Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθη γιατί αρνήθηκε να γίνει χαφιές!

Ακραία περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας και δικαστικής προκατάληψης, αλλά και επίθεση κατά όλων των μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, χαρακτηρίζει το Συντονιστικό των Μεταναστευτικών Κοινοτήτων και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων τη σύλληψη και προφυλάκιση του Ντέιβιντ Φαζλούντ.

Ο Ντ. Φαζλούντ - πρόεδρος της Κοινότητας των Μεταναστών από το Μπαγκλαντές και μέλος της διοίκησης του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών - συνελήφθη πριν τέσσερις μέρες και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο,κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση των εικονικών γάμων, που κάνουν οι μετανάστες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Ελλάδα. Ο ίδιος, αλλά και το Συντονιστικό τονίζουν ότι η δίωξη γίνεται καθαρά για λόγους εκδίκησης, επειδή ο Ντ. Φαζλούντ στις 28 Ιούνη τόλμησε να καταγγείλει δημόσια και επώνυμα τον αστυνομικό Νάνη, ο οποίος τον εκβίασε να γίνει πληροφοριοδότης της Ασφάλειας και τον χαστούκισε μέσα στη Γενική Ασφάλεια όταν ο μετανάστης αρνήθηκε.

Λίγες μέρες μετά απ' αυτό το περιστατικό, στις 12 Ιουλίου, ο Ντ. Φαζλούντ απήχθη κυριολεκτικά από αστυνομικούς έξω απ' τα γραφεία του Δικτύου και οδηγήθηκε στη Γενική Ασφάλεια, όπου υποβλήθηκε σε ερωτήσεις για ζητήματα της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής. Την ίδια στιγμή αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του και ενήργησαν έρευνα, χωρίς την παρουσία του ίδιου, και αποχώρησαν αφαιρώντας του προσωπικά έγγραφα!

Μια βδομάδα αργότερα, στις 20 Ιούλη, αστυνομικοί - με ένταλμα σύλληψης - συνέλαβαν τον Μπαγκλαντέζο και τον οδήγησαν στην ανακρίτρια με ένα εντυπωσιακά επιβαρυμένο κατηγορητήριο: Πλαστογραφία κατά εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, συγκάλυψη της αληθούς προέλευσης χρήματος, προερχομένου από εγκληματική δραστηριότητα, σύσταση και συμμορία, προώθηση στο εσωτερικό της χώρας απροσδιόριστου αριθμού αλλοδαπών που δεν είχαν νόμιμο δικαίωμα εισόδου και διευκόλυνση παράνομης παραμονής απροσδιόριστου αριθμού αλλοδαπών.

Το Δίκτυο υπογραμμίζει πως οι κατηγορίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον τεράστιο φάκελο (1.000 σελίδων) που έχει σχηματιστεί και αφορά 23 γάμους απόγνωσης υπηκόων Μπαγκλαντές με Ελληνίδες, οι οποίοι φαίνονται να έγιναν με τη μεσολάβηση ενός γραφείου γνωριμιών στη Γλυφάδα έναντι αδρών χρηματικών ποσών, τα οποία κατέβαλαν τα θύματα προς το γραφείο και τις υποτιθέμενες συζύγους, προκειμένου να μπορέσουν να παραμείνουν στην Ελλάδα.Παράλληλα, το Δίκτυο καταγγέλλει ότι κατά την ανάκρισή του ο Ντ. Φαζλούντ υποβλήθηκε σε ερωτήσεις που ελάχιστη σχέση είχαν με το κατηγορητήριο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος, αφού τον επέπληξε έντονα για τη συμμετοχή του σε αντιρατσιστικές διοργανώσεις, αφού τον ρώτησε"πέσμου ξεχνώντας ότι είμαι εισαγγελέας "είναι οι Ελληνες ρατσιστές;"", συναίνεσε στην προφυλάκισή του από την ανακρίτρια. Να σημειωθεί, τέλος, πως οι δικηγόροι του μετανάστη κατέθεσαν χθες προσφυγή κατά του εντάλματος προφυλάκισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ