Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδίκασε τις "βλαβερές" εταιρίες τροφίμων

Την πολιτική των εταιριών που, στο όνομα του κέρδους, διοχετεύουν στην αγορά βλαβερά για την υγεία προϊόντα, καταδίκασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, μετά από σχετική εισήγηση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), οι σύμβουλοι της οποίας κατέθεσαν ταυτόχρονα μια σειρά προτάσεων για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει η Νομαρχία σε ανάλογες με την ιστορία των διοξινών περιπτώσεις.

Αυτές - όπως τις κατέθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση, ο επικεφαλής της ΝΑΣ, Σπύρος Χαλβατζής και έγιναν δεκτές από το σώμα - αφορούν καταρχήν στην έγκαιρη και επιστημονική ενημέρωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και την πληροφόρηση, στη συνέχεια, του λαού. Την παρέμβαση της Νομαρχίας σε τέτοιες περιπτώσεις, με προτάσεις και μέτρα, σε συνεργασία με τους, λίγους έστω, επιστήμονες που διαθέτουν οι υπηρεσίες της. Ακολούθως, ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πιέσει την κυβέρνηση, ώστε να γίνουν γνωστά τα ονόματα των 35 εταιριών που έχουν διοχετεύσει στην αγορά βλαβερά προϊόντα. Αλλά και να διεκδικήσει τη δημιουργία εργαστηρίου στη Νομαρχία που θα ελέγχει την καταλληλότητα των τροφίμων.

Οι παραπάνω προτάσεις θα συζητηθούν στην αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή, με βάση τις οποίες θα διαμορφωθεί εισήγηση προς ψήφιση από το σώμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ