ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενα όμορφο κορίτσι

Την ταινία του Φρανσουά Τριφό "Ενα όμορφο κορίτσι σαν εμένα" θα μεταδώσει απόψε στις 00.20 η ΕΤ-1.Πρόκειται για τη δωδέκατη ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη, το σενάριο της οποίας βασίζεται σ' ένα αμερικανικό λαϊκό μυθιστόρημα του Χένρι Φόρελ. Ο Στανισλάς Πρεβίν είναι ένας νεαρός κοινωνιολόγος, που κάνει τη διατριβή του πάνω στο θέμα γυναίκα - εγκληματίας. Θα συναντήσει την Καμίλ, μια γυναίκα πληθωρική, με μια πορεία που ξεκινά από τη ζωή στο χωριό της, από το χωριό στο αναμορφωτήριο και από εκεί στη φυλακή. Στο τέλος όμως θα γίνει τραγουδίστρια και θα γνωρίσει τον πλούτο και τη δόξα. Ο Πρεβίν έλκεται από το αντικείμενο της μελέτης του, την "άγρια" και εγκληματική Καμίλ, που εισβάλλει στη ζωή του. Ο Τριφό με αυτή την ταινία κάνει μια κωμωδία καταστάσεων με μαύρο χιούμορ. Το ρόλο της Καμίλ ερμηνεύει η Μπερναντέτ Λαφόν.Παίζουν ακόμη οι Κλοντ Μπρασέρ και Σαρλ Ντενέρ.

"Ερωτικό καλοκαίρι".Τσέχικη ταινία σκηνοθετημένη από τον Γίρι Μένζελ. Η άφιξη ενός περιπλανώμενου ακροβάτη και της όμορφης βοηθού του αναστατώνει τη ζωή μιας μικρής πόλης και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού. Σε ένα τουριστικό θέρετρο οι μέρες κυλούν ανιαρά. Η γοητευτική όμως γυναίκα θ' αλλάξει το σκηνικό, αφού τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα επάνω της και θα ξυπνήσει τις ερωτικές διαθέσεις. Ομορφη, ρομαντική ταινία με ιδιότυπο τσέχικο χιούμορ. Παίζουν οι Ρούντολφ Χρισίνσκι, Μίλα Μισλίκοβα και Βλάστιμιλ Μπρόντσκι (ΕΤ-3 22.00).

"Το πρωτοσέλιδο".Αμερικανική κωμωδία σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ. Οι υπεύθυνοι μιας εφημερίδας προσπαθούν να βρουν στοιχεία για το πρωτοσέλιδο θέμα τους. Στη διάρκεια αυτών των ωρών η ταινία φωτογραφίζει τα καθημερινά προβλήματα των συνεργατών της εφημερίδας. Μεταξύ αυτών είναι και ο δημοσιογράφος Χένρι Χάκετ που δουλεύει σκληρά, αλλά ποτέ δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους προϊσταμένους του. Από την άλλη πλευρά προβλήματα έχει στην οικογένειά του, αφού η γυναίκα του είναι έγκυος και εγκατέλειψε την καριέρα της για να κάνει οικογένεια και τώρα νιώθει παγιδευμένη μέσα στη ζωή που ζει. Παίζουν οι Μάικλ Κίτον, Μαρίσα Τομέι και Γκλεντ Κλόουζ (ΣΤΑΡ 00.10).

"Ο τυχοδιώκτης του Μόντε Κάρλο".Φιλμ νουάρ σκηνοθετημένο από τον Ρενέ Κλεμάν. Ο Αλέν Ντελόν ερμηνεύει το ρόλο ενός ζιγκολό που καταδιώκεται από έναν γκάνγκστερ. Για να ξεφύγει πιάνει δουλιά σαν σοφέρ στη βίλα μιας πλούσιας Αμερικανίδας. Και εκεί, όμως, η ζωή του θα είναι ιδανική, αφού θα βρεθεί μπλεγμένος σε ίντριγκες. Εκτός από τον Αλέν Ντελόν παίζουν οι Τζέιν Φόντα και η Λόλα Ολμπράιτ (ΕΤ-3 01.00).

Μαλβίνα ρίχτεν

Με το STAR Channel, υπέγραψε συμβόλαιο η Μαλβίνα Κάραλη, η οποία από τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα παρουσιάζει με το δικό της τρόπο την εκπομπή με τίτλο "Μαλβίνα Ρίχτεν". Η εκπομπή θα έχει διάρκεια 20 λεπτών και θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή πριν από την έναρξη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού. Η Μαλβίνα Κάραλη καθημερινά θα σατιρίζει και θα καυτηριάζει τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Ελεγχος πριν τις... διακοπές

Την τελευταία συνεδρίασή του πριν τις καλοκαιρινές διακοπές πραγματοποιεί σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Στη σημερινή του συνεδρίαση έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν τρία θέματα, μεταξύ των οποίων και η υπόθεση της πειρατείας του λεωφορείου του ΚΤΕΛ, με τον Αλβανό που κρατούσε ομήρους τους επιβάτες. Το ΕΣΡ είχε στείλει προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς επιστολή εφιστώντας την προσοχή, ότι πρέπει να τηρούνται οι κώδικες δεοντολογίας και να αποφεύγονται ενέργειες που παρακωλύουν το έργο των κρατικών υπηρεσιών. Σήμερα, επίσης, το ΕΣΡ θα εξετάσει εάν ή όχι τηρήθηκε και εφαρμόστηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς η σχετική οδηγία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Τέλος, το ΕΣΡ σήμερα αναμένεται να εγκρίνει τη διαδικασία ελέγχου των διαφημίσεων.

Σκηνή από την ταινία του Φρανσουά Τριφό "Ενα ομορφο κορίτσι σαν εμένα"

Σκηνή από την ταινία του Φρανσουά Τριφό "Ενα όμορφο κορίτσι σαν εμένα". (ΕΤ-1 00.20)

Παρασκήνιο

Αφιερωμένη στον γλύπτη Τάκη (Παναγιώτη Βασσιλάκη) είναι σήμερα η εκπομπή "Παρασκήνιο".Το 1953 ήταν η χρονιά που ο Τάκης αποφάσισε να φύγει για το Παρίσι. Ο ανταγωνισμός στο Παρίσι εκείνη την εποχή, όπως λέει ο ίδιος, ήταν έντονος και για να υπάρξει έπρεπε να κάνει εφευρέσεις. Οι εφευρέσεις του ήταν τα τηλεμαγνητικά γλυπτά, τα τηλεφώτα, τα σινιάλα, τα μουσικά γλυπτά. Η έρευνα και η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι του Τάκη Χατζόπουλου και η παραγωγή της cinetic (NET 14.01).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ