Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
Ξεχείλισε η οργή

Στο πόδι βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ολόκληρος ο Δήμος Κορθίου στην Ανδρο, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει και το Ταχυδρομικό Γραφείο της περιοχής και να το μετατρέψει σε Ταχυδρομικό Πρακτορείο, το οποίο μάλιστα θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη ιδιώτη!

Ολοι οι φορείς και οι κάτοικοι του δήμου καταγγέλλουν πως η απόφαση αυτή της κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες της, ενώ προειδοποιούν πως αν δεν ανακληθεί θα υπάρξουν δυναμικές ενέργειες απ' την πλευρά τους. Εκατοντάδες κάτοικοι του δήμου συγκεντρώθηκαν προχθές το πρωί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ορμου (σ.σ.: είναι η έδρα του νέου δήμου), μετά από πρόσκληση του δημάρχου Κορθίου Γιάννη Γλυνού και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ολοι εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους γι' αυτή την απόφαση, ενώ ο δήμαρχος επισήμανε πως η μετατροπή του Ταχυδρομικού Γραφείου σε Ταχυδρομικό Πρακτορείο από ιδιώτη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αποκέντρωση, ενίσχυση της περιφέρειας, εκσυγχρονισμό και δημιουργία νέων ισχυρών δήμων.

"Δυστυχώς, το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να οδηγεί σε παραπέρα υποβάθμιση τις υπηρεσίες, που οφείλει να προσφέρει η πολιτεία και οι θεσμοί της. Καθημερινές είναι οι διακοπές ρεύματος, κακή είναι η ποιότητα τηλεπικοινωνιών, υπάρχει υποβάθμιση της παιδείας στην περιφέρεια, έλλειψη υποδομής στον τομέα της υγείας, ανυπαρξία λειτουργίας των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ανεργία. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η συνεχής συρρίκνωση του πληθυσμού της επαρχίας και ειδικά των νησιών",τόνισε ο Γιάννης Γλυνός.

Μετά τη συγκέντρωση περισσότεροι από 500 κάτοικοι του δήμου, υπέγραψαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν μεταξύ άλλων: την άμεση ανάκληση της απόφασης και την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλουν οι ίδιοι για την οργάνωση του Δήμου Κορθίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς κατάργηση το Γραφείο των ΕΛΤΑ (2002-07-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-07-18 00:00:00.0)
Επιμένει στην εκποίησή τους η κυβέρνηση (2002-02-27 00:00:00.0)
Αφιέρωμα στον Π. Βούλγαρη (2000-07-18 00:00:00.0)
Υποβάθμιση του τελωνείου (1996-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ