Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι υπάρχει μέσα στο Αθλητικό Κέντρο

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο με απόφασή του (4977/17.4.1959) παραχώρησε το χώρο στη ΓΓΑ. Στη συνέχεια η ΓΓΑ με απόφασή της (5580/22.6.59) ίδρυσε το ΕΑΚΝ, στο οποίο και παραχώρησε την έκταση αυτή.

Το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά χωρίζεται στις παλιές και τις νέες εγκαταστάσεις. Στις παλιές εγκαταστάσεις υπάρχουν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα γήπεδο στίβου με χορτάρι, οκτώ γήπεδα μπάσκετ, τέσσερα γήπεδα τένις, τρία γήπεδα βόλεϊ, μία αίθουσα γυμναστικής, το σκοπευτήριο και οι ξενώνες που φιλοξενούν αποστολές ομάδων που προπονούνται στον Αγιο Κοσμά.

Μέσα στις παλιές εγκαταστάσεις βρίσκονται τα νυχτερινά κέντρα: "Φαντασία", "Καλούα", "Σάμπια". Ακόμα υπάρχουν δύο γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου (5χ5) που έχουν νοικιαστεί σε ιδιώτη και εδώ και 6 μήνες γίνονται τα έργα. Στις νέες εγκαταστάσεις υπάρχουν τα κολυμβητήρια, τέσσερα γήπεδα τένις, το κτίριο της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, το ενυδρείο, το γραφείο κίνησης, τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, 11 γήπεδα τένις, ο στίβος (παλιότερα ήταν χόρτο), η μαρίνα, ο χώρος για την τοξοβολία και ένας ακάλυπτος χώρος, χωρίς καμία χρήση. Υπάρχουν ακόμα τα νυχτερινά κέντρα: "Δειλινά", "Στορκ" και "Πρίβιλετζ" και η πίστα για καρτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ