Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ΠΟΕΔΗΝ

Σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα οι κάτοικοι της Θεσσαλίας

Τη στιγμή που ο λαός της Θεσσαλίας εκφράζει την αντίθεσή του στις προθέσεις της κυβέρνησης να λειτουργήσει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, η "Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων" (ΠΟΕΔΗΝ), με ανακοίνωσή της, εκτιμά πως... δικαιώθηκαν οι θέσεις της για παράλληλη λειτουργία του Περιφερειακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η θέση μας αυτή, τονίζει στην ανακοίνωσή της, "εκπορεύτηκε αφ' ενός από την ανάγκη για νέα κρεβάτια στην υγειονομική περιφέρεια της Θεσσαλίας. Λειτουργούν 1.200 κρεβάτια και καλύπτουν περίπου 800.000 κατοίκους, με αναλογία κλινών 1,5 ανά 1.000 κατοίκους, ενώ πανελλαδικά ο μέσος όρος είναι 3,2 κρεβάτια. Αφ' ετέρου, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα πρέπει να αποτελέσει το τριτοβάθμιας περίθαλψης νοσοκομείο της περιφέρειας της Θεσσαλίας, καλύπτοντας το σύνολο ακόμη και των πιο σοβαρών και εξειδικευμένων περιστατικών".

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως "θα αντιταχτούμε στο μέλλον σε όποια προσπάθεια αποδυνάμωσης του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και πως για να επιτευχτεί η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου απαιτούνται άμεσα τουλάχιστον 1.000 νέες προσλήψεις και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσει, αποδυναμώνοντας τα νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειας".

Ωστόσο, η υποβάθμιση και των δύο νοσοκομείων δηλώθηκε από την εξαγγελία κιόλας της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (μεταφορά κλινικών και προσωπικού), αλλά η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει πως θα αντιταχθεί στο... μέλλον σε όποια προσπάθεια αποδυνάμωσης του νομαρχιακού νοσοκομείου. Παράλληλα, δεν κάνει κουβέντα για αγώνες, όταν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, από την πρώτη στιγμή, αντιλήφθηκαν τις κυβερνητικές προθέσεις και βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ