ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απεργούμε οργανωνόμαστε διεκδικούμε!

Πλατύ κάλεσμα στις νέες και τους νέους εργάτες και υπάλληλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 13 του Δεκέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Να βρεθούν με αποφασιστικότητα στην πρώτη γραμμή του απεργιακού αγώνα, καλεί τους νέους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ
Να βρεθούν με αποφασιστικότητα στην πρώτη γραμμή του απεργιακού αγώνα, καλεί τους νέους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ
Ξεχωριστό κάλεσμα στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, στους νέους ανθρώπους, να απεργήσουν στις 13 του Δεκέμβρη και να συμμετέχουν μαζικά στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.

Δίνοντας τη μάχη της απεργίας, η Γραμματεία θα εξορμήσει σήμερα στις 10 π.μ. στα διαγνωστικά κέντρα «Διάγνωση» και στις 5 το απόγευμα στο πολυκατάστημα «Attika» με την Επιτροπή Νέων Εμποροϋπαλλήλων. Επίσης, την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στις 9 π.μ. στη «Melon».

«Την κατάσταση που ζούμε και τα ζόρια που τραβάμε τα ξέρουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι το κεφάλαιο και η εργοδοσία τρίβουν τα χέρια τους γιατί αυξάνονται τα κέρδη τους. Κέρδη καμωμένα από το δικό μας ιδρώτα και απ' τη δική μας δουλιά. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, για να εξυπηρετήσουν την ΕΕ του κεφαλαίου, σχεδιάζουν νέα αντεργατικά μέτρα. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες. Ολα δείχνουν ότι είναι ταγμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου», σημειώνει στο κάλεσμά της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Και προβάλλοντας τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κανείς νεολαίος εργαζόμενος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεν πρέπει να λείψει από την απεργία της επόμενης Τετάρτης και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ:

  • Για να καταδικάσουμε το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό (αντιγραφή εκείνων του ΠΑΣΟΚ), που θα αναδιανείμει το εισόδημα προς όφελος της πλουτοκρατίας.
  • Για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες για την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να διεκδικήσουμε κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ και σύνταξη 1.050 ευρώ.
  • Για να προετοιμάσουμε τη μάχη μας ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου. Αυτοί θέλουν να αυξήσουν τα όρια ηλικίας της συνταξιοδότησής μας, την καθήλωση των συντάξεων, το τσάκισμα των Βαρέων - Ανθυγιεινών, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Ασφάλισης και της Υγείας, την ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
  • Για να αντισταθούμε στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούν στην Παιδεία.
  • Για να παλέψουμε κατά της ομηρίας των συμβασιούχων, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των ανέργων. Να εναντιωθούμε στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Για να απαιτήσουμε την ελεύθερη πολιτική - συνδικαλιστική δράση και την κατάργηση των κατασταλτικών μέτρων και μηχανισμών, που χτυπούν τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.
  • Για να διεκδικήσουμε νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.

«Ο δρόμος οδηγεί στα σωματεία μας. Εκεί συναντούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενημερωνόμαστε για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας, τσακίζουμε την εργοδοτική τρομοκρατία. Παίρνουμε τη δική μας θέση στο ταξικό εργατικό κίνημα», καταλήγει η ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ.

Εντείνουν την προετοιμασία τα ταξικά συνδικάτα

Καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις στους τόπους δουλιάς

Νέες αποφάσεις συνδικάτων για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ προστίθενται καθημερινά, όπως αυτές της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων -Ποτών, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), των Εργατικών Κέντρων Σάμου, Φωκίδας, των Συνδικάτων Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Φαρμάκου Αθήνας, Οικοδόμων Ν. Εύβοιας, Θήβας και Φωκίδας, Φαρμάκου και Μετάλλου Βοιωτίας, εργαζομένων στη «Βιομέκ» και στην ΑΕΜ ΔΕΛΦΟΙ ΔΙΣΤΟΜΟ. Επίσης, των σωματείων εργαζομένων στις επιχειρήσεις «PRACTIKER HELLAS», «CARREFOUR», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας.

Στα πλαίσια των περιοδειών που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, σήμερα, στις 8 π.μ., ο Δημ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του Μετώπου, θα περιοδεύσει στο υπουργείο Απασχόλησης. Ακόμα, περιοδεία θα γίνει στο κατάστημα του «Πράκτικερ» στον Ταύρο, ενώ το ΠΑΜΕ εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα οργανώνει σύσκεψη, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας (Σίνα 16). Ακόμα περιοδείες θα γίνουν σήμερα σε εργοστάσια και βιοτεχνίες του κλάδου Μετάλλου και συγκεκριμένα σε: ΦΟΛΙ-ΦΟΛΙ, ΑΣΗΜΟΤΕΧΝΙΚΗ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΓΑΒΑΛΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΒΑΚΟ, ΓΡΑΤΕΞ, ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, ΚΑΟΥΣΗΣ, ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΛΑΝΤΑ, ΣΙΤΡΟΕΝ. Επίσης, στις επιχειρήσεις ΑΝΤΕΛΚΟ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΗΛΙΟΦΑΡΜ, ΚΑΛΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΦΑΡΜΑΛΟΥΞ, ΜΠΑΚΑΚΟΣ, ΠΑΡΙΔΗΣ, απ' τον κλάδο του Φαρμάκου, αλλά και τη ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ.

Με ανακοίνωση - κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει πως «η απεργία της 13ης Δεκέμβρη πρέπει να μετατραπεί σε ξεσηκωμό καταδίκης και ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής και αυτών που τη στηρίζουν». Στο Βόλο, ο τόπος και η ώρα του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί σήμερα, στη σύσκεψη της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Να πάρουν μέρος μαζικά στη σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας της 13ης Δεκέμβρη καλεί τα Σωματεία της περιοχής το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Η σύσκεψη γίνεται σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Στην οργάνωση της απεργίας θα επικεντρωθεί και η σημερινή Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, αλλά και η συνέλευση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Συγκεντρώσεις σε 48 πόλεις

Πέρα από την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 47 ακόμα πόλεις όλης της χώρας:

Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Λήμνος, 11 π.μ., λιμάνι Μύρινας

Αγρίνιο, 10 π.μ., πλατεία Δημοκρατίας

Αρτα, 10 π.μ., πλατεία Κιλκίς

Πρέβεζα, 9.30 π.μ., Φόρος

Γιάννενα, 10 π.μ., Δημαρχείο

Κέρκυρα, 10.30 π.μ., πλατεία Σαρόκο

Λευκάδα, 9 π.μ., Αγιος Μηνάς

Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., πεζόδρομος

Πάτρα, 10 π.μ., πλατεία Γεωργίου

Καλαμάτα, 11 π.μ., πλατεία 23ης Μάρτη

Κόρινθος, 10 π.μ., Περιβολάκια

Τρίπολη, 10 π.μ., πλατεία Πετρινού

Πύργος, 10 π.μ., πλατεία ΟΤΕ

Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Ζάκυνθος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καρδίτσα, 10.30 π.μ., Νέα Αγορά

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Ρόδος, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Σάμος, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Ηράκλειο, 11 π.μ., ΙΚΑ Αγίου Μηνά

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Ρέθυμνο, 10 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Ιεράπετρα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Χίος, 10.30 π.μ., είσοδος Απλωταριάς

Νάουσα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Σέρρες, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία (Ομόνοια)

Δράμα, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κομοτηνή, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., Δημαρχείο

Κοζάνη, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Γρεβενά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 10.30 π.μ., απέναντι από Νομαρχία

Χαλκίδα, 11 π.μ., πλατεία Αγοράς

Θήβα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αμφισσα, 11 π.μ., πλατεία Λαού

Λαμία, 10 π.μ., πλατεία Πάρκου

Αλιβέρι, 9.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

ΖΩΗ ΣΩΚΟΥ
Δεν είναι μάχη μιας μέρας

Η απεργία στις 13 του Δεκέμβρη συνδέεται στενά με τη μάχη της κλαδικής σύμβασης, σημειώνει στον «Ρ» η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο κι τα άλλα συναφή επαγγέλματα (ΟΕΦΣΕΕ), Ζωή Σώκου:

«Η μάχη της απεργίας, δεν είναι μάχη μιας μέρας. Η επιτυχία της μπορεί να γίνει σημαντική αγωνιστική παρακαταθήκη στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία, συμβάλλοντας π.χ. στην πάλη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, η οποία εκφράζεται έντονα σε τόπους δουλιάς, όπου «δεν υπάρχει συνδικαλιστική έκφραση. Υπάρχουν επιχειρήσεις, όπου οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι πληρώνονται! Δεν τολμούν ούτε να διεκδικήσουν το ελάχιστο που προβλέπει η σύμβαση, είτε πρόκειται για τις γονικές άδειες, είτε την υπερωρία που πρέπει να πληρωθεί, είτε την τήρηση του ωραρίου. Μετά την 24ωρη απεργία του Σεπτέμβρη, ο κλάδος καλείται να δώσει ακόμα μια αποφασιστική απάντηση στην αντιασφαλιστική επίθεση, που στη βάση των νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απειλεί και το ΤΕΑΥΦΕ, το επικουρικό ταμείο του κλάδου. Ο στόχος είναι τα αποθεματικά των Ταμείων. Οταν θα πάρουν τα αποθεματικά δε θα μπορούν να δώσουν τις παροχές που είχαν μέχρι σήμερα, και στο επίπεδο των συντάξεων και στο εφάπαξ αλλά και για άλλα ζητήματα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ