Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χαριστική βολή στη σταφίδα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη χαριστική βολή στη σταφιδοκαλλιέργεια και στους σταφιδοκαλλιεργητές θα δώσει ο νέος κανονισμός, που πρόσφατα ψηφίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κανονισμός αυτός, με πρόσχημα τον έλεγχο των επιδοτήσεων, δίνει απεριόριστες δυνατότητες στους σταφιδέμπορους να εκβιάζουν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των καλλιεργητών, όπως τονίζουν, σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και Αποστόλης Τασούλας.

Ο κανονισμός αυτός, επισημαίνεται στην Ερώτηση, αποτελεί συνέχεια της αντι-σταφιδικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, που τα τελευταία χρόνια συρρίκνωσε δραματικά την καλλιέργεια, παρά το γεγονός ότι η ΕΕ είναι ελλειμματική στο προϊόν, το οποίο, ουσιαστικά, παράγεται μόνο στη χώρα μας.

Το αίτημα του υπουργού Γεωργίας για αναστολή εφαρμογής κατά ένα χρόνο του νέου κανονισμού, που δεν υιοθετήθηκε από την ΕΕ, δεν αναιρεί τους στόχους του κανονισμού, αλλά είχε σαν σκοπό να συγκαλύψει τις αρνητικές συνέπειες φέτος, που είναι προεκλογική περίοδος, υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας, αν θα εφαρμόσει το νέο κανονισμό και τι ενέργειες θα κάνει για τη ματαίωσή του και όχι την αναστολή του και τι μέτρα θα πάρει για να ανακόψει τη συρρίκνωση της σταφιδοκαλλιέργειας και να προστατέψει το εισόδημα των σταφιδοκαλλιεργητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ