Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα περιφρουρήσουμε το χώρο!

Μιλούν στο "Ρ" εργαζόμενοι στο αθλητικό κέντρο και μέλη του σωματείου

"Ο Αγιος Κοσμάς έχει ένα σκοπό. Τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Θέλουμε να περιφρουρήσουμε το χώρο μας. Θα παλέψουμε για να τον διατηρήσουμε. Δεν μπορούν να συνυπάρχουν σκυλάδικα και αθλητικοί χώροι".

Αυτή είναι η πάγια θέση του σωματείου εργαζομένων στο αθλητικό κέντρο. Συναντηθήκαμε με τα μέλη του σωματείου αλλά και με πολλούς άλλους εργαζόμενους στο χώρο. Η αγωνία τους για το μέλλον είναι μεγάλη. Οπως πάνε τα πράγματα φοβούνται ότι θα βρεθούν κάποια στιγμή στο δρόμο. Αλλωστε, στο "βάθος" όλων των ενεργειών της διοίκησης και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι η ιδιωτικοποίηση του αθλητικού κέντρου, όπως μας είπαν.

Οι εργαζόμενοι στο αθλητικό κέντρο αυτή τη στιγμή είναι 125 και άλλοι 25, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ο Οργανισμός λειτουργίας του κέντρου προβλέπει συνολικά 326 οργανικές θέσεις.

Και εδώ θα αναφέρουμε το παράδειγμα του προέδρου του σωματείου Πέτρου Στεφανόπουλου,όπως μας το περιέγραψε: "Οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί αναγκάζονται να συντηρούν τα κολυμβητήρια και να κάνουν τη δουλιά χημικού, Να ρίχνουν χλώριο, νάτριο και άλλα χημικά για το νερό. Αν κάνουν κάποιο λάθος κινδυνεύουν να πεθάνουν!", επισημαίνει ο πρόεδρος που εργάζεται 33 χρόνια στο αθλητικό κέντρο.

O Γιάννης Μπακάλης,εργαζόμενος εδώ και 15 χρόνια, λέει: "Οι αθλητικοί χώροι ξεπουλιούνται. Η υπηρεσία καθαριότητας παραχωρήθηκε σε ιδιώτη εδώ και 6 μήνες. Από το 1987 έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού".

"Η θέση του σωματείου είναι να μη γίνονται επινοικιάσεις χώρων. Γιατί έτσι, αλλάζει ο χαρακτήρας του αθλητικού κέντρου. Πρόσφατα, στις 19 Ιουνίου, καταγγείλαμε τη σύμβαση για το "Καλούα". Κι αυτό γιατί βρίσκεται ακριβώς πίσω από τους ξενώνες και δεν μπορούν οι αθλητές και όσοι μένουν εκεί να ησυχάσουν από το θόρυβο και τη μουσική μέχρι τα ξημερώματα". Αυτό τονίζει ο αντιπρόεδρος του σωματείου Στέργιος Μπέλλας.

Οι εργαζόμενοι μάς λένε ότι το σωματείο έχει δεχτεί δεκάδες μηνύσεις από τη διοίκηση. Πρόφαση όπως μας λένε είναι η κακοδιαχείριση... Πραγματική αιτία όπως αφήνουν να εννοηθεί, οι καταγγελίες τους για όσα συμβαίνουν στο χώρο.

Ο Γιάννης Βαντικιώτης,33 χρόνια εργαζόμενος στο αθλητικό κέντρο και προϊστάμενος για τους αθλητικούς χώρους, μας λέει: "Μας έχουν στην αναμονή. Λένε ότι τα σχέδια για το 2004 θα λύσουν τα προβλήματά μας" και συμπληρώνει: "... αν τα σχέδια για τους Ολυμπιακούς έχουν λάβει κι εμάς υπόψη".

Ο Ανδρέας Φαρμάκης,επισκευαστής όπλων του σκοπευτηρίου, εργάζεται στο αθλητικό κέντρο επί 15 χρόνια: "Τα όπλα είναι στραβά. Οι στόχοι σκουριασμένοι. Προσπαθούμε εδώ και τρία χρόνια να τους αλλάξουμε αλλά δε γίνεται τίποτα. Μας είπαν ότι τώρα που έδωσαν το χώρο για το "Καλούα" κάτι θα γίνει...".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2024-04-06 00:00:00.0)
Με αφορμή έναν κλιματισμό που χάλασε... (2022-07-02 00:00:00.0)
Απαράδεκτη η καθυστέρηση στην τακτική επιχορήγηση των σωματείων (2020-12-24 00:00:00.0)
Αμεση ανάγκη για επαρκή μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού (2020-06-06 00:00:00.0)
Να καταργηθούν τα χαράτσια στα ΕΑΚ (2011-04-13 00:00:00.0)
«Η κυβέρνηση στοχεύει στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα του αθλητισμού» (2011-03-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ