Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΛΑ
Απούλητα τα ροδάκινα

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην επαρχία Αλμωπίας του νομού Πέλλας, λόγω του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί να μείνει και φέτος αδιάθετη η παραγωγή και να πάνε χαμένοι οι κόποι ενός ακόμα χρόνου σκληρής δουλιάς.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή Ημαθίας του Κόμματος, Μαρία Μπόσκου,περιόδευσε τα χωριά Εξαπλάτανο, Δωροθέα, Ξυφιανή και Μοναστηράκι της επαρχίας Αλμωπίας και διαπίστωσε τη σοβαρότητα και οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί που κυρίως οφείλονται στο γεγονός ότι οι τιμές είναι κάτω του κόστους και μεγάλο μέρος της φετινής παραγωγής θα μείνει απούλητο, δε θα πάει ούτε στην απόσυρση.

Επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα που δημιουργεί η εμμονή της στην πολιτική και τις επιταγές της ΕΕ, προσπαθεί να εκτονώσει την κατάσταση και να ξεγελάσει πάλι τους παραγωγούς μέσω της καλά σχεδιασμένης δραστηριότητας του υπουργού, Γ. Πασχαλίδη, που γυρίζει τα χωριά και υπόσχεται συσκέψεις και διάλογο.

Διάχυτη είναι η απαίτηση των παραγωγών ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεση έκτακτη ενίσχυση για την ανακούφιση των ροδακινοπαραγωγών. Το ποσό της ενίσχυσης που θα απαιτηθεί για τους δύο νομούς Ημαθίας και Πέλλας θα είναι της τάξης των 30-40 δισεκατομμυρίων. Επίσης, η απαίτηση των παραγωγών είναι να πάρει άμεσα μέτρα η κυβέρνηση για τη διάθεση της παραγωγής.

Στις ομιλίες στα χωριά και στις συζητήσεις με τους παραγωγούς η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Μπόσκου, τόνισε ότι το ΚΚΕ, όπως και στο παρελθόν, θα συμπαρασταθεί στους αγώνες των παραγωγών και ότι έχει ήδη καταθέσει Επερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών. Υπογράμμισε δε ότι τα προβλήματα δε λύνονται με συσκέψεις, αλλά χρειάζεται οι παραγωγοί να ξεσηκωθούν τώρα σε ένα δυνατό κίνημα, πριν είναι πολύ αργά για να διασωθεί η σοδειά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ