ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
Σελ. /56
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Τα μέλη της Εθνικής ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για διακοπές. Αλλά με λύπη διαπιστώνουν πως μέσα τους δεν μπορούν να βάλουν... ελπίδες πρόκρισης για τα τελικά του EURO 2000. Η προχτεσινή ήττα, σε συνδυασμό με τ' άλλα αποτελέσματα του ομίλου, ανάγουν στη σφαίρα του θαύματος μια τέτοια πιθανότητα. Ετσι το μόνο που τους απομένει είναι να ξαναγίνουν... παιδιά. Να πιστέψουν δηλαδή στον Αϊ - Βασίλη και τα δώρα του...

Πάντως αν και μάλλον όλοι το 'χουν πάρει απόφαση πως γι' άλλη μια φορά θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση από την τηλεόραση, για την "τιμή των όπλων" αφήνουν ανοιχτή μια χαραμάδα. "Τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Υπάρχουν, τουλάχιστον μαθηματικά, ελπίδες για πρόκριση", δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Α. Νινιάδης. "Δεν εγκαταλείπουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγάμε ως το τέλος κάθε πιθανότητα", επανέλαβε και χτες ο Β. Δανιήλ.

Ομως η αλήθεια βρίσκεται στη διαπίστωση που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης: "Είναι μια πικρή ήττα που μας βγάζει εκτός στόχων". Ετσι, σωστά ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας επισημαίνει πως τώρα "είναι ώρες περισυλλογής". Ο ίδιος, οι παίχτες αλλά και η διοίκηση της ΕΠΟ πρέπει ν' αρχίζουν τα σχέδια για τον επόμενο στόχο, τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002.

Ο Β. Δανιήλ έχει προαναγγείλει αλλαγές. Αν και δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες θα κληθούν νέα πρόσωπα, κάποιοι θα επανέλθουν, σε άλλους θα δοθεί περισσότερος χρόνος (π.χ. Λάκης, Μαλαδένης, Γ. Χ. Γεωργιάδης). Αλλαγές δεν αποκλείεται, μάλλον τ' αντίθετο, να γίνουν και στον τεχνικό. Ολα αυτά όμως παραπέμπονται γι' αργότερα. Προς το παρόν όλοι φέρνουν στο μυαλό τους ξανά και ξανά τη "χρυσή" ευκαιρία που χάθηκε. Αν θα βρουν τις πραγματικές αιτίες και θα καταφέρουν να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις, θα φανεί στο μέλλον.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Νορβηγία7 (14 - 8) 16

Σλοβενία6 (8 - 8)11

Λετονία 7 (7 - 5)11

ΕΛΛΑΔΑ7 (8 - 7) 9

Γεωργία 7 (4 - 2) 4

Αλβανία 6 (3 - 6) 3

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ:

18/8/99

Σλοβενία - Αλβανία (εξ αναβολής από 31/3)

4/9/99

Νορβηγία - ΕΛΛΑΔΑ

Λετονία - Αλβανία

Σλοβενία - Γεωργία

8/9/99

ΕΛΛΑΔΑ - Αλβανία

Νορβηγία - Σλοβενία

Γεωργία - Λετονία

9/10/99

Σλοβενία - ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανία - Γεωργία

Λετονία - Νορβηγία

Γ. Κ.

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 68 - 64
Ζευγάρωσε τις νίκες

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε τη δεύτερη νίκη στο τουρνουά και σήμερα αντιμετωπίζει τη Ρωσία

Επιτυχημένο ήταν και το δεύτερο σημαντικό τεστ της εθνικής ομάδας, που συμμετέχει στο τουρνουά "Ακρόπολις", αφού επικράτησε και της Αυστραλίας με 68 - 64, σε ένα παιχνίδι που αν και φιλικό είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Σημειώνεται ότι η Εθνική μας στην πρεμιέρα του τουρνουά είχε επικρατήσει άνετα της Ιταλίας με 77 - 53.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι, με συνέπεια οι Αυστραλοί να ξεφύγουν στο σκορ με 8 πόντους (2 - 10). Η μεγάλη προσοχή όμως που έδειξαν στην άμυνα καθώς και οι σωστές επιλογές στην επίθεση έδωσαν το δικαίωμα στους διεθνείς μας να περάσουν μπροστά στο σκορ (16 - 14) στα μισά του ημιχρόνου. Το προβάδισμα το κράτησαν μέχρι την ανάπαυλα όπου προηγούνταν με 36 - 31. Το ξεκίνημα όμως της επανάληψης ήταν το ίδιο με αυτό του αγώνα για την ελληνική ομάδα και έτσι οι Αυστραλοί ξαναπήραν το προβάδισμα στο σκορ με 47 - 42. Το ξύπνημα όμως του Παπανικολάου στην επίθεση, η όρεξη του Αγγελου Κορωνιού στην οργάνωση του παιχνιδιού, καθώς και η πολύ καλή εμφάνιση στην άμυνα του Γιαννούλη έδωσαν τελικά στην Εθνική μας το ροζ φύλλο αγώνα.

Από τους Αυστραλούς, που για άλλη μια φορά παρουσίασαν ένα αξιοπρόσεκτο σύνολο, ξεχώρισαν οι Μέλμεθ και Μπρόντκε. Σήμερα η Εθνική μας θα κοντραριστεί με τη Ρωσία (21.15 ΑΝΤΕΝΝΑ).

ΕΛΛΑΔΑ: Παπανικολάου 16, Σιγάλας 4, Κορωνιός 16, Αλβέρτης 7, Μπαλογιάννης, Τσακαλίδης 3, Γιαννούλης 13, Καράγκουτης 9.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ρόναλτσον 6, Μέιχερ 9, Μάκινον 8, Ρίλι 4, Μπράντον 3, Καταλίνι 4, Μέλμεθ 10, Μπρόντκε 10, Σμιθ 4, Βλάχοφ 2, Ρότζερς 6.

Σοκ με Λιαδέλη

Γρουσούζικο αποδείχτηκε τελικά το 13ο "Ακρόπολις" για τον Παναγιώτη Λιαδέλη, που στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Ιταλία γύρισε το γόνατό του και υπέστη διάταση έξω συνδέσμου. Χτες ο διεθνής παίκτης αναμενόταν να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, αν και οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι μπορεί να χάσει και το Ευρωμπάσκετ.

Δίδυμο Νταλγκλίς - Μπαρνς στη Σέλτικ

Ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Σέλτικ, όπως άλλωστε αναμενόταν, η πρόσληψη του Κένι Νταλγκλίς στη θέση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος και του Τζον Μπαρνς ως επικεφαλής προπονητή της ομάδας.

Ο Νταλγκλίς ήταν παλιός ποδοσφαιριστής της Σέλτικ και μετέπειτα της Λίβερπουλ, στην οποία αργότερα εργάστηκε ως προπονητής, όπως και στις Μπλάκμπερν και Νιούκαστλ. Ο Μπαρνς παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής, έπαιξε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στη Λίβερπουλ, όπου και καταξιώθηκε. Και δύο αναλαμβάνουν άμεσα τα καθήκοντά τους στο σύλλογο της Γλασκόβης.

Πάντως, θέση βρέθηκε και για τον Γιόζεφ Βένγκλος, που οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου το 1998 στη Σκοτία, αφού του ανατέθηκε ο ρόλος του συμβούλου σε τεχνικά θέματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κλείνει ο Γεωργάτος

Πολύ κοντά σε συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό είναι ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο διεθνής παίκτης των Πειραιωτών συναντήθηκε χτες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Γιώργο Λούβαρη και σχεδόν... συμφώνησαν. Ετσι στην επόμενη συνάντηση οι δυο πλευρές αναμένεται να τα βρουν οριστικά. Για 4 χρόνια ο Πατρινός άσος θα πάρει περίπου 600 εκατομμύρια.

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές είναι και ο Μαρίνος Ουζουνίδης που η συνεργασία του με τη Χάβρη τελείωσε. Εξελίξεις θα έχουμε τις επόμενες μέρες.

ΗΡΑΚΛΗΣ
Προς την έξοδο ο Καρκαμάνης

Προς αποδέσμευση οδηγείται από τον Ηρακλή ο γκολκίπερ Χρήστος Καρκαμάνης, αφού από τη χτεσινή συζήτησή του με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Τέλη Μπατάκη, αποδείχτηκε μια απροσπέλαστη διαφορά στη μελλοντική συνεργασία των δύο πλευρών, που όμως δεν είναι οικονομική. Συγκεκριμένα, ο Τ. Μπατάκης ενημέρωσε τον τερματοφύλακα πως "το κλίμα είναι βαρύ για τον ίδιο μέσα στην ομάδα και στις τάξεις των φιλάθλων και σε κάθε περίπτωση αυτό το κλίμα θα έπρεπε να συνεκτιμηθεί τώρα το καλοκαίρι, πριν την έναρξη της νέας περιόδου". Ο Χρήστος Καρκαμάνης απάντησε πως θα σκεφθεί τις περιστάσεις που διαγράφονται και αποφασίστηκε να γίνει ένα νέο ραντεβού για την τελική απόφαση των δύο πλευρών, που μάλλον οδηγείται σε λύση της συνεργασίας τους. Αντίθετα, η ΠΑΕ Ηρακλής ανανέωσε τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών Γιώργου Ξενίδη, Τάσου Κυριαζή και Στάθη Ταβλαρίδη, όπως είχε τη δυνατότητα μονομερώς να το πράξει.

Ο Βλάχος στην Καβάλα

Ο Βαγγέλης Βλάχος είναι ο νέος προπονητής της Καβάλας. Ο νεαρός τεχνικός, που ήταν βοηθός του Ρότσα και του Δανιήλ στον Παναθηναϊκό, αποφάσισε ν' ανοίξει τα φτερά του και έτσι είναι ο διάδοχος του Μάκη Κατσαβάκη. "Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Καραγιάννη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Βλάχου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ΑΟΚ θα προσπαθήσει να πάρει δανεικούς παίκτες του ΠΑΟ, όπως οι Νικολαϊδης, Ποδαράς και Ντα Σίλβα.

  • Στα κρύα του... λουτρού άφησε τον Πανιώνιο ο Ρόνι Γουίλαν. Ο Βρετανός τεχνικός συμφώνησε με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και με... φαξ υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία των κυανέρυθρων. Φαβορί είναι πλέον οι Παράσχος, Κόβης, Αναστασιάδης, Μιχαλόπουλος.
  • Παρελθόν από τον πάγκο της Παναχαϊκής είναι ο Τάκης Κυριακόπουλος. Ετσι η πατρινή ΠΑΕ είναι σε αναζήτηση προπονητή.
  • Μια ανάσα από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα είναι ο Χρήστος Αρχοντίδης. Ο έμπειρος κόουτς αναμενόταν αργά χθες βράδυ να υπογράψει συμβόλαιο με την ελαφρά ταξιαρχία.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι ο Γιώργος Κοντογούρης, που σήμερα θα δώσει την τελευταία του μάχη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΦΙΝΝ ανδρών - νέων που διεξάγεται στην Οστάνδη. Ο ιστιοπλόος του ΝΟΒ, ο οποίος στην κατηγορία των νέων μέχρι στιγμής είναι 2ος, διεκδικεί ακόμα και το χρυσό μετάλλιο, αφού βρίσκεται μόλις πέντε βαθμούς πίσω από τον πρώτο, Ολλανδό Ντε Βρις.

"ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΕΙΑ"
Μάχη στον ακοντισμό

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ΟΑΚΑ, οι παγκόσμιου επιπέδου ακοντιστές, που στις 5 Ιουνίου είχαν "κονταροχτυπηθεί" στο διεθνές μίτινγκ που φιλοξένησε η γερμανική πόλη Ιένα. Τότε, ο δικός μας Κώστας Γκατσιούδης υπερέβαλε εαυτόν και κατέβαλε μεγάλους αθλητές, όπως τον Ρώσο Σεργκέι Μακάροφ, τον Γερμανό Μπόρις Χένρι και τον Βρετανό Μάικλ Χιλ, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση με βολή 88,84 μέτρα. Ετσι, στόχος πλέον του σπουδαίου Ελληνα αθλητή, που θα συμμετάσχει στο Γκραν - Πρι "Τσικλητήρεια" που διοργανώνει ο Πανελλήνιος ΓΣ στις 16 του μήνα, είναι να σπάσει το φράγμα των 90 μέτρων.

Αυτοκτόνησε για μια μεταγραφή!

Νεκρό άφησε πίσω του ο Βιέρι με τη μεταγραφή του στην Ιντερ. Ιταλός οπαδός της Λάτσιο αυτοκτόνησε στην Οστια (προάστιο της Ρώμης) λόγω της μεταγραφής του διεθνή επιθετικού της ομάδας στην Ιντερ, έναντι ποσού ρεκόρ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο 24χρονος νεαρός άφησε επιστολή στη μητέρα του στην οποία ανέφερε ότι είναι απελπισμένος από τη μεταγραφή του Βιέρι και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του, αφού έπεσε στις γραμμές του τρένου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Οστια στην ιταλική πρωτεύουσα.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη η επίσημη παρουσίαση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Μπαρτσελόνα, του Φιλανδού Γιάρι Λιτμάνεν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων.

Ο 28χρονος επιθετικός, είναι ο έκτος παίκτης του Αγιαξ που μεταγράφεται στην Μπαρτσελόνα με προπονητή τον Ολλανδό, Λουίς Φαν Γκάαλ. "Οταν υπέγραψα συμβόλαιο στον Αγιαξ πίστεψα ότι ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου. Ποτέ δε φανταζόμουν ότι μια ημέρα θα υπέγραφα και στην Μπαρτσελόνα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λιτμάνεν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ