ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Γενάρη 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Εφερε ντέρμπι και... προβλήματα

«Σύννεφα» μαζεύτηκαν όσον αφορά την έδρα του τελικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Eurokinissi

«Σύννεφα» μαζεύτηκαν όσον αφορά την έδρα του τελικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Επρεπε ο θεσμός του Κυπέλλου να φτάσει στα προημιτελικά για να υπάρξει ντέρμπι. Από τη χτεσινή κλήρωση τίθενται αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στο σημαντικότερο παιχνίδι των «8». Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννενα του Νίκου Αναστόπουλου, ενώ η τύχη χαμογέλασε στην Ξάνθη που αντιμετωπίζει τον Ηλυσιακό. Το τέταρτο εισιτήριο, στην επόμενη φάση, θα διεκδικήσουν Κέρκυρα και Λάρισα. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τ' αποτελέσματα της κλήρωσης, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (αν προκριθούν) δε συναντιούνται ούτε στα ημιτελικά. Η μοναδική λοιπόν περίπτωση να τεθούν αντιμέτωποι είναι στον τελικό. Οι προημιτελικοί αγώνες είναι διπλοί και θα γίνουν στις 17 και 31 Γενάρη.

Στο μεταξύ ανέκυψε πρόβλημα με την έδρα του τελικού (Πανθεσσαλικό Στάδιο), οι ευθύνες για το οποίο έχουν γίνει... αγώνας πινγκ πονγκ, ανάμεσα στην ΕΠΟ και την «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ». Οπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Β. Γκαγκάτσης, η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας - με σχετικό έγγραφό της - ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο γήπεδο δεν πληροί τις προδιαγραφές για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνα, ενώ παράλληλα δεν έχει άδεια λειτουργίας. Και πρόσθεσε πως αν η «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» (στην οποία ανήκει το γήπεδο) δεν προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις, η Ομοσπονδία θα ορίσει άλλη έδρα.

Από την πλευρά της η εταιρεία απάντησε πως η ανανέωση της άδειας είναι τυπική διαδικασία, και θα ολοκληρωθεί μόλις ο Δήμος Νέας Ιωνίας Βόλου ορίσει το νόμιμο εκπρόσωπό του. Οσο για τις παρεμβάσεις, υποστηρίζει πως η δαπάνη βαρύνει τον χρήστη, δηλαδή την ΕΠΟ. Και υπενθυμίζει ότι το ίδιο έγινε για τον περσινό τελικό (στο Παγκρήτιο), επισημαίνοντας μάλιστα πως η ΕΠΟ ακόμα της χρωστάει περίπου 64 χιλιάδες ευρώ...

«Καθάρισαν» νωρίς

Γρήγορα και μάλλον εύκολα, «σφράγισαν» τα εισιτήριά τους - για την επόμενη φάση - Κέρκυρα και Λάρισα. Αμφότερες κέρδισαν χτες και πλέον θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, για το ποια θα βρεθεί και στα ημιτελικά.

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 1 - 2

Σημαντικότατη μέρα χτες για την Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» κέρδισαν - εκτός έδρας - τον Ιωνικό με 2 - 1 (86' Μπαστιανίνι - 16' Κουτσουρές, 41' Τζαβέλας) και για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα είναι παρόντες στα προημιτελικά του θεσμού. Αμφότεροι οι αντίπαλοι παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές. Ομως οι φιλοξενούμενοι έδωσαν ρεσιτάλ ουσιαστικού παιχνιδιού. Χωρίς να είναι αρκετά καλύτεροι από τους γηπεδούχους, ήταν εξόχως εύστοχοι. Δύο ευκαιρίες, ισάριθμα γκολ (από το πρώτο ημίχρονο) και από κει και πέρα άμυνα. Ο Ιωνικός, ειδικά στην επανάληψη, είχε την υπεροχή αλλά όχι τρόπο για περισσότερα του ενός γκολ.

ΛΑΡΙΣΑ - ΟΦΗ 3 - 1

Τελευταία αλλά όχι έσχατη η Λάρισα εξασφάλισε την παρουσία της στους «8» του Κυπέλλου. Επιβλήθηκε, στο «Αλκαζάρ», του ΟΦΗ με 3 - 1 (28' Μπασιλά, 31' Διγκόζης, 66' Φωτάκης - 50' Ντρούλιτς) και δίκαια προκρίθηκε. Από την αρχή έδειξαν οι γηπεδούχοι τις διαθέσεις τους. Και πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου είχαν υλοποιήσει το ποθητό. Απέκτησαν τον έλεγχο και έθεσαν στέρεες βάσεις (2 - 0) για τη νίκη. Στις αρχές της επανάληψης ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει. Και τα κατάφερε μέχρι που μείωσε. Από κει και πέρα, βγήκε μπροστά αναζητώντας την ισοφάριση. Οι «βυσσινί» βρήκαν χώρους, έκαναν το 3 - 1 και θα μπορούσαν να διευρύνουν περισσότερο το σκορ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Συνεχίζει με Κοκότοβιτς

Δεν έμεινε για μεγάλο διάστημα «ορφανός» ο πάγκος του Ατρομήτου. Η ομάδα του Περιστερίου ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ντράγκαν Κοκότοβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας έως το καλοκαίρι. Κριτήριο για την επιλογή του διαδόχου του Παράσχου ήταν η γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, κάτι που ο νέος προπονητής διαθέτει. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ατρόμητος την Πέμπτη αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την πρόσληψη του Ντράγκαν Κοκότοβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας για τους επόμενους έξι μήνες».

AEK
Στροφή στον ... κάμπο

Στη Λάρισα στρέφει το ενδιαφέρον της η ΑΕΚ για τη μεταγραφική της ενίσχυση. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Ντέμης Νικολαΐδης ήρθε σε επαφή με τον Κώστα Πηλαδάκη, προκειμένου να αποκτήσει τον Γιώργο Γκαλίτσιο, ενώ ρώτησε και για τον Δημήτρη Γκίκα. Ο Γκαλίτσιος είναι 20 ετών και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ, ενώ ο Γκίκας είναι 22 και παίζει αμυντικό χαφ. Από τη θεσσαλική ΠΑΕ πάντως, δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά ούτε και διαψεύστηκε κάτι για το συγκεκριμένο θέμα.

ΠΑΟ
Νοκ άουτ ο Δάρλας

Τις υπηρεσίες του Φίλιππου Δάρλα θα στερηθεί για ένα μήνα ο Βίκτορ Μουνιόθ. Ο νεαρός παίκτης που αποχώρησε τραυματίας στο 21ο λεπτό του επαναληπτικού αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς υπέστη θλάση στο δικέφαλο και έτσι θα μείνει εκτός δράσης για τέσσερις περίπου βδομάδες.

Ο αμυντικός του «τριφυλλιού» υπέστη υποτροπή, αφού είχε τραυματιστεί στο ίδιο σημείο στο πρώτο ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Καλαμαριά στο ΟΑΚΑ, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο 0-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Η φιλοσοφία μου... »

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Τάκη Λεμονή δε θα μπορούσε να μην περιέχει και κάποιες σπόντες για τον Τροντ Σόλιντ. Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε πως πρώτος στόχος του είναι να δοκιμάσει με τον Ολυμπιακό ένα άλλο σύστημα. Διαφορετικό από αυτό με το οποίο αγωνίζονταν οι «ερυθρόλευκοι» τον προηγούμενο 1,5 χρόνο. «Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μισό γήπεδο και αυτό ήταν πρόβλημα στην Ευρώπη. Η ομάδα δεχόταν συνεχώς γκολ μετά το 80΄. Αυτό δεν είναι τυχαίο» είπε χαρακτηριστικά ο 47χρονος τεχνικός. Δε μίλησε για μεταγραφές, ούτε για τη συμφωνία του με τους πρωταθλητές, ενώ για την κόντρα με την Ξάνθη είπε πως με το θέμα ασχολείται ο δικηγόρος του. Οσον αφορά το πρωτάθλημα, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της με τους παίκτες που ήδη έχει.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Κώστας Φινοκαλιώτης του Συνδέσμου Αθήνας θα διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής θα σφυρίξουν: Ολυμπιακός - Πανιώνιος (Τσίκινης), ΑΕΚ - ΟΦΗ (Γερμανάκος), Ιωνικός - Παναθηναϊκός (Καρατζάς), Εργοτέλης - Ξάνθη (Παμπορίδης), Αιγάλεω - Καλαμαριά (Ζωγράφος), Ατρόμητος - Λάρισα (Μαζαράκος), Κέρκυρα - Αρης (Σκουφίτσας).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ