Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ
Αδιαπραγμάτευτα τα δικαιώματα εργαζομένων και ανέργων

Κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον βουλευτή Αγγελο Τζέκη βρέθηκε χτες σε Βέροια και Νάουσα

Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας κατά τη χτεσινή περιοδεία
Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας κατά τη χτεσινή περιοδεία
Για μας νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Το δικαίωμα στη δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς και συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του, το δικαίωμα σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους άνεργους. Εντείνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που διαχειρίζεται τη φτώχεια, χρηματοδοτεί απλόχερα το κεφάλαιο, υποτάσσει την Παιδεία στις επιδιώξεις του και την ίδια ώρα καταδικάζει στην ανεργία, στη μερική, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία τους εργαζόμενους, σε μέλλον χωρίς δικαιώματα τη νέα γενιά.

Τα παραπάνω ξεκαθάρισε μιλώντας σε εργαζόμενους και άνεργους, σε κάθε σταθμό της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στην Ημαθία, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών του Κόμματος, αποτελούμενο από τον Γ. Χαβατζά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Ι. Σοφρόνωφ, Γραμματέα της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, και τον Χ. Τρεμπελή, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και νομαρχιακό σύμβουλο Ημαθίας της ΝΑΣ, ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με εργαζόμενους στα κοινωνικά προγράμματα των δήμων, με τους συμβασιούχους του Ωδείου του Δήμου Νάουσας και τους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς, οι οποίοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας για όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας γέμισε ασφυκτικά από τους απολυμένους της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ», των «Κλωστηρίων Νάουσας», που κρατούν σταθερό το μέτωπο αντιπαράθεσης με την πολιτική του δικομματισμού, που πρώτα τους οδήγησε στην ανεργία και σήμερα βγάζει στο παζάρι το δικαίωμά τους στην επιδότηση της ανεργίας, στην ασφάλιση και στη σύνταξη. Τόσο η Ειδική Επιδότηση της ανεργίας, όσο και το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξαιρούν τη μεγάλη πλειοψηφία των ανέργων. Κόντρα σ' αυτή την πολιτική, οι απολυμένοι και χτες επιβεβαίωσαν την απόφασή τους να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα. Και ήδη ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην απεργία των ταξικών συνδικάτων στις 29 του Μάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΝ.

Συζήτηση με συμβασιούχους

Νωρίτερα, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σχολικών τροχονόμων από τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, που ενώ εδώ και χρόνια παρέχουν σταθερή εργασία με καθημερινό διακεκομμένο ωράριο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, χαρακτηρίζονται «εθελοντές» και αμείβονται με 146,73 ευρώ ως αποζημίωση για τις μετακινήσεις τους! Κι αυτοί, όπως και οι εργαζόμενοι (35) στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Νάουσας και οι 23 καθηγητές του Ωδείου διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στο αίτημά τους να μονιμοποιηθούν ο δήμος δε βρέθηκε συμπαραστάτης, επικαλούμενος ότι δεν μπορεί να φορτωθεί τη μισθοδοσία τους.

Στην πλειοψηφία τους οι συμβασιούχοι του Δήμου Νάουσας είναι απλήρωτοι από 3 έως και 7 μήνες. Στην αγωνία των εργαζομένων ο δήμαρχος (ΠΑΣΟΚ), Α. Καραμπατζός, απαντά ότι ο δήμος δεν έχει χρήματα να τους πληρώσει και τους υποδεικνύει να αγοράζουν με πίστωση ή να δανείζονται από τους συγγενείς τους για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.

Ο Α. Τζέκης δήλωσε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο αίτημά τους για μόνιμη δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατήγγειλε το διαχρονικό εμπαιγμό και την ψηφοθηρία σε βάρος τους από τις κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και τους κάλεσε να διεκδικήσουν αγωνιστικά το δικαίωμα στη δουλιά. Να συσπειρωθούν και συντονισμένα να οργανώσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ