ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τώρα κάνει τον ... «εξαπατημένο σύζυγο» της CIA

Αγνοια δήλωσε, διά στόματος Ν. Αθανασάκη, για την αερομεταφορά απαχθέντων από τη CIA μέσω ελληνικών αεροδρομίων και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ

Οι «Υποπτες Τοποθεσίες» που καταγράφονται στο «ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αριθ. 8» του Ευρωκοινοβουλίου, που αποκάλυψε ο «Ρ» (στο Αφγανιστάν, την Ιορδανία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αίγυπτο και το Ιράκ) από και προς τις οποίες πέταξαν τα αεροσκάφη της CIA κάνοντας χρήση των ελληνικών αεροδρομίων.Η αλήθεια είναι πολύ απλή: Η συνεργασία της Ελλάδας με τη CIA σ' αυτό το απάνθρωπο έγκλημα ξεκινά από την 1/12/2001 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και φτάνει τουλάχιστον μέχρι την 1/12/2005 (επί κυβέρνησης ΝΔ)...
Οι «Υποπτες Τοποθεσίες» που καταγράφονται στο «ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αριθ. 8» του Ευρωκοινοβουλίου, που αποκάλυψε ο «Ρ» (στο Αφγανιστάν, την Ιορδανία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αίγυπτο και το Ιράκ) από και προς τις οποίες πέταξαν τα αεροσκάφη της CIA κάνοντας χρήση των ελληνικών αεροδρομίων.Η αλήθεια είναι πολύ απλή: Η συνεργασία της Ελλάδας με τη CIA σ' αυτό το απάνθρωπο έγκλημα ξεκινά από την 1/12/2001 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και φτάνει τουλάχιστον μέχρι την 1/12/2005 (επί κυβέρνησης ΝΔ)...
Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ως κυβέρνηση ήταν μπλεγμένο από την πρώτη στιγμή στο μέγιστο σκάνδαλο της μεταφοράς απαχθέντων από τη CIA στα μυστικά Γκουαντανάμο που διατηρούν οι ΗΠΑ ανά τον κόσμο (όπως αποκάλυψε στις 28/02/2007 ο «Ρ» δημοσιεύοντας επίσημη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και που μετέτρεψε τα αεροδρόμια και τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας σε «διαμετακομιστικό» σταθμό της CIA, χτες σ' ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, διά στόματος του γραμματέα του Ν. Αθανασάκη ισχυρίστηκε ότι την αμερικανόδουλη αυτή πολιτική του δεν τη ...γνώριζε!!

Ξεπερνώντας κάθε όριο υποκρισίας και υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε από τον «Ρ», ποιος έδωσε την «πολιτική άδεια για να περάσουν εφτά τουλάχιστον πτήσεις της CIA απ' την Ελλάδα που μετέφεραν απαχθέντες», την περίοδο 2001 - 2004 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε: «Κανείς δεν έδωσε καμιά πολιτική άδεια ούτε ήταν σε γνώση της κυβέρνησης οι συγκεκριμένες 7 που αναφέρετε - 2 είχα στο μυαλό μου - διελεύσεις σε σχέση με το πόσες συνολικά αναφέρονται για τη χώρα, είναι 60 περίπου»...

Τα αεροπλάνα της CIA, λοιπόν, είχαν κάνει «σουρωτήρι» τον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά ποτέ δεν εντοπίστηκαν(!). Προσγειώνονταν και απογειώνονταν από τα ελληνικά αεροδρόμια χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και κανείς δεν ...ειδοποίησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ(!).

Ολα αυτά το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δεν τα γνώριζε και σύμφωνα με τον Ν. Αθανασάκη από τη θέση πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πληροφορήθηκε πρόσφατα από «την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερεύνησε το θέμα»... Πώς όμως ο κ.Αθανασάκης γνώρισε τις τουλάχιστον 2 πτήσεις επί των ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως ομολόγησε (ή του ξέφυγε;)...

Βάσει των επίσημων εγγράφων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποκάλυψε ο «Ρ», από τα οποία ...πληροφορήθηκε και το ΠΑΣΟΚ για τη δράση της CIA:

  • Η χρήση των ελληνικών αεροδρομίων από τη CIA ξεκινά από την 1/12/2001 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και φτάνει μέχρι τουλάχιστον το 2005 (επί κυβέρνησης της ΝΔ).
  • Από τις 64 συνολικά πτήσεις των αεροσκαφών της CIA στην Ελλάδα (που στάθμευσαν σε 8 ελληνικά αεροδρόμια), έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία των 23 πτήσεων, εκ των οποίων οι 7 έγιναν επί ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιπες επί ΝΔ.
  • Ανάμεσα στα 19 διαφορετικά αεροσκάφη της CIA που πετούσαν στην Ελλάδα ήταν και το επονομαζόμενο «Γκουαντάναμο Εξπρές» (!), που αποδεδειγμένα μετέφερε κρατούμενους - απαχθέντες στο αμερικανικό κολαστήριο και το οποίο πέρασε από την Ελλάδα εφτά (7) τουλάχιστον φορές, πραγματοποιώντας μάλιστα στις 29/9/2002 (επί ΠΑΣΟΚ) την πτήση «Καμπούλ - Αθήνα»...

Αυτά είναι τα αδιάψευστα στοιχεία που φανερώνουν την εμπλοκή τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ στις απαγωγές της CIA. Απέναντι σε αυτήν την αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ, όπως συνηθίζει, αντέταξε το φαρισαϊσμό και την υποκρισία. Μάλιστα, ο Ν. Αθανασάκης, αφού πρώτα εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ σαν τον ...«εξαπατημένο σύζυγο» της CIA, έφτασε στο σημείο να εγκαλέσει την κυβέρνηση της ΝΔ, λες και η ΝΔ έκανε κάτι περισσότερο από το να συνεχίσει το έργο του «σταθμάρχη» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ. Ετσι, ο κ. Αθανασάκης απηύθυνε την ερώτηση γιατί η ΝΔ δεν «ερεύνησε για να έχει απαντήσεις στο τι πραγματικά συνέβη, την ώρα που έγινε γνωστό το θέμα των διελεύσεων και των λίγων της δικής μας περιόδου και των πολλών της μετέπειτα, της περιόδου της Νέας Δημοκρατίας»...

Ο Ν. Αθανασάκης, μάλιστα μας ...πληροφόρησε ότι η ΝΔ «δεν έκανε τίποτα» και ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να την «ελέγχει».

Το «πινγκ - πονγκ» της υποκρισίας ανάμεσα στους δικομματικούς «αεροσυνοδούς» της CIA είναι φανερό ότι περισσεύει. Εξάλλου, τα δυο κόμματα, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες, έφτασαν στο σημείο να υπερψηφίσουν μέσω των ευρωβουλευτών τους την πρόσφατη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, όπου υποτίθεται ότι ασκείται κριτική στην τακτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες συνεργάστηκαν με τη CIA στις απαγωγές και μεταγωγές ανθρώπων. Μια κίνηση που επικαλέστηκε και ο Ν. Αθανασάκης, υποστηρίζοντας ότι ο ευρωβουλευτής «του ΠΑΣΟΚ κ. Λαμπρινίδης είχε ενεργό συμμετοχή στην έρευνα για να μάθουμε τι έχει συμβεί στο επίπεδο των διελεύσεων».

Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ, για τρία χρόνια, λειτουργούσε στο εσωτερικό της χώρας σαν συνεργάτης της CIA, αλλά στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει αυταπάτες για τη συνειδητή ιμπεριαλιστική στάση του όσο και για το ρόλο της ΕΕ, εμφανίζεται να καταδικάζει τις ΗΠΑ για τις πρακτικές των απαγωγών! Τις οποίες διευκόλυνε, χωρίς να το γνωρίζει...

Εκδήλωση για το νέο αμυντικό δόγμα

Η Επιτροπή Ειρήνης Αχαρνών - Κάτω Πατησίων, διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110), εκδήλωση με θέμα «Το νέο αμυντικό δόγμα - Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και καταστολή». Ομιλητές θα είναι ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., εκπρόσωπος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, που θα παρουσιάσει το θέμα «Αλλαγή του αμυντικού δόγματος», ο Δημήτρης Καλτσώνης, λέκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, με θέμα «Στρατός και εσωτερική ασφάλεια» και ο Γιώργος Παναγής, εκπρόσωπος της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ με θέμα «Ενοπλες Δυνάμεις και δικαιώματα των στρατευμένων».

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στις 11 Μάρτη η 17η Ειρηνοδρομία

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς (ΕΕΔΥΕ) και μαζικοί φορείς της πόλης υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας διοργανώνουν την 17η Ειρηνοδρομία - Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «ΜΙΜΗΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ» την Κυριακή, 11 Μάρτη, στις 10 π.μ., στο Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές θα είναι σε δρόμους της Νίκαιας, με αφετηρία και τερματισμό το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μάνδρα του Μπλόκου) - Ηλιουπόλεως και Κιλικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ.: 210. 4278.256 (πρωί), τηλ. και φαξ: 210.4252.027, email: eedyeKokkinias@yahoo.gr.

Συνέλευση της Επιτροπής Ειρήνης Αλίμου

Την εκλογοαπολογιστική της συνέλευση πραγματοποιεί η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου, τη Δευτέρα 12 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Δωδεκανήσου 57). Η συνέλευση γίνεται μπροστά στη 13η Συνδιάσκεψη της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απρίλη στην Αθήνα. Η συνδιάσκεψη της ΠΕΔΥΕ πραγματοποιείται ενόψει του 15ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ στις 21 - 22 Απρίλη.

Νέο κόμμα

Την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» στις προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε, χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρός του, Στ. Παπαθεμελής. Συνέδριο θα διεξαγάγουν το Μάη, ενώ δημοσιοποιήθηκε η σύνθεση της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας. Μετέχουν οι: Στ. Παπαθεμελής, Μ. Μεγαλοκονόμος, Μ. Δελιβάνη, Ν. Ουζούνογλου, Η. Μπαστέας, Μ. Μελετόπουλος, Φ. Πλατανίδης, Γ. Σπανός, Γ. Παπαδόπουλος, Β. Τσέκος και Α. Αρβανιτάκης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του κόμματος είπε: «Ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι δίπλα μας κι όταν έρθει η ώρα της ανακοίνωσης των συνδυασμών θα τους δείτε να κοσμούν τα ψηφοδέλτιά μας». Δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ονόματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, είπε ότι ναι μεν ο δικομματισμός έχει κουράσει, αλλά είναι δύσκολο να τελειώνει από τώρα.

Συνεστίαση της ΕΔΥΕΘ

Την ετήσια συνεστίασή της διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 11 Μάρτη στις 12.30 μ.μ. στο κέντρο «ΕΛΑΤΑ» στο δρόμο από Πανόραμα προς Αγιο Βασίλειο, μετά από τη διασταύρωση για Χορτιάτη.

Προσκλήσεις υπάρχουν στα γραφεία της ΕΔΥΕΘ και στις Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης.

Περιοδείες ΚΚΕ
  • Περιοδεία στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στις ελλείψεις προσωπικού, πραγματοποιεί σήμερα στις 9 π.μ. ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης.
  • Τα Πρακτορεία Διανομής Αθηναϊκού Τύπου θα επισκεφτεί αύριο Παρασκευή στις 11 π.μ. ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ