Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΤΑΥΤΙΣΗ
εγκληματικότητας και μεταναστών

Τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, για τους οικονομικούς μετανάστες και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, μετέφερε χτες στον πρωθυπουργό η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα

Την κατηγορηματική διαφωνία και απόρριψη, εκ μέρους του ΚΚΕ, των αντιλήψεων, που ταυτίζουν την αύξηση της ανεργίας και την έξαρση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, με την αύξηση των οικονομικών μεταναστών στη χώρα, μετέφερε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στη χτεσινή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη. Οι αντιλήψεις αυτές είναι αποπροσανατολιστικές και επικίνδυνες, αφού καλλιεργούν αντικειμενικά το ρατσισμό και την ψύχωση, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση.

Οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στο ζήτημα των οικονομικών μεταναστών, σημείωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις, μετά το 1991, όταν, λόγω των επεμβάσεων, του πλιάτσικου και των πολέμων στις γειτονικές χώρες, το πρόβλημα άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να παίρνεται κανένα μέτρο. Σήμερα, η αντιμετώπισή του, δεν μπορεί να γίνει από την Αστυνομία, ούτε με ανάλογες μεθόδους, αλλά με την πλήρη καταγραφή των οικονομικών μεταναστών από τις δημόσιες υπηρεσίες και την απόδοση σ' αυτούς της άδειας παραμονής, μαζί με τα δικαιώματα, που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα μετέφερε στον πρωθυπουργό τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ για τα Σώματα Ασφάλειας - παραδίδοντας, ταυτόχρονα, και αναλυτικό, σχετικό ντοκουμέντο - ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη διεκδίκησης της αλλαγής προσανατολισμού και ρόλου των υπηρεσιών αυτών.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ