Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Εισαγγελική παρέμβαση για την ασφάλεια πτήσεων

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα κρούσματα και καταγγελίες για ελλιπή μέτρα ασφάλειας των πτήσεων στις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες. Ο Γ. Ζορμπάς,ο οποίος ασκεί χρέη προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών, παρήγγειλε χτες τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των συνθηκών ασφαλείας στα αεροσκάφη όλων των ιδιωτικών εταιριών. Αφορμή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία αναφέρεται ότι έχουν διαπιστωθεί πλημμελή μέτρα ασφάλειας στις πτήσεις των ιδιωτικών εταιριών, καθώς και οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Γ. Καρατζαφέρη ότι στις 15 Ιουλίου συνέβη ατύχημα κατά τη διάρκεια πτήσης της ιδιωτικής εταιρίας "Axxon Ailines".

Συγκεκριμένα, ο Γ. Ζορμπάς παρήγγειλε στον Ι. Σακελλάκο, ασκεί χρέη προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να ερευνηθούν οι συνθήκες παροχής άδειας λειτουργίας των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών, οι συνθήκες τεχνικού ελέγχου των αεροσκαφών που αυτές χρησιμοποιούν και η διαδικασία που ακολουθήθηκε στους εκάστοτε τεχνικούς ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκαν τα αεροσκάφη τους. Επίσης, να ζητηθεί από το υπουργείο Μεταφορών το πόρισμα "Jack Enders", να κληθεί να καταθέσει ο Γ. Καρατζαφέρης και να διακριβωθούν οι συνθήκες του καταγγελλόμενου ατυχήματος.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε ότι σε αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρίας "Αχχοn Airlines" που ελέγχεται από τον επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκο, συνέβη ατύχημα, χωρίς ποτέ να προσδιοριστούν οι συνθήκες του ατυχήματος, αν και το αεροσκάφος μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για επισκευή. Μάλιστα, ο Γ. Καρατζαφέρης για το συγκεκριμένο ατύχημα σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ των άλλων ανέφερε με νόημα και τα εξής: "Το πώς πνίγηκαν κάποιες υποθέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες, αυτό και αν συμπεριλαμβάνεται στις μεθόδους που ακολουθούν οι έμποροι όπλων"...

Σε άλλα δημοσιεύματα του Τύπου γίνεται λόγος για το πόρισμα "Jack Enders" που συντάχθηκε από άτυπη επιτροπή ελέγχου και μετά από απόφαση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Στο πόρισμα αυτό διαπιστώνονται πλημμελή μέτρα ασφαλείας και χαμηλός δείκτης των όρων ασφαλείας στις πτήσεις των ιδιωτικών εταιριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ