ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Ξάστερη απάντηση στο καρτέλ του γάλακτος

Συγκέντρωση αύριο, στις 7 το απόγευμα, έξω απ' τη ΔΕΛΤΑ, στο Βοτανικό

Ξάστερη απάντηση στις αντεργατικές μεθοδεύσεις των γαλακτοβιομήχανων, που κερδίζουν εκατομμύρια απ' την ακρίβεια που μαστίζει την εργατική οικογένεια και τώρα επιδιώκουν με τη συνεργασία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων να «χτυπήσουν» την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου, δίνει το ΠΑΜΕ, με τη συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ, στο Βοτανικό.

Με την κινητοποίηση, οι ταξικές δυνάμεις θέλουν να καταδικάζουν τις «παρεμβάσεις του ΣΕΒ και προσωπικά του προέδρου των βιομηχάνων και της «ΔΕΛΤΑ» Δασκαλόπουλου, στην επίθεση σε βάρος της ταξικής Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, την οποία με δικαστικές μεθοδεύσεις η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσπάθησε να αποκλείσει από το συνέδριο», ενώ καταδεικνύεται και η ευθύνη του καρτέλ του γάλακτος, και συνολικά των βιομηχάνων, στην καθήλωση και καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος για τα λαϊκά στρώματα.

«Ο Δασκαλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ μετά από πρόσκληση της πλειοψηφίας (!), προσπαθεί να μας πει ότι θα επικρατεί ο νόμος του ΣΕΒ. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο ίδιος δεν επιτρέπει το συνδικαλισμό στο χώρο εργασίας» επισημαίνει στον «Ρ» η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου στη συγκέντρωση. «Ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, δηλώνουμε πως η εργατική τάξη είναι αυτή που μπορεί και πρέπει να επιβάλει τους δικούς της όρους. Παράλληλα, δηλώνουμε ότι ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βρισκόμαστε και παλεύουμε σε ανοιχτή σύγκρουση με την εργοδοσία», συμπληρώνει.

«Η στάση του πρώτου στελέχους του ΣΕΒ δείχνει γενικά τι επιδιώκει η εργοδοσία και άρα την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να αντιδράσουμε. Δεν είναι ζήτημα μόνο των εργαζομένων στη ΔΕΛΤΑ ή το συγκεκριμένο κλάδο, μας αφορά όλους», σημειώνει η Γεωργία Φλούδα, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, για την ανάγκη να είναι μαζική η αυριανή συγκέντρωση. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Μια βδομάδα πριν τον κορυφαίο σταθμό

Εξορμήσεις, συσκέψεις και συνελεύσεις στην ημερήσια διάταξη των ταξικών συνδικάτων, καθώς εντείνεται η μάχη των κλαδικών συμβάσεων

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία και τη συγκέντρωση της Αθήνας
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για την απεργία και τη συγκέντρωση της Αθήνας
Μια βδομάδα απομένει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 29 του Μάρτη, και την απεργία που έχουν κηρύξει τα ταξικά συνδικάτα με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις. Ξέροντας καλά ότι οι μέρες που έρχονται είναι κρίσιμες για την επιτυχία των κινητοποιήσεων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα εντείνουν τους ρυθμούς των εξορμήσεων και των συσκέψεων, σε μια προσπάθεια όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι να πάρουν στο χέρι τους το κάλεσμα στην απεργία και τις συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στο πλαίσιο των καθημερινών εξορμήσεων, σήμερα, ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ακόμα, ο Μπάμπης Τεννές, επίσης μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, θα επισκεφτεί τους εργαζόμενους στη χωματερή των Ανω Λιοσίων.

Πυρετωδώς δουλεύουν οι ταξικές δυνάμεις και στον Πειραιά. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Λουδοβίκου του Ηλεκτρικού Σταθμού. Χτες, συνδικαλιστές της Γραμματείας του ΠΑΜΕ «όργωσαν» τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο του Πειραιά, ενώ σήμερα το πρωί αντιπροσωπείες από την Ενωση Λογιστών και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά - και οι δύο εργατικές οργανώσεις έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία - θα περιοδεύσουν στις επιχειρήσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου Σχιστού.

Στο πλαίσιο της απεργιακής προετοιμασίας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Επιχειρήσεων Πειραιά απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση του σωματείου, τη Δευτέρα 26 Μάρτη στις 6.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (6ος όροφος).

Για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, προετοιμάζονται και οι ταξικές δυνάμεις στην περιοχή, με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας - η διοίκησή του ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργία - καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν καθολικά και δυναμικά στην απεργία και στη συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΕΚ
Ο ατομικισμός και η μοιρολατρία δεν είναι διέξοδος

Κοινή δράση για την οργάνωση της νεολαίας και τη συμπόρευση με το ταξικό κίνημα

«Μόρφωση - δουλιά με δικαιώματα για όλους»!Σπουδαστές των ΙΕΚ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στις 13/12/2006
«Μόρφωση - δουλιά με δικαιώματα για όλους»!Σπουδαστές των ΙΕΚ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στις 13/12/2006
Μόνο μέσα από την οργανωμένη συλλογική δράση μπορούν οι νέοι να αποκρούσουν τη σφοδρή αντεργατική επίθεση που «σαρώνει» τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τα όνειρα που έχουν για τη ζωή. Αυτό αναδεικνύει η κοινή δράση των ταξικών συνδικάτων Μετάλλου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Λογιστών, Ιδιωτικών Κλινικών και Ηλεκτροτεχνιτών με το Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) και το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ), που αυτή την περίοδο πραγματοποιούν ένα πλατύ άνοιγμα σε χώρους κατάρτισης.

Ηδη, οι Σύλλογοι Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και Ιδιωτικών Σχολών έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 29 του Μάρτη. Μπροστά στη μάχη της απεργίας και αναπτύσσοντας πολύμορφες πρωτοβουλίες, ΣΥΣΔΙΕΚ, ΣΥΣΠΙΣ και συνδικάτα καλούν σε σύσκεψη, τη Σάββατο 24 Μάρτη, για την ανταλλαγή πείρας και το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης, με σύνθημα «Μαθαίνουμε τα δικαιώματά μας - Το εργασιακό μέλλον των σπουδαστών των ΙΕΚ». Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σωματείο Επισιτισμού Αθήνας (Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος).

«Από τη μία... σπουδαστής με γνώσεις που έχουν ημερομηνία λήξης και μελλοντικός εργαζόμενος χωρίς δικαιώματα... Από την άλλη... μαζικός - συλλογικός αγώνας με τα σωματεία σου, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας με βάση τις ανάγκες μας», εξηγεί το φυλλάδιο που ήδη διακινείται σε ΙΕΚ και σχολές κατάρτισης, προβάλλοντας τους δύο δρόμους που ανοίγονται μπροστά στους σπουδαστές: Από τη μια ο δρόμος της υποταγής στις αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις του κεφαλαίου. Κι από την άλλη, ο δρόμος της αντίστασης και της αντεπίθεσης μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στην προκήρυξη παρουσιάζεται με το πραγματικό της όνομα η αλήθεια που βιώνουν οι σπουδαστές: Απασχόληση σε εργασίες άλλες από την ειδικότητά τους, προπαγάνδα υπέρ της ατομικής διαπραγμάτευσης, συκοφάντηση της συλλογικής δράσης, περιεχόμενο σπουδών με περιορισμένο ορίζοντα γνώσεων. Αλλά και κανονικό δουλεμπόριο, αφού «στο χώρο μας, είναι ευδιάκριτος ο ρόλος αρκετών σχολών που σε ρόλο δουλεμπόρου προωθούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις ή συνεργάζονται με επιχειρησιακούς ομίλους στα πλαίσια της ΕΕ, χωρίς να εξασφαλίζονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, τα ταξικά συνδικάτα και οι σύλλογοι των σπουδαστών σημειώνουν: Ο ατομικισμός δεν είναι διέξοδος. Η μοιρολατρία ευνοεί όσους πλουτίζουν απ' την εκμετάλλευση. Μόνη αληθινή λύση, η αντίσταση μέσα απ' τα συνδικάτα. Ελα σε επαφή με το σωματείο σου. Οι εξορμήσεις συνεχίζονται σήμερα σε ΣΒΙΕ, ΑΚΜΗ, ΙΕΚ Χαλανδρίου και ΙΕΚ Μοσχάτου, αύριο σε ΑΚΜΗ, ΟΜΗΡΟ και μεθαύριο στην ΑΚΜΗ.

Σήμερα η συνέλευση στο Μέταλλο

Την ετήσια τακτική Γενική του Συνέλευση πραγματοποιεί το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

ΠΑΜΕ
Καραβάνι αλληλεγγύης στο Λίβανο

Η διεθνής αλληλεγγύη είναι δύναμη και όπλο στα χέρια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Γι' αυτό και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί νέους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που δεν έχουν ζήσει τέτοιες εμπειρίες και έχουν τη διάθεση, να συμμετέχουν στο Καραβάνι Αλληλεγγύης που οργανώνει στο Λίβανο, στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις δολοφονικές επιθέσεις των Ισραηλινών. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 210.3833.786.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ