Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Η ΝΑΣ ζητά την ενημέρωση που... απαγορεύεται

Αμεση ενημέρωση για τα σχέδια των αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα για εκείνα που αφορούν στις περιοχές άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι, άλσος Νέας Φιλαδέλφειας και περιοχή του Γουδιού, ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) και νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής.

Αφορμή για την επιστολή είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το νόμο για τα Ολυμπιακά Εργα (2730/99), "δεν προβλέπεται καμία διαδικασία δημοσιοποίησης των μελετών και των σχεδίων" για εκείνα τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν ή να επεκταθούν υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, που είναι στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), όπως επισημαίνει ο Σπ. Χαλβατζής στην επιστολή.

Τα έργα αυτά είναι: στο ΟΑΚΑ, στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί, στο ΣΕΦ και στο Στάδιο Καραϊσκάκη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα, στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο, στο Στάδιο ΑΕΚ Νέας Φιλαδέλφειας, στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου, στο Εθνικό Στάδιο Πάτρας, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, στο Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης, στο Παγκρήτιο Εθνικό Στάδιο Ηρακλείου και σε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν στην περιοχή Βεϊκου στο Γαλάτσι, στα Ανω Λιόσια και στη Νίκαια.

"Για όλες τις υπόλοιπες περιοχές, στις οποίες, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2α (σ. σ. ν.2730/99), υφίστανται ή προβλέπεται να κατασκευαστούν ή να επεκταθούν αθλητικές εγκαταστάσεις αρμοδιότητας ΓΓΑ, δεν προβλέπεται καμία διαδικασία δημοσιοποίησης των μελετών και των σχεδίων", τονίζει στην επιστολή του ο επικεφαλής της ΝΑΣ και προσθέτει: "Αντιθέτως, το άρθρο 2 παρ. 2β, 2γ, 2δ προβλέπει ότι στις περιοχές αυτές επιτρέπονται παρεκκλίσεις από τους ισχύοντες όρους και περιορισμούς δόμησης, καθώς και από τις διατάξεις του ΓΟΚ, τις οποίες εγκρίνει με απόφασή του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ".

"Κατόπιν τούτων, καταλήγει η επιστολή, και επειδή θεωρούμε ότι τα έργα της τάξης των Ολυμπιακών Αθλητικών Εγκαταστάσεων έχουν σημαντικές επιδράσεις στις περιοχές εγκατάστασής τους (κυκλοφοριακοί φόρτοι, ανάπτυξη νέων χρήσεων) πολύ δε περισσότερο που αφορούν και περιοχές όπως το άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι, το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, την περιοχή του Γουδιού, παρακαλούμε να μας διαθέσετε τα σχετικά στοιχεία τα οποία εισηγηθήκατε προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, για τις Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις αρμοδιότητός σας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ