναυλία νεολαίας που διοργανώνει η ΚΝΕ στις 8.00 μμ θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κ. Ζουράρις και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.

- Στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς στην κεντρική πλατεία στις 9.00 μμ με τον Κ. Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στα Γρεβενά στην κεντρική πλατεία στις 9.00 μμ με τον Γιώργο Χουρμουζιάδη,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στην Πρέβεζα στην παραλία στις 9.00 μμ με τους Κώστα Αλυσσανδράκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή και τον Γεράσιμο Αραβανή,μέλος της της Γραμματείας της ΚΕ.

- Στην Εύδηλο Ικαρίας στην πλατεία στις 9.00 μμ με τονΓ. Μανουσογιαννάκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στη Νάξο στην πλατεία "Κορώνου" στις 8.00 μμ και στην Κωμνακή στις 9.30 μμ με τον ευρωβουλευτή Γ. Θεωνά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/6

- Στη Μυτιλήνη στην πλατεία Σαπφούς στις 9.00 μμ με ομιλητές τον Στρατή Κόρακα επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και την Λιάνα Κανέλλη,υποψήφια ευρωβουλευτή.

- Στη Λήμνο στο λιμάνι στις 9.00 μμ με τον Κράτη Κυριαζή,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αλικαρνασσό στην πλατεία Αγ. Νικολάου στις8.00 μμ με τον Κώστα Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στους Φούρνους Ικαρίας στην πλατεία στις 9.00 μμ με τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/6

- Στον Ασπρόπυργο στην πλατεία Δημαρχίας στις 8.30 μμ με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές Γιάννη Μανουσογιαννάκη και Λιάνα Κανέλλη.

- Στις Αρχάνες Ηρακλείου στις 8.00 μμ με τον Κώστα Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

- Στην Πεύκη στην πλατεία Ηλιακού Χωριού στις 8.00 μμ με την Χριστίνα Τσεντούρου,υποψήφια ευρωβουλευτή.

- Στον Αγιο Ιερόθεο στην πλατεία Δέγλερη στις 8.00 μμ με τον Κράτη Κυριαζή,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

ΤΡΙΤΗ 8/6

- Στην Αρτα στην πλατεία Μονοπωλίου στις 9.00 μμ με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Αλυσσανδράκη και Αντώνη Ντρέκο.

- Στο Βαθύ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα στις 8.00 μμ με τον ευρωβουλευτή Γιάννη Θεωνά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/6

- Στη Λευκάδα στην κεντρική πλατεία στις 9.00 μμ με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Αλυσσανδράκη και Θόδωρο Γουλή.

Τώρα είναι η ώρα

Εννέα εικοσιτετράωρα έμειναν πριν από το άνοιγμα της κάλπης και στη μέση ακριβώς του διαστήματος που μεσολαβεί, η ερχόμενη Τρίτη 8 Ιούνη. Οχι μια οποιαδήποτε μέρα. Είναι η μέρα της κορυφαίας διαδήλωσης κόντρα στη διπλή έκφραση του ταξικού πολέμου που εξελίσσεται, είτε με την επί 71 μέρες καθημερινή σφαγή αμάχων στο άμεσο πολεμικό πεδίο, είτε με την επίσης καθημερινή - χρόνια τώρα - σφαγή με το βαμβάκι που συνιστά η ολομέτωπη επίθεση στα κοινωνικά - εργατικά δικαιώματα του λαού μας.

Τυπικά, πρόκειται για τη μέρα που επέλεξε το ΚΚΕ για να κάνει την κεντρική εκλογική συγκέντρωσή του στο Πεδίον του Αρεως. Μόνο τυπικά. Γιατί και μόνο με μια βόλτα, σε όποιες από τις δεκάδες συγκεντρώσεις που γίνονται καθημερινά σ' όλη τη χώρα με οργανωτή το ΚΚΕ, διαπιστώνει κάποιος εύκολα πως αυτή η προεκλογική περίοδος έχει ένα εντελώς διαφορετικό στίγμα απ' όποια προηγούμενη. Καμιά συγκέντρωση δεν είναι τυπικά προεκλογική. Καμιά περιοδεία δε χαρακτηρίζεται από τις παραδοσιακές "χαιρετούρες". Σχεδόν όλες έχουν χαρακτηριστικά διαδήλωσης ή κάποιας άλλης μορφής αγωνιστικής εκδήλωσης. Το φαινόμενο δεν είναι ούτε ανεξήγητο, ούτε αναίτιο. Το αποτέλεσμα είναι μετρήσιμο κι αυτό "φωτογραφίζουμε" σήμερα, παραμονές της κορυφαίας διαδήλωσης.

Κόντρα σ' όλο το συρφετό, που με νύχια και με δόντια πασχίζει χρόνια τώρα - από τη χρονιά της μεγάλης ανατροπής και μετά - να πείσει τα εργαζόμενα τμήματα του λαού πως μόνο δυνατό μέλλον είναι αυτό της ευρωλιγούρας και της ΝΑΤΟυποταγής, μέρα τη μέρα, χιλιάδες άνθρωποι - ένα διαρκώς ογκούμενο ποτάμι λαϊκής οργής - ξεχύνονται με διάφορες αφορμές και πολυποίκιλους τρόπους στους δρόμους. Σ' αυτή την πορεία, που ως ιστορική ανάγκη την είχε προδιαγράψει το ΚΚΕ από την εποχή ακόμα του 15ου Συνεδρίου του, δύο στιγμές ξεχωρίζουν: Η συγκρότηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με το οποίο δυνάμεις ενός ευρύτατου φάσματος του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος έβαλαν στην άκρη τις συμβιβασμένες ηγεσίες κι άνοιξαν δρόμο για μια ουσιαστική ταξική συνειδητοποίηση της πραγματικότητας. Και το κάλεσμα που απηύθυνε ευθύς εξαρχής το ΚΚΕ με την καθημερινή δράση εκατοντάδων μελών και στελεχών του για ένα νέο ΟΧΙ, αυτή τη φορά κόντρα στον ευρωατλαντικό φασισμό. Εβδομήντα μέρες στο δρόμο, απ' τα εμπόδια στην αμερικάνικη απόβαση στο Λιτόχωρο, έως το σταμάτημα του πρώτου τρένου στη Μενεμένη, απ' τις δεκάδες διαδηλώσεις έξω από τις πρεσβείες των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μέχρι τη δυναμική εισβολή στην ίδια τη φωλιά των ΑΒΑΚΣ στο Ακτιο, γράφτηκαν ήδη δεκάδες νέες σελίδες στο βιβλίο της αντιστασιακής πορείας του διαρκώς αγωνιζόμενου λαού αυτού του τόπου.

Ολη αυτή η πορεία διαπερνάται από μια κόκκινη κλωστή. Είναι ο χαρακτήρας που αποκτά όλο και πιο καθαρά το υπό διαμόρφωση λαϊκό μέτωπο. Ενα μέτωπο κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, με συστατικό ως προϋπόθεσή του - εκτός των άλλων - κι έναν βαθύ πατριωτισμό. Ενα μέτωπο που δεν το στήνουν στα πόδια του μόνοι τους οι κομμουνιστές. Ενα μέτωπο, τα λιθαράκια του οποίου δημιουργούνται στην καθημερινή δράση για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου. Κορυφαία στιγμή αυτής της δράσης, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, πέντε μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, φιλοδοξούμε να είναι η μεγάλη διαδήλωση την Τρίτη 8 Ιούνη στο Πεδίον του Αρεως. Σ' αυτή τη συγκέντρωση - διαδήλωση καλούμε όλους όσοι κατανοούν πως ήρθε η ώρα "να καταχτά ο λαός τις δικές του νίκες".

Στη ΝΕΤ σήμερα η Αλ. Παπαρήγα

Σήμερα Παρασκευή,στις 10.00 μ.μ. στη ΝΕΤ,αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συζητήσει για τις ευρωεκλογές με τους δημοσιογράφους Χρήστο Μαχαίρα, Γιάννη Διακογιάννη και Γιώργο Χαρβαλιά.

Η συνέντευξη μεταδίδεται στα πλαίσια των ρυθμίσεων για τις ευρωεκλογές που αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ