ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Να απομακρυνθούν οι δεξαμενές του θανάτου

Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης για τις εγκαταστάσεις της EL PETROL κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου και Ε. Παντελάκη

Να σταματήσει η διαδικασία προέγκρισης για τη λειτουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων της EL PETROL, να απομακρυνθούν όλες οι δεξαμενές καυσίμων που λειτουργούν στην περιοχή και να αποδοθεί ο χώρος στο Δήμο Περάματος. Αυτό ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Ανάπτυξης.

Οπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, η ολιγωρία και η αδράνεια των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ικανοποίηση του αιτήματος του λαού του Περάματος για την απομάκρυνση των «δεξαμενών του θανάτου», παρά τις δεσμεύσεις τους, επιφέρουν νέους κινδύνους για την ασφάλεια της ζωής των κατοίκων, αλλά και νέο χτύπημα στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον.

Η θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας σε αίτημα της EL PETROL για τη λειτουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων σε δεξαμενές κλειστές από το 1997 - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τη ζωή των κατοίκων που ήδη βρίσκεται σε απειλή από τα «καζάνια του θανάτου» των άλλων εταιρειών που παραμένουν σε λειτουργία μέχρι και σήμερα. Αναδεικνύει δε, τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που πάνω από 15 χρόνια υποκύπτοντας στις πιέσεις των επιχειρήσεων, δεν εφαρμόζουν τη μελέτη της «ΑΣΠΡΟΦΩΣ ΑΕ», είτε με την υλοποίηση της δράσης 7.2.1. του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», με τίτλο «Μεταφορά - υπογείωση εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων», είτε με την εναλλακτική πρόταση της μεταφοράς σε αποθήκες περίσσειας αποθηκευτικής δυναμικότητας των εταιρειών ΠΕΤΡΟΛΑ και ΕΛΠΕ.

Θάνατος αγωνιστή

Σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Νικ. Κατσή

Στις 15 Φλεβάρη «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, ο αϊτός των Αγράφων, λεβεντιά ηρωισμού και επαναστατικού μεγαλείου, ο Δημήτριος Κατσής. Η κηδεία του γίνεται, σήμερα Σάββατο, ώρα 1 το μεσημέρι, από το 3ο Νεκροταφείο Νίκαιας.

Γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Κτιμένη Καρδίτσας, μέλος του ΚΚΕ από το 1944. Ελαβε μέρος στην Αντίσταση κατά των γερμανοφασιστών κατακτητών από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Για την αντιστασιακή του δράση, γεύτηκε τους διωγμούς μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Συλλαμβάνεται στις 28.6.1945 από την παρακρατική συμμορία του περιβόητου Βουρλάκη και μεταφέρεται στο διπλανό χωριό Μακρυρράχη (Καΐτσα). Στην πλατεία μπροστά στους συγκεντρωμένους κατοίκους, τον κρέμασαν ανάποδα από τα κλαδιά ενός δέντρου και τον ξυλοκόπησαν ανελέητα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώσπου, κυριολεκτικά, πολτοποίησαν τις σάρκες του. Ο πατέρας του έσφαξε ένα κριάρι και περιτύλιξε το σώμα του στην προβιά για να διατηρηθεί στη ζωή. Στις 20.1.1946, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τμήμα χωροφυλακής περικύκλωσε το σπίτι και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στον αστυνομικό σταθμό Μακρυρράχης. Εκεί τον βασάνισαν απάνθρωπα σε συνθήκες αυστηρής απομόνωσης για 10 ολόκληρα 24ώρα.

Στις 16.7.1946 εντάχθηκε στις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην ομάδα ανταρτών του Νάκου Μπελή. Καθ' όλη τη διάρκεια του Εμφυλίου 1946-'49, πολέμησε 1.154 24ωρα. Ελαβε μέρος σε 137 μάχες. Τραυματίστηκε σοβαρά τέσσερις φορές.

Απόφοιτος της Β' σειράς της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείο (ΣΑΓΑ) του ΔΣΕ. Αναδείχτηκε, διαδοχικά, σε διμοιρίτη, λοχαγό και διοικητή Τάγματος του ΔΣΕ. Παρασημοφορήθηκε με μετάλλιο ανδρείας και με δύο μετάλλια εξαιρετικής σαμποταριστικής δράσης.

Κατά τη διάρκεια της προσφυγιάς στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, πήρε το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού (Ινστιτούτο Τασκένδης). Επαναπατρίστηκε το 1987 με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Ηταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Συγγραφέας των 6 βιβλίων για τον ηρωικό ΔΣΕ με τον τίτλο: Το ημερολόγιο ενός αντάρτη του ΔΣΕ 1946-1949.

Στη μνήμη του μαχητή και αξιωματικού του ΔΣΕ, η σύζυγος, τα παιδιά του και τα αδέρφια του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Συλλυπητήρια

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ με οδύνη και θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του αγωνιστή της ΕΑ, μαχητή και αξιωματικού του ΔΣΕ Δημήτρη Νικ. Κατσή. Το ΚΣ εκφράζει στην οικογένειά του τα βαθιά συλλυπητήριά του και, αντί για στεφάνι, στη μνήμη του, καταθέτει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Περίληψη επιδοθέντος δικογράφου

Ο Δικαστικός Επιμελητής του Πρωτοδικείου Αθηνών Γεώργιος Ιω. Πάπαρης, κάτοικος Αθηνών, μετά από έγγραφη παραγγελία του δικηγόρου Αρίστου Λευκαδίτη, πληρεξουσίου των Αθανασίου Γκίκα του Γεωργίου και Ασημίνας Ζαφειράκη του Γεωργίου σύζ. Αθανασίου Γκίκα, πήγα και επέδωσα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ακριβές αντίγραφο της από 9.2.2005 αγωγής των πρώτων κατά της Αικατερίνης Αργ. Χατζηνικολάου σύζ. Γεωργίου Μακαρώνα, πρώην κατοίκου Αθηνών και ήδη αγνώστου διαμονής, απευθυνόμενης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ζητούν να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή τους ως νόμιμη και βάσιμη, να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να τους καταβάλουν σε ολόκληρο έκαστος, για τους στο ιστορικό της αγωγής αναφερομένους λόγους και στον καθένα σε ολόκληρο, άλλως διαιρετά και κατά το ήμισυ στον καθένα από αυτούς: 1) το ποσό του δανείου των (51.357,30 ευρώ ή δρχ. 17.500.000), 2) το ποσό των ήδη γεννηθέντων νομίμων συμβατικών των (7.336,76 ευρώ ή 2.500.000 δρχ.) από την ημέρα καταβολής του συμφωνηθέντος ποσού του δανείου (11-10-1999) μέχρι τη συμφωνηθείσα παράταση του δανείου ως στην αγωγή αναφέρεται, προσέτι και 3) το ποσό των τόκων υπερημερίας από την επομένη της λήξης κάθε τμηματικής καταβολής του δανείου και της τμηματικής καταβολής των γεννηθέντων νομίμων συμβατικών τόκων, δηλαδή των (29.347,03 ευρώ ή 10.000.000 δρχ.) συνολικά εκάστης δόσης, ήτοι από την 1-11-2001 και από την 1-7-2002 αντίστοιχα, αλλιώς από την επομένη ημέρα επίδοσης της αγωγής τους και μέχρι την εξόφληση, ακόμη όλως επικουρικότερα να υποχρεωθούν ο καθένας των εναγομένων σε ολόκληρο να τους καταβάλουν το άνω ποσό του δανείου των (51.357,30 ευρώ ή δρχ. 17.500.000) με τον νόμιμο συμβατικό τόκο και τους τόκους υπερημερίας, κατά τις διατάξεις του αδικαιολογήτου πλουτισμού, να απαγγελθεί και απειληθεί κατά του Πέτρου Ασημομύτη του Ελευθερίου, β' των εναγομένων, προσωπική κράτηση διάρκειας (8) μηνών, ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί, λόγω των εις βάρος τους αδικοπραξιών, να κηρυχτεί προσωρινά εκτελεστή η εκδοθησομένη απόφαση και να καταδικαστούν οι εναγόμενοι στη δικαστική τους δαπάνη και την αμοιβή του πληρεξουσίου τους δικηγόρου μετά της κάτω από αυτήν και με αριθμό 20353/2005 και 1063/2005 έκθεσης κατάθεσης δικογράφου της οικείας γραμματέως και δεύτερης όμοιας του γραμματέα του πινακίου, με την οποία πήρε αριθμό πινακίου Η3/17 και με την οποία ορίστηκε δικάσιμος αυτής αρχικά η 8-6-2006, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00 π.μ., στο κτίριο 6 και αίθουσα 4 του καταστήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, και μετ' αναβολήν η 7-6-2007, ημέρα Πέμπτη και ώρα συνήθη των δικαστηρίων, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, καλούμενην να παραστεί κατά τη συζήτηση αυτής, όταν και όπου παραπάνω και στην πράξη του Δικαστηρίου ορίζεται. Ο Δικαστικός Επιμελητής Γεώργιος Ιω. Πάπαρης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΙΔΟΘΕΝΤΟΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ

Με την 9216/2007 έκθεση επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Πρωτοδικών Μυτιλήνης Ξενοφώντα Καλογήρου, κατόπιν γραπτής παραγγελίας του δικηγόρου Μυτιλήνης Μιχαήλ Τσιριγώτη, πληρεξουσίου του Αντωνίου Σπήλιου του Ιωάννη, κατοίκου Πλαγιάς Πλωμαρίου, επιδόθηκε στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης για τους καθ' ους 1.-Γεώργιο Μασχόβη του Δημητρίου. 2.-Μυρσίνη Μοσχόβη του Δημητρίου, 3.-Παναγιώτη Μοσχόβη του Δημητρίου, και 4.-Μαριάννα Σβάνσον το γένος Ευστρατίου Μαμάκου αγνώστου διαμονής, ακριβές αντίγραφο της από 30-11-2006 ΑΓΩΓΗΣ του πρώτου κατά αυτών, που απευθύνεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, έχει αριθμό κατάθεσης 18/ΤΜ/29-1-2007 της Γραμματείας του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, με αίτημα την αναγνώριση της κυριότητας ενός ελαιοκτήματος κειμένου στην τοποθεσία «Θρημπερή» Τρίγωνα Πλωμαρίου, εκτάσεως 8 στρεμμάτων, περιέχοντος περί τα 200 ελαιόδεντρα και 30 οπωροφόρα δένδρα, συνορευομένου γύρω με όμοια ιδιοκτησιών Ασπασίας Χριστοδουλέλλη, κληρ. Βαλαβάνη, Μαρίας Στέργου και κληρ. Καρβούνη, προς γνώση αυτών και για τις νόμιμες συνέπειες, καλούμενους να παρασταθούν κατά τη συζήτηση της αγωγής που θα γίνει ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης στις 12 Οκτωβρίου 2007, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00 π.μ., με αριθμό πινακίου 26.-

Μυτιλήνη 16 Φεβρουαρίου 2007

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΑΣΤ. & ΔΗΜ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Αρ. Πρωτ. 4006+3136

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνουμε ότι ο Μοχάμετ Ρόντι Οδυσσέας του Μεχέμεντ και της Χανέμ, μόνιμος κάτοικος Αθηνών, που γεννήθηκε στο Ζάχο του Ιράκ το έτος 1965 και είναι γραμμένος στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής έτους 1965 με α/α - 392 - με αίτησή του ζήτησε την αλλαγή του επωνύμου και του κυρίου ονόματός του από «Μοχάμετ Ρόντι-Οδυσσέας» σε «Καψής Οδυσσέας».

Υστερα από τα ανωτέρω καλούμε κάθε έναν που δε συμφωνεί με αυτή την αλλαγή, να στείλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από τη δημοσίευση στη Δ/νση Αστικών Υποθέσεων του Κεντρικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, Λ. Κηφισίας 125-127, Τ.Κ. 115.24 Αθήνα.

Αθήνα, 31.1.2007

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

Κων/να Βαληράκη

Εξελίξεις στην υπόθεση Βαρθολομαίου

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία που διέρρευσαν από την ιατροδικαστική υπηρεσία, από την ιστολογική εξέταση της καρδιάς του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου προκύπτει ότι το θύμα έπασχε από στένωση στεφανιαίων αρτηριών, κάτι που ενδεχομένως έπαιξε ρόλο στο θάνατό του. Η αρμόδια ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ζήτησε το απόσπασμα της ιστολογικής εξέτασης προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά. Με βάση τα παραπάνω, ίσως τροποποιηθεί η κατηγορία που έχει ασκηθεί εναντίον του ήδη προφυλακισμένου Δημήτρη Βρακατσέλη. Ο υπουργός Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδης, απέστειλε χτες επιστολή προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, τονίζοντας πως τόσο οι υπηρεσίες του ΙΚΑ όσο και του υπουργείου είναι στη διάθεσή του.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Αύριο Κυριακή 18.2.2007:

-- O Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Αρτέμιδας πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Ναυταθλητικού Ομίλου Λούτσας (λιμάνι). Θα ακολουθήσει κόψιμο της πίτας μαζί με την ΠΕΑΕΑ Αρτέμιδας.

-- Η ΠΕΚΑΜ (Μακρονησιώτες) διοργανώνει συνεστίαση και καλεί τα μέλη και τους φίλους της, ώρα 12 μ., στην ταβέρνα «ΑΣΤΡΑ» του Δήμου Βύρωνα (δίπλα στο θέατρο Βράχων). Τηλέφωνα ΠΕΚΑΜ: 2103247820 και ταβέρνας: 2107665700. (Για τη μετακίνηση: Λεωφορείο 732, από Αγιο Φανούριο Ζωοδόχου Πηγής (τέρμα) και Τρόλεϊ Νο 11(τέρμα).

  • Ο Σύνδεσμος Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ, την Παρασκευή 23.2.2007, τιμώντας την 64η επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ, θα καταθέσει στεφάνια: Ωρα 11 π.μ. στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και, ακολούθως, στη γωνία Πανεπιστημίου και Ομήρου (στο μέρος που σκοτώθηκαν οι ΕΠΟΝίτισσες Π. Σταθοπούλου και Κ. Λίλη και ο ΕΠΟΝίτης Θ. Χατζηθωμάς) και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα ΕΠΟΝιτών φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

ΔΙΚΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»: Ανθρωπο - κλειδί στην οργάνωση «17Ν» χαρακτήρισε τον Δημήτρη Κουφοντίνα στην αγόρευσή του ο αναπληρωτής εισαγγελέας Γ. Βλάσσης, ενώ για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο είπε ότι ήταν ο πνευματικός ηγέτης, καθοδηγητής της οργάνωσης. Νωρίτερα είχε ολοκληρώσει την αγόρευσή της η τακτική εισαγγελέας της έδρας, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία ζήτησε, μεταξύ άλλων, την απαλλαγή της Αγγελικής Σωτηροπούλου από τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απλής συνέργειας στη δολοφονία του Στίβεν Σόντερς και στην έκρηξη στον Πειραιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ