ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
Σελ. /56
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συμφωνία...

ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ θράσος να μιλάνε για "συμφωνία" οι ΝΑΤΟικοί. Κι από κοντά, η ελληνική κυβέρνηση, ως ...επαγγελματίας χειροκροτητής διεθνούς επιπέδου, να επιχαίρει!

Μέχρι και την ώρα που "πέφτανε" οι υπογραφές στους όρους του Κουμάνοβο, βομβαρδιζόταν το Κοσσυφοπέδιο!

Οσο για το ανεκδιήγητο πλέον αυτό όργανο, που θέλει ακόμα να ονομάζεται Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, περίμενε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, πότε θα του δώσουν εντολή να πει το κυριολεκτικά τυπικό "ναι" στην ανάπτυξη μιας (ακόμα) δύναμης κατοχής στη Βαλκανική Χερσόνησο.

Για το όνομα "ειρήνη", που δίνουν στην όλη εξέλιξη, τι μπορεί να πει κανείς; Με την ίδια λογική, θα 'πρεπε οι ιστορικοί να έγραφαν πως επικράτησε η "ειρήνη" στην Ελλάδα, μόλις την κατέλαβαν οι ναζί, στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ η συμφωνία, θα δώσουμε άδεια διέλευσης σε ΝΑΤΟικά στρατεύματα, δήλωνε τις προάλλες ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Και τα χαράματα νάτοι οι Αμερικάνοι πεζοναύτες στο Λιτόχωρο. Λέτε να του ζήτησαν ...την άδεια;

Βεβαίως, να μην ξεχνάμε και τη ...δική μας στρατιωτική συμβολή, στη δύναμη που θα πάει στο Κοσσυφοπέδιο. Μια ενέργεια, για την οποία γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση την αρνητική γνώμη του λαού...

Τώρα κάτι αστεϊσμοί, του είδους: Ζητήσανε οι Γιουγκοσλάβοι να πάμε, γιατί μας εμπιστεύονται, δεν κάνουν ούτε για μικρά παιδιά. Λέτε να είναι τόσο χαζοί οι γείτονες, που δε γνωρίζουν με τι είδους δουλοπρεπή στο ΝΑΤΟ κυβέρνηση έχουν να κάνουν;

ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ στην υπόθεση είναι πως έχουμε Ευρωεκλογές μεθαύριο και μόλις ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή το βράδυ θα καταλάβει ο Σημίτης και η παρέα του τι θα πει ...βομβαρδισμός αποδοκιμασίας!

Θα δώσετε ψήφο στους πολεμοκάπηλους;

Χοροπηδούσε από τη χαρά του αυτό το ανθρωποειδές που είναι εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο λόγος; Γιατί "οι γιουγκοσλαβικές δυνάμεις έχουν υποστεί σοβαρές ανθρώπινες και υλικές απώλειες, από τότε που το Βελιγράδι αποδέχτηκε το ειρηνευτικό σχέδιο για το Κόσσοβο". Και άρχισε την απαρίθμηση των απωλειών: "Από την περασμένη Πέμπτη, ο γιουγκοσλαβικός στρατός έχει χάσει 29 τεθωρακισμένα, 39 οχήματα μεταφοράς στρατιωτών, 209 πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος, 11 θέσεις αεράμυνας, 86 όλμους καθώς και έναν ανυπολόγιστο αριθμό θέσεων και οχημάτων".

Το "καλύτερο" το άφησε για το τέλος: "Το σημαντικότερο απ' όλα είναι η απώλεια πολλών στρατιωτών"!!!

Αυτή τη συμμορία του εγκλήματος, που θέλουν να μας την παρουσιάσουν ως ειρηνοποιούς, έχει επιλέξει να προσκυνά και να υπηρετεί η κυβέρνηση Σημίτη εκχωρώντας τους τα πάντα. Με αυτή τη συμμορία των γκάνγκστερ θέλει να εισβάλει στη Γιουγκοσλαβία και να "ελευθερώσει" και "εκδημοκρατίσει" τους γειτονικούς λαούς.

Θα το πούμε καθαρά. Η ψήφος την Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος που θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στον Κλίντον, στον Μπλερ, στον Κλαρκ, στον Σι. Είναι ψήφος υπέρ των πολεμοκάπηλων και της εγκληματικής πολιτικής τους.

Καλά μαντάτα

Ηταν καταπληκτική η προχτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΠΙΚΠΑ, όπου μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Αλ. Τομαράς. Η κουβέντα ήταν ειλικρινής και μεστή και ήταν καθολική η αναγνώριση της θετικής στάσης του ΚΚΕ την τελευταία περίοδο, ιδιαίτερα στα ζητήματα του πολέμου.

Στο ΠΙΚΠΑ δεν υπάρχει Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ. Ομως πριν τη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι, που είχαν την πρωτοβουλία για την οργάνωση της συγκέντρωσης κυκλοφόρησαν ανακοινώσεις, που τις υπέγραφαν ως "ΚΟΒ ΠΙΚΠΑ του ΚΚΕ"!

Αυτή η χειρονομία αποτελεί απάντηση σε εκείνους που αμφισβητούν τους δεσμούς του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, αλλά και καλό προάγγελο για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Ο παγιδευμένος

Στην τάξη

ανήκει του λαού,

μα στο μυαλό του

όλα "φλου",

και ψήφους δίνει

στους "τρανούς"

αχ, να ξεθόλωνε

ο νους!

Στα κάτω ανήκει

τα σκαλιά,

αλλά στη σκέψη

έχει γυαλιά,

και λάθος ρίχνει

το "κουκί",

αχ, να του σπάζανε

οι φακοί!

Στην τάξη

ανήκει την πλατιά,

μα έχει "καπέλο"

ως τ' αυτιά,

και ψήφους ρίχνει

σαν τυφλός,

αχ, ασκεπής

να 'ταν, απλώς!

Ο οίστρος

Οι "φυλάττοντες Θερμοπύλες"...

Η εικόνα των αμερικανικών αρμάτων μάχης να βγαίνουν, σαν "τέρατα του Λοχ - Νες", από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου και να "οργώνουν" τη γη της Ελλάδας, στο Λιτόχωρο, "πέρασε" μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες, προκαλώντας συναισθήματα ντροπής, λύπης και οργής σε κάθε Ελληνα πατριώτη. Ηταν, όμως και η εικόνα της αγωνιστικής παρουσίας εκεί - στο χώρο της αποβίβασης των "Ράμπο" - των κομμουνιστών ν' αναδεικνύει, ταυτόχρονα, και τα αισθήματα της εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, που διακατέχουν και χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό. Οι Ελληνες κομμουνιστές, πιστοί στο χρέος, τάχθηκαν ξανά να "φυλάνε Θερμοπύλες", σώζοντας την τιμή της Ελλάδας. Η θαρραλέα παρουσία τους εκεί αποδεικνύει ότι οι Ελληνες δεν είναι κιοτήδες και υποτακτικοί, όπως οι κυβερνώντες τους. Κι αν οι "βάρβαροι" πέρασαν τελικά, με τη συνοδεία και προστασία Ελλήνων αστυνομικών, η ντροπή δε βαρύνει το λαό μας, αλλά μόνο εκείνους που ανοίγουν τις "κερκόπορτες"...

"Χρωματιστό" χαλάζι

Δεν ήταν μόνο πολύ μεγάλο σε μέγεθος το χαλάζι που έπεσε σε περιοχές της Ελασσόνας, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες. Ηταν και "χρωματιστό", αποτελούμενο από κόκκους λευκούς, αλλά και μαύρους, κόκκινους, πράσινους, καφέ. Οι αγρότες της περιοχής προβληματίζονται αν αυτό το πρωτοφανές και περίεργο "φαινόμενο", έχει σχέση με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας που προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Φαίνεται, ότι δεν είδαμε όλες τις επιπτώσεις αυτού του βρώμικου πολέμου των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια κι έχουν να δουν πολλά ακόμα τα μάτια μας...

... και οι "υποδοχείς" των βαρβάρων

Αυτούς τους "Ράμπο", που πάτησαν το ελληνικό έδαφος, βεβηλώνοντάς το και κατευθύνονται στη Γιουγκοσλαβία για να εγκατασταθούν, μαζί με άλλες στρατιωτικές μονάδες του ΝΑΤΟ - και ελληνικών - ως στρατός κατοχής, τους βαφτίζουν σαν "ειρηνικές δυνάμεις", οι κυβερνώντες. Ισχυρίζονται, δηλαδή, το παράδοξο, ότι οι ίδιοι που αποφάσισαν και εξαπόλυσαν το βρώμικο πόλεμο, ισοπέδωσαν τη γειτονική χώρα, δολοφόνησαν χιλιάδες μωρά, γυναίκες, γερόντους, αρρώστους κι άνοιξαν "πληγές" στα Βαλκάνια, που θα αιμορραγούν για πολλά χρόνια, θα είναι αυτοί που θα φέρουν και θα εγγυηθούν την ειρήνη. Και είναι περίεργο, που δεν είδαμε κυβερνητικά στελέχη - όπως, π.χ., τον Β. Βενιζέλο, που διακρίνεται και για την ευφράδειά του - να υποδέχονται, "μετά φανών και λαμπάδων" και με "πύρινους λόγους" ευγνωμοσύνης και τιμής, τους Αμερικανούς πεζοναύτες που αποβιβάστηκαν, χτες τα ξημερώματα, στο Λιτόχωρο.

Αλλά, αυτή την "παράλειψη" των κυβερνώντων μάς την εξηγεί ο Καβάφης στο ποίημά του "Περιμένοντας τους Βάρβαρους":

"Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα

να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

Γιατί οι βάρβαροι θα φτάσουν σήμερα

και αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες"...

Οι "φυλάττοντες Θερμοπύλες"...

Η εικόνα των αμερικανικών αρμάτων μάχης να βγαίνουν, σαν "τέρατα του Λοχ - Νες", από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου και να "οργώνουν" τη γη της Ελλάδας, στο Λιτόχωρο, "πέρασε" μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες, προκαλώντας συναισθήματα ντροπής, λύπης και οργής σε κάθε Ελληνα πατριώτη. Ηταν, όμως και η εικόνα της αγωνιστικής παρουσίας εκεί - στο χώρο της αποβίβασης των "Ράμπο" - των κομμουνιστών ν' αναδεικνύει, ταυτόχρονα, και τα αισθήματα της εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, που διακατέχουν και χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό. Οι Ελληνες κομμουνιστές, πιστοί στο χρέος, τάχθηκαν ξανά να "φυλάνε Θερμοπύλες", σώζοντας την τιμή της Ελλάδας. Η θαρραλέα παρουσία τους εκεί αποδεικνύει ότι οι Ελληνες δεν είναι κιοτήδες και υποτακτικοί, όπως οι κυβερνώντες τους. Κι αν οι "βάρβαροι" πέρασαν τελικά, με τη συνοδεία και προστασία Ελλήνων αστυνομικών, η ντροπή δε βαρύνει το λαό μας, αλλά μόνο εκείνους που ανοίγουν τις "κερκόπορτες"...

Στείλτε τους στο σπίτι!

Είναι κάτι παραπάνω από εξοργιστική η στάση της κυβέρνησης Σημίτη απέναντι στο έγκλημα της ΕΕ με τα δηλητηριασμένα με διοξίνες τρόφιμα. Οχι μόνο θέλει να βγάλει λάδι την πολιτική των Βρυξελλών - και βέβαια τη δική της - που δε δίνουν καμία σημασία στην ανθρώπινη υγεία και ζωή, προκειμένου να μην "εμποδιστούν" τα υπερκέρδη των πολυεθνικών. Οχι μόνο δεν παίρνει - γιατί δε θέλει και δεν μπορεί - κανένα μέτρο προστασίας των λαϊκών στρωμάτων, αφού ήδη έχει φροντίσει να μείνουν ανυπεράσπιστοι στη βουλιμία των τερατοβιομηχανιών. Αντίθετα τους ζητά να αυτοπροστατευτούν (!), με αστείες οδηγίες για ναυτιλλομένους, όπως προσέχετε τις ετικέτες των προϊόντων, προτιμήστε τα ελληνικά προϊόντα και τη μεσογειακή δίαιτα και άλλα τέτοια.

Αρκετά μέχρι εδώ! Αν αυτή η κυβέρνηση τρέμει στην ιδέα να συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες για να υπερασπιστεί την υγεία του ελληνικού λαού, καλύτερα να πάει σπίτι της. Και αφού η ίδια μόνο τέτοια διάθεση δε δείχνει, πρέπει να φροντίσουν οι "καταναλωτές" των διοξινών, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να τους ξαποστείλουν, μαζί με την εγκληματική πολιτική τους, με την ψήφο τους την Κυριακή.

Απόδειξη συνειδητής προβοκάτσιας

Προχτές, ο Ν. Κακαουνάκης αναγνώρισε, ότι ο μηχανικός Δ. Κορφιάτης, που υπέγραψε το κείμενο των "78" για εκλογική υποστήριξη στο Σημίτη, δεν είναι ο επαγγελματοβιοτέχνης Δ. Κορφιάτης, που διατέλεσε πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Μάλιστα, την ίδια μέρα ο Δ. Κορφιάτης με δήλωσή του κατήγγειλε την ψευδολογία και καλούσε τους συναδέλφους του επαγγελματοβιοτέχνες "μαχητικά να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ".

Χτες ο Κακαουνάκης "τα γύρισε". Δεν είναι διαφορετικό πρόσωπο, είπε, ο μηχανικός απ' τον επαγγελματοβιοτέχνη και πρόσθεσε με... νόημα, "υπάρχει ολόκληρο παρασκήνιο, αλλά δε θέλω να μιλήσω τώρα".

Γίνεται έτσι ολοφάνερο - ακόμη και για όποιους είχαν κάποιες αμφιβολίες - ότι από την αρχή, η προβοκάτσια ήταν συνειδητή και σχεδιασμένη. Αλλωστε, είναι ποτέ δυνατό, να έχει ο Κακαουνάκης - και οι συν αυτώ - έστω κι ένα κόκκο παρασκηνίου και να μη δημιουργήσουν τερατουργήματα, ενόψει, μάλιστα, των εκλογών;

Εμπαιγμός

"Λαγούς με πετραχήλια" τάζει η κυβέρνηση ενόψει ευρωεκλογών. Χτες την τιμητική τους είχαν οι εργαζόμενοι της ΠΥΡ-ΚΑΛ Ελευσίνας, που τους επισκέφθηκε ο Γ. Σμπώκος, διευθυντής στο υπουργείο Αμυνας. Και τι δεν είπε. Για ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, για ένα ρόδινο μέλλον γι' αυτήν και τους εργαζόμενούς της, ακόμα και για προσλήψεις προσωπικού!!!

Συνηθισμένες ΠΑΣΟΚικές προεκλογικές υποσχέσεις, θα πείτε. Οχι μόνον, όταν λέγονται στην ΠΥΡ-ΚΑΛ. Μια επιχείρηση, που πνέει τα λοίσθια, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής. Οταν το δρομολογημένο ήδη, επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης προωθεί δραστική συρρίκνωση του προσωπικού, αλλά και συρρίκνωση της παραγωγής σχεδόν στο μισό. Οταν αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημά της. Οταν, έχει εγκριθεί ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα πολλών τρισ. δραχμών, από το οποίο ούτε μια δραχμή δεν έχει δοθεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Εδώ, μιλάμε για προκλητικό θράσος και εμπαιγμό σε όλο του το μεγαλείο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ