Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προχειρότητα και υπονόμευση του "Παπαγεωργίου"

"Η μόνη τροπολογία που θα έδινε πραγματική διέξοδο στο αδιέξοδο και στο τέλμα, είναι η μετατροπή του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" σε Ιδρυμα Δημοσίου Δικαίου και η άμεση προκήρυξη θέσεων. Κάθε άλλη ρύθμιση θα οδηγούσε σε υποβάθμιση του Νοσοκομείου και μετατροπή του σε Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο".

Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με αφορμή την κατατεθείσα στη Βουλή τροπολογία για το Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", σημειώνοντας πως δε θα συναινέσει ούτε θα καταστεί συνυπεύθυνος σε μια τέτοια προοπτική.

Σχολιάζοντας τους ανορθόδοξους τρόπους με τους οποίους επιχειρείται, μέσω της επίμαχης τροπολογίας να στελεχωθεί το Νοσοκομείο με ιατρικό δυναμικό, δηλαδή τη μεταφορά κλινικών του ΕΣΥ, αποκλείοντας αυθαίρετα τις κλινικές του ΙΚΑ, επισημαίνει ότι δεν εξασφαλίζεται ούτε η καλή λειτουργία του νέου νοσοκομείου ούτε συμβάλει στην αποσυμφόρηση των κλινικών της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, επισημαίνει πως "η προχειρότητα των ενεργειών, υπονομεύει τη λειτουργία του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου πριν καν αυτό αρχίσει τη λειτουργία".

Σε ό,τι αφορά τον "αποκλεισμό" των πανεπιστημιακών γιατρών από το Νοσοκομείο, υποστηρίζει ότι οι όροι για την εγκατάσταση πανεπιστημιακών κλινικών είναι τέτοιοι που δεν επέτρεψαν στους γιατρούς του πανεπιστημίου να επιλέξουν τη μετακίνησή τους, χωρίς ουσιαστική μείωση των εργασιακών τους σχέσεων, με αποτέλεσμα να στερηθούν οι φοιτητές της Ιατρικής από ένα χώρο που τους ανήκει δικαιωματικά. Τέλος, ο ΙΣΘ επιρρίπτει ευθύνες για τη συρρίκνωση αυτή, κυρίως στο ΔΣ του Νοσοκομείου, στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και λιγότερο στο Ιατρικό Τμήμα και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επανεξετάσουν τη στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ