Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ
Αυθαιρεσίες και... διαπλεκόμενα

Απειλεί τους εργαζόμενους στη Νομαρχία ο Δ. Βουνάτσος. Τοπική εφημερίδα τούς συκοφαντεί

Καθεστώς έχουν γίνει πλέον οι αυθαίρετες ενέργειες του Νομάρχη Λέσβου, Δ. Βουνάτσου,ο οποίος προχωρά σε κατά το δοκούν καθαιρέσεις, προαγωγές και μετακινήσεις υπαλλήλων και στελεχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ). Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου με το Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΑ του νησιού, ο Δ. Βουνάτσος προχώρησε σε άκρως αντιδημοκρατικές ενέργειες και απειλές, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Τα παραπάνω συνδικαλιστικά όργανα, με κοινό τους υπόμνημα, ζήτησαν να ληφθούν μέτρα ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα: Αυθαιρεσίες και κακοδιαχείριση, όπως η καθυστέρηση συγκρότησης και λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Καθαιρέσεις του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τοποθετήσεις Τμηματαρχών χωρίς επιλογή και έγκριση από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Τοποθέτηση στη θέση του προϊστάμενου του Τμήματος Αλιείας ενός γεωπόνου και παράλληλα παραγκωνισμός του υπηρετούντος ιχθυολόγου. Αδικαιολόγητες μετακινήσεις υπαλλήλων.

Στα παραπάνω προβλήματα έρχονται να προστεθούν οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε ορισμένα τμήματα της Νομαρχίας. Τραγικό παράδειγμα, η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής - Κοινωνικής Πρόνοιας, η οποία - όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι - "μόνο σχέση με την υγεία δεν μπορεί να έχει". Κι αυτό γιατί δεν έχει ακόμα επανδρωθεί πλήρως, ενώ υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα στο καθεαυτό εργασιακό περιβάλλον, όπως: έλλειψη καθαριότητας και κλιματισμού, σχεδόν ανύπαρκτα τηλέφωνα (ένα για δέκα υπαλλήλους), ουσιαστική αδυναμία συντήρησης ακόμα και των εμβολίων και πολλά άλλα.

Πέρα από όλα αυτά, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν τη συστηματική και μόνιμη εκστρατεία συκοφάντησής τους, που έχει αναλάβει "εργολαβικά" μια καθημερινή εφημερίδα της Μυτιλήνης, ο "Δημοκράτης". Η εν λόγω εφημερίδα στήριξε προεκλογικά τον σημερινό νομάρχη και μέσα από απαράδεκτα και υβριστικά δημοσιεύματα επιτίθεται κατά του νεοσύστατου Σωματείου των Εργαζομένων της ΝΑ Λέσβου. Το Σωματείο απάντησε με ανακοίνωσή του, ενώ η διεύθυνση της εφημερίδας τού άσκησε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης, Δ. Βουνάτσος, ο οποίος προεκλογικά διακήρυττε τη "συλλειτουργία της ΝΑ με την κοινωνία", αρνείται να δώσει λύσεις στα προβλήματα εργαζομένων και κατοίκων. Παράλληλα, με την ένοχη σιωπή του στις προκλήσεις του "Δημοκράτη", δείχνει ότι ανταποδίδει στην εν λόγω φυλλάδα δέοντα ανταλλάγματα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πολλές από τις μετατοπίσεις υπαλλήλων της Νομαρχίας, είχαν προηγούμενα υποδειχτεί από τη φυλλάδα. Ολα αυτά έχουν αγανακτήσει και εξοργίσει τους εργαζόμενους του χώρου που αναμένεται να απαντήσουν δυναμικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ