ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Σήμερα διαδηλώνουμε σε κάθε πόλη

Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης το συλλαλητήριο της Αθήνας. Στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στις 6.30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά αντίστοιχα

Σήμερα διαδηλώνουμε. Σε όλη τη χώρα, με τα ταξικά μας συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Με τους εργάτες και τις εργάτριες που παλεύουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Που διεκδικούν ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς. Που παλεύουν για Υγεία και Παιδεία στην υπηρεσία του λαού. Κάθε εργαζόμενος, μετανάστης, άνεργος, κάθε νέος και νέα, κάθε κομμουνιστής και φίλος του Κόμματος έχει καθήκον να δώσει το «παρών» στα σημερινά συλλαλητήρια.

Είναι ο τόπος συνάντησης για όλους εκείνους που βλέπουν εχθρό δικό τους και των παιδιών τους την πολιτική του ΣΕΒ και των κομμάτων του. Που συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα να μετατρέψουν σε συλλογική, ταξική δράση την οργή και την αγανάκτηση για την πολιτική της λιτότητας, της ακρίβειας, της καθήλωσης των μισθών, της αφαίρεσης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της υπονόμευσης των Συλλογικών Συμβάσεων.

Σήμερα, από δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα στέλνουμε μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης. Εκφράζουμε την αγωνιστική μας θέληση να προχωρήσουμε πιο οργανωμένα στην απεργία στις 29 του Μάρτη και στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Να στριμώξουμε την εργοδοσία και τους καλοθελητές της. Να αποκαλύψουμε κάθε πλευρά της αντιλαϊκής, βαθιά ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης. Την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, χωρίς να διαφωνεί στο ελάχιστο με τη στρατηγική της ΝΔ, δημαγωγεί για να υφαρπάξει την ψήφο των εργαζομένων, να χειραγωγήσει και να υποτάξει το κίνημα στις εκλογικές του σκοπιμότητες.

Ολοι τους χειροκρότησαν τη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για 0,77 ευρώ «αύξηση» στους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι συνένοχοι και υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους για την ένταση της αντεργατικής επίθεσης. Γι' αυτό, κάθε αναμονή, κάθε αυταπάτη που καθηλώνει εργατικές δυνάμεις στο σπίτι πληρώνεται ακριβά. Το κεφάλαιο και τα κόμματά του δεν κρύβουν λόγια. Δεν κάνουν βήμα πίσω από τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Προωθούν την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων, γενικευμένες ανατροπές στις συλλογικές συμβάσεις και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Απέναντι σ' αυτή την επίθεση, η απάντηση στους δρόμους με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ αναδεικνύεται σε μονόδρομο για κάθε εργατοϋπάλληλο που αντιλαμβάνεται ότι το πραγματικό του συμφέρον βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Στην όχθη της ταξικής αντεπίθεσης, για την οργάνωση της οποίας παλεύει το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα που δρουν μέσα από τις γραμμές του. Σήμερα βγαίνουμε μαζικά στους δρόμους. Και από αύριο, πιο αποφασιστικά, όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 29 του Μάρτη. Καθολικά στο αγώνα, όλοι με το ΠΑΜΕ!

Τα συλλαλητήρια

Συλλαλητήρια θα γίνουν σήμερα στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα, 6 μ.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα, 7 μ.μ., πλατεία Γεωργίου

Πύργος, 6.30 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ

Ζάκυνθος, 8.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Βόλος, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Τρίκαλα, 7 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

Καρδίτσα, 6.30 μ.μ., Νέα Αγορά

Αμφισσα, 7 μ.μ., πλατεία Λαού

Αλιβέρι, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Χαλκίδα, 6.30 μ.μ., φανάρια Νεάπολης

Ελευσίνα, 6.30 μ.μ., πλατεία Ηρώων

Λαύριο, 6 μ.μ., πλατεία Μεταλλωρύχων

Μενίδι, 6 μ.μ., Δημαρχείο

Ανω Λιόσια, 7 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου

Μέγαρα, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Γιάννενα, 6.30 μ.μ., Δημαρχείο

Αρτα, 6.30 μ.μ., πλατεία Κιλκίς

Αγρίνιο, 7 μ.μ., πλατεία Δημοκρατίας

Λευκάδα, 7 μ.μ., Αγιος Μηνάς

Πρέβεζα, 7 μ.μ., Θεοφάνειο

Κέρκυρα, 7 μ.μ., πλατεία Σαρόκο

Ηράκλειο, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Ρέθυμνο, 7 μ.μ., Δημαρχείο

Χανιά, 7.30 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Λασίθι, 6 μ.μ., πλατεία Αγίου Νικολάου

Χίος, 6.30 μ.μ., είσοδος Απλωταριάς

Λέσβος, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Λήμνος, 6 μ.μ., λιμάνι της Μύρινας

Ρόδος, 6 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Εύδηλος, 7 μ.μ., πλατεία Ευδήλου

Δράμα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καβάλα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κομοτηνή, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., Δημαρχείο

Κοζάνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Γρεβενά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πτολεμαΐδα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κατερίνη, 7 μ.μ., Πλάτανος

Βέροια, 6.30 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου

Σέρρες, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κιλκίς, 6 μ.μ., πλατεία Ειρήνης

Γιαννιτσά, 6 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Νάουσα, 10 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Καλαμάτα, 6.30 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Διεκδικούμε:
  • Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ και σύνταξη 1.050 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα.
  • Αφορολόγητο όριο για τον άγαμο 15.000 ευρώ, 30.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις πρωινές ώρες - μείωση της τιμής τις επόμενες ώρες - κατάργηση των διοδίων.
  • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση.
  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 αντίστοιχα για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και της συμμετοχής στα φάρμακα. Κρατικοί - δωρεάν παιδικοί σταθμοί.
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ενιαίο, 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο. Δημόσια - Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το λύκειο. Δωρεάν στέγαση - σίτιση για τους φοιτητές. ΟΧΙ στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και στο νόμο - πλαίσιο.
  • Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι μεθοδευμένες διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΕΠ.
Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Πλατεία Κάνιγγος: Τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Πλατεία Ομόνοιας: Τα σωματεία των ΟΤΑ, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι των συνοικιών.

Και οι δυο προσυγκεντρώσεις είναι στις 5.30 μ.μ.

Οι εξορμήσεις στους τόπους δουλιάς συνεχίζονται μέχρι την τελευταία ώρα. Στην Αθήνα, σήμερα το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις θα βρεθούν στις επιχειρήσεις «ΔΕΛΤΑ SINGULAR», «ΠΛΑΙΣΙΟ» (Μεταμόρφωση), στα ξενοδοχεία της Ομόνοιας και στην πιάτσα των οικοδόμων, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Φοβούνται και το δείχνουν

Παραμονή των σημερινών εργατικών συλλαλητηρίων για τις κλαδικές συμβάσεις, η εργοδοσία των επιχειρήσεων ΒΙΚΟΣ στα Γιάννενα απαγόρεψε χτες περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΜΕ. Στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών έσπευσε μάλιστα να απαντήσει με φαιδρά επιχειρήματα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Σεπετάς. Πρόκειται για το εργοστάσιο απ' όπου απολύθηκε πρόσφατα ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και γραμματέας του Σωματείου Μετάλλου Θανάσης Μαχτσίρας και μόνο κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων η εργοδοσία αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση. Οπως φαίνεται όμως, επανήλθε δριμύτερη, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, να οργανώσουν την πάλη τους για την απόκρουση της επίθεσης, στα πλαίσια της οποίας η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλει συνδικαλιστικό άβατο στην επιχείρηση. Και η καλύτερη αρχή είναι η συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ