Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Ξάστερη απάντηση στο καρτέλ του γάλακτος

Συγκέντρωση αύριο, στις 7 το απόγευμα, έξω απ' τη ΔΕΛΤΑ, στο Βοτανικό

Ξάστερη απάντηση στις αντεργατικές μεθοδεύσεις των γαλακτοβιομήχανων, που κερδίζουν εκατομμύρια απ' την ακρίβεια που μαστίζει την εργατική οικογένεια και τώρα επιδιώκουν με τη συνεργασία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων να «χτυπήσουν» την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου, δίνει το ΠΑΜΕ, με τη συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ, στο Βοτανικό.

Με την κινητοποίηση, οι ταξικές δυνάμεις θέλουν να καταδικάζουν τις «παρεμβάσεις του ΣΕΒ και προσωπικά του προέδρου των βιομηχάνων και της «ΔΕΛΤΑ» Δασκαλόπουλου, στην επίθεση σε βάρος της ταξικής Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, την οποία με δικαστικές μεθοδεύσεις η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσπάθησε να αποκλείσει από το συνέδριο», ενώ καταδεικνύεται και η ευθύνη του καρτέλ του γάλακτος, και συνολικά των βιομηχάνων, στην καθήλωση και καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος για τα λαϊκά στρώματα.

«Ο Δασκαλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ μετά από πρόσκληση της πλειοψηφίας (!), προσπαθεί να μας πει ότι θα επικρατεί ο νόμος του ΣΕΒ. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο ίδιος δεν επιτρέπει το συνδικαλισμό στο χώρο εργασίας» επισημαίνει στον «Ρ» η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου στη συγκέντρωση. «Ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, δηλώνουμε πως η εργατική τάξη είναι αυτή που μπορεί και πρέπει να επιβάλει τους δικούς της όρους. Παράλληλα, δηλώνουμε ότι ως ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βρισκόμαστε και παλεύουμε σε ανοιχτή σύγκρουση με την εργοδοσία», συμπληρώνει.

«Η στάση του πρώτου στελέχους του ΣΕΒ δείχνει γενικά τι επιδιώκει η εργοδοσία και άρα την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να αντιδράσουμε. Δεν είναι ζήτημα μόνο των εργαζομένων στη ΔΕΛΤΑ ή το συγκεκριμένο κλάδο, μας αφορά όλους», σημειώνει η Γεωργία Φλούδα, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, για την ανάγκη να είναι μαζική η αυριανή συγκέντρωση. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ