ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούλη 1999
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΛΑ
Απούλητα τα ροδάκινα

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην επαρχία Αλμωπίας του νομού Πέλλας, λόγω του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί να μείνει και φέτος αδιάθετη η παραγωγή και να πάνε χαμένοι οι κόποι ενός ακόμα χρόνου σκληρής δουλιάς.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή Ημαθίας του Κόμματος, Μαρία Μπόσκου,περιόδευσε τα χωριά Εξαπλάτανο, Δωροθέα, Ξυφιανή και Μοναστηράκι της επαρχίας Αλμωπίας και διαπίστωσε τη σοβαρότητα και οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί που κυρίως οφείλονται στο γεγονός ότι οι τιμές είναι κάτω του κόστους και μεγάλο μέρος της φετινής παραγωγής θα μείνει απούλητο, δε θα πάει ούτε στην απόσυρση.

Επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα που δημιουργεί η εμμονή της στην πολιτική και τις επιταγές της ΕΕ, προσπαθεί να εκτονώσει την κατάσταση και να ξεγελάσει πάλι τους παραγωγούς μέσω της καλά σχεδιασμένης δραστηριότητας του υπουργού, Γ. Πασχαλίδη, που γυρίζει τα χωριά και υπόσχεται συσκέψεις και διάλογο.

Διάχυτη είναι η απαίτηση των παραγωγών ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεση έκτακτη ενίσχυση για την ανακούφιση των ροδακινοπαραγωγών. Το ποσό της ενίσχυσης που θα απαιτηθεί για τους δύο νομούς Ημαθίας και Πέλλας θα είναι της τάξης των 30-40 δισεκατομμυρίων. Επίσης, η απαίτηση των παραγωγών είναι να πάρει άμεσα μέτρα η κυβέρνηση για τη διάθεση της παραγωγής.

Στις ομιλίες στα χωριά και στις συζητήσεις με τους παραγωγούς η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Μπόσκου, τόνισε ότι το ΚΚΕ, όπως και στο παρελθόν, θα συμπαρασταθεί στους αγώνες των παραγωγών και ότι έχει ήδη καταθέσει Επερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών. Υπογράμμισε δε ότι τα προβλήματα δε λύνονται με συσκέψεις, αλλά χρειάζεται οι παραγωγοί να ξεσηκωθούν τώρα σε ένα δυνατό κίνημα, πριν είναι πολύ αργά για να διασωθεί η σοδειά τους.


Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Ο Δήμος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,τα Παραρτήματα των Οργανώσεων ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ, ΠΣΑΕΑ και η Επιτροπή Γυναικών της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν τη Δευτέρα 26-7-99 στις 7 μμ, εκδήλωση για να τιμήσουν τα 55χρονα από το θάνατο της Ηλέκτρας Αποστόλου,αλλά και όλων των ηρωίδων γυναικών που έπεσαν αγωνιζόμενες για την πατρίδα. Ταυτόχρονα, θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Η. Αποστόλου. Η εκδήλωση θα γίνει στον ιστορικό χώρο Κουντουριώτου.
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΕΥΒΟΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ τελεί αύριο Κυριακή 25-7-99 στις 11 πμ, μνημόσυνο, τιμώντας τη θυσία των δεκάδων αγωνιστών της ΕΑ που έπεσαν στη Στενή και τη γύρω περιοχή. Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (θέση Βρυσίτσα) στη Στενή. Πούλμαν δρομολογούνται στις 10 πμ από την πλ. Αγοράς Χαλκίδας.
  • Η Κοινότητα ΚΟΣΜΑ Κυνουρίας και το Τοπικό Παράρτημα ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν αύριο Κυριακή 25-7-99, στις 11 πμ, στη θέση Σταυρός, εκδήλωση για να τιμήσουν την επέτειο της ιστορικής μάχης κατά των Ιταλών κατακτητών. Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που ξεκινά από την πλ. Κάνιγγος στις 6.30 πμ.Τηλ.: 8234.296 και 8222.952.
  • Ο Δήμος Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ Μαγνησίας, η ΝΕ Μαγνησίας και το Παράρτημα ΒΟΛΟΥ της ΠΕΑΕΑ οργανώνουν αύριο Κυριακή 25-7-99 στις 7.30 μμ τιμητική εκδήλωση για την 55η επέτειο της νικηφόρας Μάχης της Σοδειάς, που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους. Η εκδήλωση θα γίνει στον τόπο που έγινε η μάχη, στο 16ο χιλ. του δρόμου Βόλου - Ν. Αγχιάλου.
Εκδρομή
  • Το ΚΣ της ΠΕΕΠΠ διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στο Βίτσι 30/7 έως 1/8 1999,με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την υποχώρηση του ΔΣΕ (Αύγουστος 1949). Αναχώρηση από πλατεία Κάνιγγος στις 30/7/99 στις 7 πμ.Εγγραφές μέχρι 25/7/99, ώρα 2μμ. Διανυκτέρευση στην Καστοριά. Επίσκεψη: Λίμνη Πρέσπα, Αγιο Γερμανό, Κρυσταλλοπηγή, Βροντερό, Ψαράδες. Επιστροφή μέσω Φλώρινας - Πτολεμαϊδας - Γρεβενών. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του ΚΣ και στα τηλέφωνα: 5230.526. 5230.534.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ