Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νομιμοποίηση παρανομιών με συνοπτικές διαδικασίες

Μετά τις πλατείες και τα πεζοδρόμια, η Δημοτική Αρχή του Πειραιά παραδίδει βορά στις ορέξεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, και τις παραλίες της πόλης που αυθαίρετα και παράνομα έχουν καταλάβει ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων.

Ετσι, έναντι λίγων εκατομμυρίων που θα καταβάλει στο ταμείο του δήμου αποφασίστηκε προχθές από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου η νομιμοποίηση της παράνομης κατάληψης 250 τετραγωνικών αμμουδιάς στην πλαζ Βοτσαλάκια που είχε κάνει ιδιώτης με την ανοχή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με μια απλή άδεια αναψυκτηρίου 12 τετραγωνικών μέτρων που θα λειτουργούσε μόνο τις ώρες λειτουργίας της πλαζ. Αντ' αυτού μεταμορφώθηκε σε κανονικό νυκτερινό κέντρο. Την εξόφθαλμη και από όλους παραδεκτή παρανομία, είχε καταγγείλει και ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης όταν ήταν στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας με σκληρά λόγια τον τότε δήμαρχο Στέλιο Λογοθέτη, για να τον ξεπεράσει όταν τον διαδέχτηκε στον δημαρχιακό θώκο.

Φαίνεται πως στον Πειραιά καταπατητές και παράνομοι βρίσκουν φιλόξενη αγκαλιά από τον Χρ. Αγραπίδη και τους συν αυτόν που συναλλάσονται με τους ιδιώτες καταπατητές των ελεύθερων χώρων του Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα επαίρονται, όπως ο αντιδήμαρχος Τάσος Κάρλες, για το ότι "καθάρισαν" τους δρόμους της πόλης από τους μικροπωλητές. Δηλαδή κυνηγούν ανηλεώς τους μικρομεροκαματιάρηδες και χαρίζονται έναντι αγνώστων ανταλλαγμάτων στους μεγαλοκαρχαρίες.

Την πρακτική αυτή κατήγγειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού "Πειραιάς - Αναγέννηση", ο επικεφαλής του οποίου Παναγιώτης Σαλπέας, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο αντί να παταχτεί η παρανομία στην πλαζ Βοτσαλάκια, να νομιμοποιείται με τον καθορισμό της τιμής για την κατάληψη του χώρου από τραπεζοκαθίσματα. Πολύ περισσότερο που το θέμα δεν ήταν καν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη. Οι σύμβουλοι της κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", ζήτησαν την απόσυρση του θέματος, και μπροστά στην άρνηση του προέδρου του Σώματος, Πέτρου Μαντούβαλου, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Να σημειωθεί ότι ο Π. Μαντούβαλος προηγουμένως με την ίδια μέθοδο του αιφνιδιασμού του Δημοτικού Συμβουλίου είχε πάρει έγκριση για τη λειτουργία δύο κέντρων τυχερών παιχνιδιών, τη δε βιασύνη του τη δικαιολόγησε σαν... εξυπηρέτηση εύλογου αιτήματος δημότη!

H προχθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε πέρα από τις προνομιακές σχέσεις που έχουν ορισμένοι ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων και λεσχών με τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τις φασιστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις πολλών συμβούλων της πλειοψηφίας. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Τ. Κάρλες που είπε ότι ο ιδιώτης αναμόρφωσε ένα χώρο που προηγουμένως κυκλοφορούσαν "Αλβανοί, αδελφές και χαπάκηδες"!

Να σημειωθεί τέλος, ότι με την ανοχή αν όχι την παρότρυνση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος παραβρίσκονται τραμπούκοι, που όχι μόνο βρίζουν όσους δημοτικούς συμβούλους λένε κάτι με το οποίο δε συμφωνούν, όπως οι κραυγές που συνόδευσαν την προχθεσινή αποχώρηση του συνδυασμού "Πειραιάς - Αναγέννηση", "να πάτε στο διάολο" αλλά οι ίδιοι τραμπούκοι κατά καιρούς έχουν προπηλακίσει και μη αρεστούς σε αυτούς και τα αφεντικά τους, δημοσιογράφους.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ