Σάββατο 24 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Κατά των αμερικανικών σχεδίων τσιμεντοποίησης

Ομόφωνη απόφαση ύστερα από πρόταση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας

Την αντίθεσή του στην τσιμεντοποίηση του χώρου, έκτασης 18,4 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, δίπλα από την Αμερικανική Πρεσβεία, εξέφρασε, με προχτεσινή ομόφωνη απόφασή του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, στο οποίο έφεραν το θέμα οι σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης.

Το Σώμα συμπλήρωσε πως οποιαδήποτε απόπειρα να περάσουν τα σχέδια της αμερικανικής πρεσβείας στο χώρο - ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος κοινόχρηστος πράσινος - θα βρει αντίθετη τη Νομαρχία και τους φορείς της περιοχής που θα κινητοποιήσει.

Τα σχέδια των Αμερικανών - όπως τα παρουσίασε ο επικεφαλής της ΝΑΣ, Σπ. Χαλβατζής - αφορούν την επέκταση των εγκαταστάσεών της στο παρακείμενό της οικόπεδο, που περικλείεται από τις οδούς Γέλωνος, Δορυλαίου, Λάχητος (Κόκκαλη) και Ευζώνων,για να στρατωνίσει εκεί πεζοναύτες και πράκτορες. Μέρος του οικοπέδου το νοικιάζει ήδη, απ' τον ιδιοκτήτη του, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ),αντί του εξευτελιστικού ποσού των 70 χιλιάδων δραχμών μηνιαίως. "Η περιοχή αυτή είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε να μη χαθεί ακόμη ένας ελεύθερος χώρος", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής. Θέση που βρήκε σύμφωνους όλους τους νομαρχιακούς συμβούλους.

Στην κατεύθυνση, λοιπόν, αυτή, το Σώμα αποφάσισε να συγκεντρώσει πληροφορίες από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το ΜΤΠΥ και το Δήμο Αθηναίων για τα ακριβή σχέδια των Αμερικανών στο χώρο, αλλά και για δικές τους προθέσεις. Θυμίζουμε ότι Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Αθήνας και τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, προβλέπουν να δημιουργηθεί εκεί: Χώρος κοινόχρηστου πρασίνου έκτασης 10 χιλιάδων τ. μ. και υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Δηλαδή, ο χώρος να αποδοθεί στη δημόσια χρήση. Θυμίζουμε επίσης πως ο δήμαρχος Αθηναίων, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε αρνηθεί να αντιταχθεί στην κατάληψη χώρου του Δήμου από την Αμερικανική Πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ