Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο λαός θα απαντήσει στην απάτη της κυβέρνησης

Συνέντευξη Τύπου μελών της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Οι Θεσσαλοί δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και πρέπει να απαιτήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να λειτουργήσει το Πανεπιστημιακό Περιφερειακό νοσοκομείο Λάρισας.

Αυτό επισήμαναν χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα μέλη της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

"Οι θέσεις αυτές, επισήμαναν, στηρίζουν το αίτημα όλων των φορέων της Θεσσαλίας που απαιτούν εδώ και καιρό την έναρξη της λειτουργίας του Ιδρύματος, για να καλυφτούν οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής σε τριτοβάθμια περίθαλψη, να βελτιωθεί η νοσοκομειακή περίθαλψη και να στηριχτεί η λειτουργία του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της περιοχής μας".

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ εκτιμά ότι, η κυβερνητική απόφαση έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση του θεσσαλικού λαού και των φορέων του, να λειτουργήσει αυτόνομα το ΠΠΓΝ Λάρισας, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των νομαρχιακών νοσοκομείων της περιοχής. Η κυβερνητική επιλογή οδηγεί σε υποβάθμιση τόσο το νομαρχιακό νοσοκομείο όσο και το πανεπιστημιακό, πριν καλά καλά αρχίσει να λειτουργεί.

Δυστυχώς, όπως επισήμαναν τα μέλη της Επιτροπής Περιοχής, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κυβερνητική πολιτική που βασικά της στοιχεία είναι η λιτότητα για τις δαπάνες υγείας και η αντιμετώπιση της υγείας ως εμπόρευμα που διακινείται με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και που διευκολύνει και ενισχύει τη δραστηριότητα του επιχειρηματικού κεφαλαίου στον ευαίσθητο τομέα της υγείας με στόχο το κέρδος. Είναι, τόνισαν, φανερή η αγωνία της κυβέρνησης να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το ΠΠΓΝ Λάρισας θα λειτουργήσει και θα καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την απαράδεκτη καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας του Ιδρύματος με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους της Θεσσαλίας. Αποκαλύπτεται, όμως, η πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει με μπαλώματα το νέο νοσοκομείο με σταδιακή συρρίκνωση και τελικά με κατάργηση του νομαρχιακού νοσοκομείου αφού ήδη υπόσχεται να κάνει έναρξη λειτουργίας του νέου με μεταφορά κλινικών του νομαρχιακού νοσοκομείου.

Και πρόσθεσαν: "Για να λειτουργήσουν οι νέες κλινικές, αντικειμενικά θα οδηγηθούμε στη μεταφορά και άλλων τμημάτων του νοσοκομείου καθώς και προσωπικού". Δηλαδή σε πρώτη φάση θα οδηγήσει στην υποβάθμιση του νομαρχιακού νοσοκομείου και τελικά στην κατάργησή του. Αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αφού ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, κυρίως των κατοίκων του Νομού Λάρισας".

Ταυτόχρονα, εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι ο θεσσαλικός λαός και οι φορείς του δε θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν αυτές οι κυβερνητικές επιλογές. "Η σωστή λειτουργία του ΠΠΓΝ Λάρισας θα απαιτήσει συντονισμένους αγώνες όλων των φορέων της Θεσσαλίας για να λειτουργήσει το ΠΠΓΝ Λάρισας με την ανάπτυξη πανεπιστημιακών κλινικών και εργαστηρίων σύμφωνα με επιστημονικές προδιαγραφές για ένα σωστό Ιατρικό Τμήμα και για να καλυφτούν οι ανάγκες σε τριτοβάθμια περίθαλψη", τόνισαν.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, που συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο υπουργείο Εσωτερικών για το νοσοκομείο, μιλώντας στο "Ρ" δήλωσε: "Ολοι οι φορείς της περιοχής ομόφωνα ζητήσαμε το νοσοκομείο να λειτουργήσει ως Πανεπιστημιακό Περιφερειακό νοσοκομείο. Οι οποιεσδήποτε προσπάθειες της κυβέρνησης αλλοίωσης αυτού του χαρακτήρα, θα φέρει σε πλήρη ρήξη την κυβέρνηση με όλους τους φορείς της Θεσσαλίας η οποία είναι πάρα πολύ υποβαθμισμένη στις υπηρεσίες της υγείας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρειάζεται προσωπικό (2004-06-12 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η διήμερη απεργία (2003-03-18 00:00:00.0)
Οι περικοπές προκαλούν «εκρήξεις» (2003-03-07 00:00:00.0)
Το «διαίρει και βασίλευε»... (2003-02-22 00:00:00.0)
Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ΠΟΕΔΗΝ (1999-07-27 00:00:00.0)
Λαϊκή κινητοποίηση για την άμεση λειτουργία του (1999-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ