Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 68 - 64
Ζευγάρωσε τις νίκες

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε τη δεύτερη νίκη στο τουρνουά και σήμερα αντιμετωπίζει τη Ρωσία

Επιτυχημένο ήταν και το δεύτερο σημαντικό τεστ της εθνικής ομάδας, που συμμετέχει στο τουρνουά "Ακρόπολις", αφού επικράτησε και της Αυστραλίας με 68 - 64, σε ένα παιχνίδι που αν και φιλικό είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Σημειώνεται ότι η Εθνική μας στην πρεμιέρα του τουρνουά είχε επικρατήσει άνετα της Ιταλίας με 77 - 53.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι, με συνέπεια οι Αυστραλοί να ξεφύγουν στο σκορ με 8 πόντους (2 - 10). Η μεγάλη προσοχή όμως που έδειξαν στην άμυνα καθώς και οι σωστές επιλογές στην επίθεση έδωσαν το δικαίωμα στους διεθνείς μας να περάσουν μπροστά στο σκορ (16 - 14) στα μισά του ημιχρόνου. Το προβάδισμα το κράτησαν μέχρι την ανάπαυλα όπου προηγούνταν με 36 - 31. Το ξεκίνημα όμως της επανάληψης ήταν το ίδιο με αυτό του αγώνα για την ελληνική ομάδα και έτσι οι Αυστραλοί ξαναπήραν το προβάδισμα στο σκορ με 47 - 42. Το ξύπνημα όμως του Παπανικολάου στην επίθεση, η όρεξη του Αγγελου Κορωνιού στην οργάνωση του παιχνιδιού, καθώς και η πολύ καλή εμφάνιση στην άμυνα του Γιαννούλη έδωσαν τελικά στην Εθνική μας το ροζ φύλλο αγώνα.

Από τους Αυστραλούς, που για άλλη μια φορά παρουσίασαν ένα αξιοπρόσεκτο σύνολο, ξεχώρισαν οι Μέλμεθ και Μπρόντκε. Σήμερα η Εθνική μας θα κοντραριστεί με τη Ρωσία (21.15 ΑΝΤΕΝΝΑ).

ΕΛΛΑΔΑ: Παπανικολάου 16, Σιγάλας 4, Κορωνιός 16, Αλβέρτης 7, Μπαλογιάννης, Τσακαλίδης 3, Γιαννούλης 13, Καράγκουτης 9.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ρόναλτσον 6, Μέιχερ 9, Μάκινον 8, Ρίλι 4, Μπράντον 3, Καταλίνι 4, Μέλμεθ 10, Μπρόντκε 10, Σμιθ 4, Βλάχοφ 2, Ρότζερς 6.

Σοκ με Λιαδέλη

Γρουσούζικο αποδείχτηκε τελικά το 13ο "Ακρόπολις" για τον Παναγιώτη Λιαδέλη, που στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Ιταλία γύρισε το γόνατό του και υπέστη διάταση έξω συνδέσμου. Χτες ο διεθνής παίκτης αναμενόταν να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, αν και οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι μπορεί να χάσει και το Ευρωμπάσκετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ